ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι αντικερί του Αγίου Δομετίου

WIZ TEAM

Μια αναδρομή στην πλούσια κουλτούρα μας, την ιστορία και την τέχνη.

Εν έτει 2024 ο Άγιος Δομέτιος αποτελεί τον πιο ιδανικό προορισμό για όλους τους λάτρεις των αντικών. Τα antique και charity shops της περιοχής έχουν ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους, οπότε μέσα σε έναν μακρύ δρόμο μπορεί κανείς με μια απλή βόλτα να βρει διάφορα τέτοια μαγαζιά μπροστά του. Συναρπάστηκα μαγαζιά με αντίκες, γεμάτα με ιστορία, κουλτούρα, τέχνη, ποίηση και πολλά άλλα.

Γιατί όμως στον Άγιο Δομέτιο;

Αυτή την ερώτηση θέσαμε στους ιδιοκτήτες και κανείς δεν είχε μια σαφή απάντηση να μας δώσει. Ένας μας είπε πως βρέθηκε εκεί τυχαία, γιατί τα ενοίκια ήταν πολύ φθηνότερα από άλλες περιοχές της πρωτεύουσας, κάποιος άλλος μας είπε πως η εγκληματικότητα στο κέντρο της πόλης ήταν τόσο έντονη που η επιχείρησή του δεν θα επιβίωνε, με αποτέλεσμα να θέλει να μεταφερθεί κάπου πιο ήσυχα, αλλά εξίσου κεντρικά. Ένας τρίτος ιδιοκτήτης μας είπε πως κάνει καλό στις πωλήσεις να βρίσκεται η μία αντικερί δίπλα στην άλλη, αφού εκείνοι που έχουν το «μικρόβιο» για αυτού του είδους αντικείμενα θέλουν να εξερευνήσουν όλα τα μαγαζιά και δύσκολα φεύγουν με άδεια χέρια.

Κάπως έτσι, λοιπόν, τα μαγαζιά με αντίκες μάς κίνησαν το ενδιαφέρον, εξ ου και αποφασίσαμε να τα εξερευνήσουμε.

Η fashion editor του must, Ριάνα Στυλιανού, μίλησε συνολικά με τέσσερις ιδιοκτήτες μαγαζιών και μια εθελόντρια σε charity shop και μας μεταφέρει σε ένα μοναδικό ταξίδι, μέσα από το αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό του αφιερώματος στο must.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.