ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
«See Through» στις  Αποθήκες Παπαδάκη

«See Through» στις Αποθήκες Παπαδάκη

  • 15/02/2023 - 18/03/2023
  • Events

Την προσωπογραφία έχει ως θέμα η ομαδική έκθεση που παρουσιάζει το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού - Αποθήκες Παπαδάκη, με τίτλο «See Through», η οποία παρουσιάζεται από την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου σε επιμέλεια της Καλλιτεχνικής Διευθύντριάς του κέντρου, Μαρίζας Παρτζίλη.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι Γιώργος Γεροντίδης, Σάββας Γεωργιάδης, Ανδρέας Κάραγιαν, Χαριτίνη Κυριάκου, Στέφανος Νεάρχου, Λουκία Νικολαΐδου, Νικολέττα Παπαμιχαήλ και Κωνσταντίνος Στεφάνου.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες παρουσιάζουν ενότητες από τη δουλειά τους, μέσα από την προσωπική τους οπτική και τη διαφορετική υφολογική και εννοιολογική τους προσέγγιση.

Μέσα από τα έργα που εκτίθενται, η επιμελήτρια εστιάζει στο βλέμμα και την εσωτερικότητα των προσώπων που απεικονίζονται, ως μια εικαστική προέκταση της έκθεσης με τίτλο «Κάτοπτρο» που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού - Αποθήκες Παπαδάκη τον Ιούλιο του 2020, όπου πορτραίτα και αυτοπροσωπογραφίες εκτέθηκαν ανάμεσα σε άλλα έργα, με στόχο την συμβολική σύνδεση του καθρέφτη με το βλέμμα ως αντανάκλαση συναισθημάτων και διαθέσεων, αλλά και του ίδιου μας του εαυτού.

Οι προσωπογραφίες αποτελούν μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της Τέχνης. Αφορούσαν αρχικά στην αναπαράσταση μορφών ηγετών, ηρώων αλλά και απλών πολιτών, είτε ως μέρος ταφικών εθίμων -όπως στην περίπτωση της Φαγιούμ της Αιγύπτου- είτε ως γλυπτά και ζωγραφικά έργα.

Με στόχο την απόλυτη ταύτιση με τα χαρακτηριστικά των μορφών, τα πορτραίτα δημιουργούνταν για να τονίσουν την δύναμη, την επιρροή, τον πλούτο και την ομορφιά σημαντικών προσωπικοτήτων της κάθε εποχής.

Σε πιο σύγχρονες αναπαραστάσεις οι καλλιτέχνες τοπικά και διεθνώς καταγραφούν τα φυσικά χαρακτηριστικά των μορφών, αλλά και τα συναισθήματα και τον ψυχισμό των μοντέλων ή και των ίδιων, μέσα από σχέδια, έργα ζωγραφικής, γλυπτά, και φωτογραφίες.

Info
Μέχρι 18 Μαρτίου 2023
Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού - Αποθήκες Παπαδάκη
Οδός Στάθη Παπαδάκη, Λεμεσός
Ωράριο Λειτουργίας: ΤΡ-ΠΑΡ 10.00 - 18.00, Σ 10.00 -14.00
Πληροφορίες 25367700

*Φωτογραφία: έργο του Γιώργου Γεροντίδη

Calendar

Prev April Next

FRIDAY 26 APRIL

Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ