ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ο υπέροχος κόσμος του κρασιού» με τον οινοχόο Γιώργο Κασσιανό

WIZ TEAM

Με τα μαθήματα γευσιγνωσίας, διάρκειας 6 εβδομάδων, από αρχάριοι θα γίνετε γκουρού του κρασιού.

Ο sommelier και Πρόεδρος Οινοχόων Κύπρου, Γιώργος Κασσιανός, παρουσιάζει μια σειρά από μαθήματα γευσιγνωσίας οίνων στην Πάφο.

Ημερομηνία έναρξης των γευσιγνωσιών είναι η 9η Νοεμβρίου, ημέρα Πέμπτη (ώρα 19.00), στο εστιατόριο Don Carlo, στην Πάφο.

ΜΑΘΗΜΑ 1: ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΟΙΝΩΝ - ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
Ημερομηνία:  Πέμπτη 9 Νοεμβρίου , 7μμ
Όραση, όσφρηση, αφή και γεύση - μαθαίνουμε για τις διαφορετικές πτυχές της αξιολόγησης ενός οίνου και της γευσιγνωσίας. Δοκιμασία οίνων από 6 βασικές ποικιλίες. Καλώς ορίσατε στο κόσμο του κρασιού.

ΜΑΘΗΜΑ 2: ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ, TERROIR ΚΑΙ ΑΡΏΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ
Ημερομηνία: Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, 7μμ
Το μάθημα αρχίζει στο αμπέλι, κατανοούμε τον όρο terroir, πως το έδαφος και το κλίμα επηρεάζουν την αμπελουργία.  Στο δεύτερο μέρος θα εκπαιδεύσουμε την μνήμη μας για την ανίχνευση και κατανόηση των αρωμάτων στο κρασί.

ΜΑΘΗΜΑ 3:  ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ -  ΓΕΥΣΕΙΣ – ΔΟΜΕΣ – ΥΦΕΣ - ΟΞΥΤΗΤΑ
Ημερομηνία: Πέμπτη  23 Νοεμβρίου, 7μμ
Σύντομη «περιδιάβαση» σε ένα οινοποιείο όπου εκεί θα ανακαλύψουμε τα μυστικά του οινοποιού.  Στο δεύτερο μέρος απαντούμε σε ερωτήσεις για το από που προέρχονται η ορυκτότητα και οι γεύσεις; Πως αντιλαμβανόμαστε την οξύτητα; 

ΜΑΘΗΜΑ 4: ΟΨΗ ΤΟΥ ΚΡΣΙΟΥ -  ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΝΕΚΤΑΡ
Ημερομηνία: Τριτη 5 Δεκεμβριου, 7μμ
Θα μάθουμε να αξιολογούμε το κρασί από την όψη.  Ακολούθως πως εγκλωβίζουμε το διοξείδιο του άνθρακα στην φιάλη και ποια η διαφορά του Καμπανίτη με το Prosecco:  Τέλος με γλυκές γεύσεις αφού είναι αφιερωμένο στον επιδόρπιο οίνο.

ΜΑΘΗΜΑ 5: ΤΑΝΙΝΗ & ΒΑΡΕΛΙ –  BOLD & BEAUTIFUL – ΤΟ ΚΕΛΑΡΙ
Ημερομηνία: Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, 7μμ
Η  τανίνη στα κόκκινα κρασιά είναι σημαντική.  Στο πέμπτο μάθημα θα ασχοληθούμε και με την χρήση του βαρελιού και θα συγκεντρώσουμε ένα αισθητηριακό λεξιλόγιο για να περιγράφουμε τον οίνο. Θα ανακαλύψουμε τα μυστικά της παλαίωσης και πως θα οργανώσετε το δικό σας κελάρι.   

ΜΑΘΗΜΑ 6: ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ – ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ - ΠΟΤΗΡΙ – ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΣ – ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ
Ημερομηνία: Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, 7μμ
Στο τελευταίο μάθημα θα δοκιμάσουμε μεγάλα κρασία, κατανοώντας την χρήση του σωστού ποτηριού και την σωστή προσέγγιση στις θερμοκρασίες σερβιρίσματος του οίνου.  Οίνος χωρίς τους συνδυασμούς του με το φαγητό δεν γίνεται – «παντρέματα»  πριν τις τελευταίες συμβουλές για την ολοκληρωτική απόλαυση του κρασιού όπως και να εντοπίζουμε τα ελαττώματα του.  


Γλώσσα μαθημάτων: Ελληνική

Τιμή €280 το άτομο. Συμπεριλαμβάνει τα 6 μαθήματα, δείγματα κρασιού για γευστολόγηση και πλάττερ αλλαντικών και τυριών, και πρόσβαση σε όλο το εκπαιδευτικό υλικό. Τα μαθήματα ισχύουν αφού προπληρωθούν.

Μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες: Γιώργος Κασσιανός 99471567, gkassianos@cytanet.com.cy