ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι έξι καρναβαλίστικες παρελάσεις της τρέχουσας βδομάδας

WIZ TEAM

Από την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου μέχρι και την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024, από την Πάφο ως τη Λεμεσό και από εκεί ως το Παραλίμνι, όλο το νησί θα ζει σε ρυθμούς καρναβαλιού. Ειδικά το σαββατοκύριακο, στα παράλια θα γίνεται χαμός!


Νυχτερινή Παρέλαση Πελλόμασκας στη Λεμεσό
Τρίτη 12 Μαρτίου, 8 μμ

Ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει τη νυχτερινή παρέλαση της Πελλόμασκας. Της παρέλασης θα προπορεύεται η βασίλισσα του Καρναβαλιού, η Βασιλική Οικογένεια και οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών. Η παρέλαση θα ξεκινήσεις από την αρχή της οδού Αγκύρας (μπροστά από το τζαμί) και θα τελειώσει στην Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου. Στις 8.30μμ θα πραγματοποιηθεί «Ο χορός της Τρίτης», στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου. Ο Δήμος Λεμεσού καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να έρθουν μασκαρεμένοι σε ένα αλλιώτικο μουσικό πρόγραμμα με ρετρό διάθεση. Το συγκρότημα Time Surfers θα μας παρασύρει και θα μας ξεσηκώσει σε ένα ρετρό πάρτι με ξένα και ελληνικά τραγούδια. Το καρναβαλίστικο ξεφάντωμα θα συνεχιστεί με μουσική και χορό με τον DJ Mad Max. Ο χορός θα έχει διαγωνισμό ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ, με βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.


Βραδινή Καρναβαλίστικη Ποδαράτη στη Λεμεσό
Πέμπτη 14 Μαρτίου, 8μμ

Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τον σύνδεσμο «Φίλοι του Λεμεσιανού Καρναβαλιού» διοργανώνουν και φέτος τη Βραδινή Καρναβαλίστικη Ποδαράτη με το σλόγκαν «Νυχτερινά Μασκαροπερπατήματα».  Συμμετέχει η ομάδα Κρουστών Batukinio και οι Μαζορέττες Λεμεσού. Η εκκίνηση θα γίνει στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) και θα καταλήξει στην Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου, ενώ της παρέλασης θα προπορεύεται η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού. Στις 8.30μμ θα αρχίσει «Ο Χορός της Πέμπτης», στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου. Ο Δήμος Λεμεσού μάς προσκαλεί στον μεγάλο χορό της Πέμπτης για να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε παρέα με το σχήμα Ευριδίκη - Μπλε Duets και εξαμελή μπάντα. Ένα πρόγραμμα με ελληνικά και αγγλικά τραγούδια, εκρηκτικό, γεμάτο ρυθμό, ένταση και ηλεκτρισμό με ντουέτα έκπληξη και φυσικά μεγάλες επιτυχίες. Το καρναβαλίστικο ξεφάντωμα συνεχίζεται με μουσική και χορό από τον DJ Bereck. Ο χορός θα έχει διαγωνισμό ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ, με βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.


Μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση Αρμάτων και Ομάδων στην Πάφο
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2.30μμ

Μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση Αρμάτων και Ομάδων στη Λεωφόρο Γ. Γρίβα Διγενή, στην Πάφο. Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος, «Βασιλιάς Φαραώ», θα προπορεύεται των αρμάτων, μαζί με τη συνοδεία Σχολών Χορού, της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και Μαζορετών. Η παρέλαση θα ξεκινήσεις από το Μνημείο Πεσόντων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και θα τερματίσει στη Λεωφόρο Ευαγόρα Παλλικαρίδη. Παρουσιαστές της παρέλασης θα είναι η Μαριλένη Σταύρου και ο Χάρης Αριστείδου. Πριν από την έναρξη της Παρέλασης, στις 2.30μμ, η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου και η Μαντολινάτα Στέλιου Καραγιώργη θα εμπλουτίσουν την αποκριάτικη ατμόσφαιρα με όμορφες μελωδίες και τραγούδια.


Βραδινή Ποδαράτη Παρέλαση στο Παραλίμνι
Σάββατο 16 Μαρτίου, 8μμ

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η «Βραδινή Ποδαράτη Παρέλαση» με ελεύθερο θέμα αμφίεσης. Αφετηρία της θα είναι η οδός Γρίβα Διγενή και θα καταλήξει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου όπου θα πραγματοποιηθεί ένα ξέφρενο πάρτι σε ρυθμούς καρναβαλιού με Dj.


Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση στο Παραλίμνι
Κυριακή 17 Μαρτίου, 2μμ

Οι εκδηλώσεις για το Καρναβάλι Αμμοχώστου κορυφώνονται την ερχόμενη Κυριακή με τη μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στο Παραλίμνι. Η παρέλαση ξεκινάει στις 2 το μεσημέρι με αφετηρία το Β’ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου και θα διέλθει διαμέσου της λεωφόρου Πρωταρά και της οδού Αγίου Γεωργίου. Φέτος η Καρναβαλίστικη Παρέλαση αναμένεται να ξεπεράσει κάθε ρεκόρ προηγούμενων συμμετοχών, αφού θα παρελάσουν περισσότερες από 30 ομάδες με ή χωρίς άρματα και οι Καρναβαλιστές αναμένεται να φτάσουν τις τρεις χιλιάδες, ενώ δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες αναμένεται να επισκεφθούν το Παραλίμνι για να την παρακολουθήσουν.


Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση Λεμεσού
Κυριακή 17 Μαρτίου, 1μμ

Παρέλαση με επικεφαλής τη Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, το κόσμημα της Μεσογείου και τη συνοδεία της, με άρματα και ομάδες πεζών. Τα εντυπωσιακά άρματα του Δήμου Λεμεσού θα εμπλουτίσουν τη φετινή παρέλαση. Η παρέλαση που θα γίνει στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ θα ξεκινήσεις από τον Κυκλοφοριακό Κόμβο Αγίου Νικολάου και θα έχει σημείο κατάληξης τα φώτα τροχαίας Πολεμιδιών (Fairways). Της παρέλασης θα προηγηθούν η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, οι Κανταδόροι, η ομάδα κρουστών Batukinio και οι Μαζορέττες Λεμεσού. Την ίδια μέρα, στις 9μμ, θα γίνει ο Υπαίθριος Καρναβαλίστικος Χορός στην Πλατεία Παλιού Λιμανιού, δίνοντάς μα την ευκαιρία να αποχαιρετήσουμε το Λεμεσιανό Καρναβάλι πανηγυρικά. Ένα απόλυτα καρναβαλίστικο πρόγραμμα γεμάτο κέφι, ρυθμό και χορό, με DJ τον Πανίκο Καρπέτα. Ο χορός θα έχει διαγωνισμό ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ, με βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.