ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

O «Ζορμπάς» του Μίκη Θεοδωράκη σε δυο παραστάσεις στην Κύπρο

NEWSROOM WIZ-GUIDE

Το κλασικό έργο, διάσημο σε όλο τον κόσμο, ο «Ζορμπάς» του Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζεται στην Κύπρο μετά την πρώτη του εκτέλεση στο Νησί το 2005 από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20χρονά του.

Ο λογοτεχνικός ήρωας του μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη ζωντανεύει από τη χορωδία Brucknerchor από το Linz της Αυστρίας, την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Λεμεσού, τη Xορωδία Cantus Novus Femina και τη σοπράνο Μαρίζα Αναστασιάδη, σε μουσική διεύθυνση του Κωνσταντίνου Δημηνάκη.

Η πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του έργου έγινε στις 6 Αυγούστου 1988, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ της Βερόνας για όπερα, μπαλέτο και συμφωνική μουσική.
Το έργο είναι ένας ύμνος στον Έλληνα και στην ελευθερία που αντιπροσωπεύει ο Ζορμπάς ως ήρωας, ο οποίος δεν παραδίνεται, ζει στο έπακρο τη ζωή, την απολαμβάνει και τη διεκδικεί.

Ο ήρωας που γέννησε η πένα του Καζαντζάκη και που γοήτευσε το σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη στην ομώνυμη οσκαρική ταινία του πριν από 50 χρόνια, είναι ανάμεσά μας σαν μια αυτόχθονη λαϊκή θεότητα, αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου, για να μας μιλήσει ξανά για τη δύναμη της ζωής και να σβήσει τη χαρά και τον πόνο του στο χορό.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Και οι δύο παραστάσεις θα αρχίσουν στις 8:00μ.μ.
Είσοδος 12 Ευρώ
Πληροφορίες: 22411733 ή events@ouc.ac.cy  (8π.μ.-2μ.μ.)
Προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται μέσω του tickethour
Στηρίζει το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού