ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι ονειρικές φιγούρες του Γιώργου Γεροντίδη στην έκθεση «See Through»

WIZ TEAM

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες που παρουσιάζουν έργα τους αυτό το διάστημα στην ομαδική έκθεση που παρουσιάζεται στις Αποθήκες Παπαδάκη και η οποία έχει ως θέμα την προσωπογραφία, είναι και ο Γιώργος Γεροντίδης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λεμεσού, «ο Γιώργος Γεροντίδης, ο οποίος πάντα μελετούσε την ανθρώπινη φιγούρα, τα τελευταία τρία χρόνια εστιάζει στα πορτρέτα γυναικών. Τα έργα του -σε μικρές διαστάσεις- είναι τέλεια σχεδιασμένα. Ο καλλιτέχνης αιχμαλωτίζει τα γυναικεία πρόσωπα με δυναμικές πινελιές από λαδομπογιά, σε λευκό καμβά, αφήνοντας μερικές φορές το λευκό χρώμα του φόντου να διαπεράσει τις φιγούρες. Η χρωματική του παλέτα χαρίζει στα πρόσωπα μια ηρεμία και τα καθιστά απόμακρα. Λόγω της απουσίας χρώματος στο φόντο, οι φιγούρες φαίνονται ονειρικές, τοποθετημένες σε απροσδιόριστο τόπο και χρόνο».

Η ομαδική έκθεση με τίτλο «See Through», στην οποία οκτώ καλλιτέχνες παρουσιάζουν προσωπογραφίες τους στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού -Αποθήκες Παπαδάκη, θα έχει διάρκεια ως τις 18 Μαρτίου 2023.

Σε σχέση με την έκθεση με τίτλο «See Through», η οποία παρουσιάζεται σε επιμέλεια της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του κέντρου, Μαρίζας Παρτζίλη, εκτός από τον Γιώργο Γεροντίδη, συμμετέχουν επίσης οι Σάββας Γεωργιάδης, Ανδρέας Κάραγιαν, Χαριτίνη Κυριάκου, Στέφανος Νεάρχου, Λουκία Νικολαΐδου, Νικολέττα Παπαμιχαήλ και Κωνσταντίνος Στεφάνου.

Info
Μέχρι 18 Μαρτίου 2023
Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού - Αποθήκες Παπαδάκη
Ωράριο Λειτουργίας: ΤΡ-ΠΑΡ 10.00 - 18.00, Σ 10.00 -14.00
Πληροφορίες 25367700


Έργο της Χαριτίνης Κυριάκου
 


Έργο του Ανδρέα Καραγιάν


Έργο του Κωνσταντίνου Στεφάνου

Περισσότερα για την έκθεση See Through ΕΔΩ