ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Οι Παίχτες» έρχονται στη Νέα σκηνή ΘΟΚ

WIZ TEAM

Οι Παίχτες του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία της ανερχόμενης σκηνοθέτριας Μαρίας Βαρνακκίδου, με μια δυνατή ομάδα συνεργατών και συντελεστών, θα αποτελέσουν την δεύτερη παραγωγή της Νέας Σκηνής του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου. Η παραγωγή θα ξεκινήσει στις 7 Ιανουαρίου 2023, με τακτικές παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο (20:30) και Κυριακή (18:00) και περιοδεία σε Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο. Η παραγωγή πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων.



Λίγα λόγια για το έργο
Ένας έμπειρος τζογαδόρος και διαβόητος απατεώνας καταφτάνει σε ένα πανδοχείο, σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, αναζητώντας το επόμενο θύμα του. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με το ιδιαίτερα εξυπηρετικό προσωπικό και μια παρέα «ομολόγων» του, οι οποίοι μοιράζονται μαζί του το ίδιο πάθος για τον τζόγο. Η συνάντησή τους θα είναι γεμάτη απρόβλεπτες και ανατρεπτικές καταστάσεις, όπου κανείς δεν μπορεί να διακρίνει έναν απατεώνα από έναν τίμιο άνθρωπο.

Η κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ ξεκίνησε να γράφεται μεταξύ 1832 και 1837, ολοκληρώθηκε το 1842 και παρουσιάστηκε επί σκηνής, αν και λογοκριμένη, το 1843. Με ιδιαίτερα σκωπτική διάθεση, ο συγγραφέας ξεσκεπάζει τις σκοτεινές γωνιές και τα πάθη της ανθρώπινης ψυχής. Όλα είναι ένα φρενήρες παιχνίδι μεταμφιέσεων και προσωπείων, στο οποίο τα όρια ανάμεσα στο ψεύδος και την αλήθεια, στην ατιμία και την εντιμότητα, στην ειλικρίνεια και την υποκρισία είναι θολά και δυσδιάκριτα.

Η νεαρή σκηνοθέτρια της παράστασης, Μαρία Βαρνακκίδου, εισχωρώντας στη σατιρική φόρμα του έργου, επιθυμεί να εντοπίσει τις σημερινές δόσεις αλήθειας του και να αναδείξει τη φθορά της ανθρώπινης υπόστασης.

Ταυτότητα Παράστασης
Μετάφραση-Διασκευή: Γιώργος Κουτλής
Σκηνοθεσία: Μαρία Βαρνακκίδου
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου
Κινησιολογία: Λία Χαράκη
Μουσική: Πάνος Μπάρτζης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης
Βοηθός σκηνοθέτιδας: Λουκία Πιερίδου
Παίζουν: Πέτρος Γιωρκάτζης, Αντώνης Κατσαρής, Κλείτος Κωμοδίκης, Μάριος Κωνσταντίνου, Γιάννης Μίνως, Γιώργος Χριστοφορίδης


Παραστάσεις
●Λευκωσία
Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή ΘΟΚ
Από 7 Ιανουαρίου 2023
Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:00

●Λάρνακα
Δημοτικό Θέατρο «Γεώργιος Λυκούργος»
Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 στις 20:30

●Πάφος
Μαρκίδειο Θέατρο
Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 στις 20:30

●Λεμεσός
Θέατρο Ριάλτο
Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 στις 20:30

Υπερτιτλισμένες παραστάσεις
●Λευκωσία
22 Ιανουαρίου 2023 (αγγλικά και τουρκικά)
27 Ιανουαρίου 2023 (ελληνικά)

●Λεμεσός
15 Φεβρουαρίου 2023 (αγγλικά και τουρκικά)

Πληροφορίες / Εισιτήρια
Η προπώληση για τις παραστάσεις στη Λευκωσία έχει ξεκινήσει.
Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00) 

Τιμές Εισιτηρίων
€12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Φωτογραφία
▪ Παναγιώτης Μηνά