ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι Φούρνοι Ζορπάς φτιάχνουν ψωμί εδώ και σχεδόν μισό αιώνα

WIZ TEAM

Για κάθε ψωμί, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στους φούρνους Ζορπάς, αφού η γκάμα τους περιλαμβάνει περισσότερα από 30 διαφορετικά είδη ψωμιών, για κάθε στιγμή της ημέρας και για κάθε καθημερινή μας ανάγκη.

Πέραν του ότι είναι είδος πρώτης ανάγκης, το ψωμί αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας, συντροφεύοντας από το πρωί μέχρι το βράδυ τα γεύματά μας. Αποτελεί τη βάση για θρεπτικά πρωινά, συνοδεύει το μεσημεριανό μας γεύμα κάνοντάς το πιο χορταστικό, είτε αυτό είναι μια σαλάτα, ένα λαχταριστό λαδερό ή ένα πιάτο όσπρια & κάνει το βραδινό μας γεύμα πιο απολαυστικό. Φυσικά, τρώγεται και σκέτο κάθε στιγμή της ημέρας.

Στους Φούρνους ΖΟΡΠΑΣ ξεκίνησαν να φτιάχνουν ψωμί πριν από σχεδόν 50 χρόνια, πάντα με τα πιο ποιοτικά υλικά, αναγνωρίζοντας πάντοτε την ανάγκη μας να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει, τόσο γευστικά όσο και διατροφικά με τις επιλογές να κυμαίνονται από το παραδοσιακό Αθηενίτικο ψωμί, μέχρι προζυμένια αρωματικά ψωμιά, αλλά και ψωμιά υψηλής διατροφικής αξίας, όπως για παράδειγμα ψωμί υψηλό σε πρωτεΐνη.

Ξεχωριστές επιλογές στη γκάμα 

Άλλα ξεχωρίζουν για τη σύστασή τους, άλλα για το άρωμα και τη νοστιμιά τους και άλλα για τη θρεπτική τους αξία. Κλασικό κι αγαπημένο το αθηενίτικο ψωμί, ένα παραδοσιακό σταρένιο ψωμί, αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν πρωινό με αλλαντικά, τυριά ή μαρμελάδες, αλλά και να συνοδεύσουν ένα μεσημεριανό γεύμα, αφού έχει ουδέτερη γεύση.

Πολύ ιδιαίτερο, απολαυστικό και θρεπτικό, είναι το πολύσπορο, με γήινη γεύση και μαλακή σύσταση, το οποίο συνοδεύει τέλεια τις σαλάτες, ενώ μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ένα ελαφρύ βραδινό, όπως για παράδειγμα ένα νόστιμο σάντουιτς. Απλό σε γεύση, με προζύμι, χωρίς μαγιά, είναι και το Ψωμί Ζ.

Αρκετά ψωμιά των Φούρνων Ζορπάς είναι υψηλής διατροφικής αξίας. Ξεχωρίζουν, το ψωμί Πρωτεΐνης, το ψωμί με σπόρους Chia, αλλά και το Ζέας. Το ψωμί Πρωτεΐνης είναι τετράγωνο και κόβεται σε φέτες. Η σύστασή του το κάνει κατάλληλο για πρωινό ή σάντουιτς, ενώ εκτός από υψηλό σε πρωτεΐνη είναι και πλούσιο σε φυτικές ίνες, Ω3 λιπαρά οξέα, και έχει χαμηλά σάκχαρα. Το επίσης τετράγωνο ψωμί με σπόρους Chia, έχει γήινη γεύση και μαλακή ψίχα και αποτελεί πηγή λιπαρών οξέων, φυτικών ινών και πρωτεϊνών. Είναι κατάλληλο για σάντουιτς, ενώ συνοδεύει επίσης platters τυριών και αλλαντικών. Τέλος, το ψωμί Ζέας είναι ένα εύπεπτο ψωμί, με έντονη και γεμάτη γεύση, το οποίο είναι χαμηλότερο σε γλουτένη από το κοινό ψωμί. Επιπλέον, έχει χαμηλά λιπαρά και σάκχαρα και αποτελεί καλή πηγή πρωτεϊνών.

Νέα ψωμιά 

Με ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού, πρόσφατα προστέθηκαν στη γκάμα επιλογών των Φούρνων Ζορπάς δύο νέα ψωμιά.

Το μοναστηριακό αργής ωρίμανσης, ζυμώνεται με αποξηραμένο προζύμι και ωριμάζει αργά (24 ώρες) απελευθερώνοντας έτσι όλα του τα αρώματα. Έχει πορώδη ψίχα και λεπτή και τραγανή κόρα, για απόλαυση που ακούγεται.

Το νέο ψωμί Soleo,  είναι ιδανικό για όσους αγαπάνε τους σπόρους chia. Με άμυλο ταπιόκας, δημοφιλές στη Λατινική Αμερική, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και αποτελεί μια τέλεια επιλογή για όσους ζητούν περισσότερα από τη διατροφή τους.

Ανακαλύψτε τα σε όλους τους Φούρνους ΖΟΡΠΑΣ Παγκύπρια.