ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι πέντε νέες αφίξεις της βδομάδας στο νησί

WIZ TEAM

Ένα new age καφενείο στη Λάρνακα, ένα lounge bar στην Πάφο, ένα μπαρ στην Αγλαντζιά, ένα «Hola» στην Παλλουριώτισσα και ένα ασιατικό kitchen bar είναι οι νέες αφίξεις της βδομάδας. 

Διαβάστε παρακάτω όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το καθένα από τα νέα μαγαζιά της πόλης.

Το Διαφορετικό

Τα σύγχρονα καφενεία είναι μία τάση που έχουμε αγκαλιάσει και αγαπήσει πολύ στο νησί, ειδικά για τις περιπτώσεις που θέλουμε ένα μέρος για να αράξουμε με την παρέα.

Η τάση της απλότητας εμφανίζεται όλο και πιο συχνά σε πλατείες και στενά της πόλης, μέσω των σύγχρονων καφενείων που συνδυάζουν το παλιό με το μοντέρνο.

Αυτή την αίσθηση έχουν δημιουργήσει και στο νέο σύγχρονο καφενείο της Λάρνακας, το Διαφορετικό, στην οδό Ζήνωνος Κιτιέως 5.

Πρόκειται για έναν all day σύγχρονο χώρο, στο περιποιημένο εσωτερικό και στην εξωτερική αυλή του οποίου πρωταγωνιστεί από το πρωί ο καφές και το κυπριακό brunch, ενώ τα μεσημέρια -τις καθημερινές- το κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει μαγειρευτά πιάτα όπως γεμιστά, μακαρόνια του φούρνου ή σπαγγέτι με κοκκινιστό κρέας και άλλες νόστιμες μαμαδίστικες συνταγές.

Τα απογεύματα συνεχίζει με καφέ, after work drinks, platter αλλαντικών και τυριών, ουζομεζέ και μεζέδες 10 πιάτων που προσφέρονται τόσο τα βράδια όσο καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας τα σαββατοκύριακα.

Εκτός από αυτά, ο χώρος διοργανώνει μουσικές βραδιές έντεχνου και ρεμπέτικου τραγουδιού.

Ένα ιδανικό στέκι του οποίου η εξωτερική περιποιημένη αυλή είναι ό,τι πρέπει γι’ αυτά τα χαλαρά ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά βραδάκια. 

Info
Τηλ. 97840575
Ζήνωνος Κιτιέως 5, Λάρνακα
ΔΕΥ-ΚΥΡ 09.00-01.00

 

Seventeen

Το ανακαινισμένο Χάνι του Ιμπραήμ, στην παλιά αγορά της Πάφου, εμπλουτίζεται με τη νέα άφιξη ενός cocktail bar με την ονομασία Seventeen.

Πέραν από τον αριθμό του μαγαζιού, εντός του Χανιού, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης του ονόματός του, το «Seventeen» αποτελεί έναν σημαντικό αριθμό στη ζωή των ιδιοκτητών του.

Στο νέο lounge bar της πόλης θα βρείτε ποτά, περιποιημένα platters με πρώτο και καλύτερο το «Cyprus Platter» και ναργιλέ, αλλά και ωραίες μουσικές επιλογές από τους εκάστοτε DJs που φιλοξενούνται.

Δεν λείπει φυσικά ούτε και η φιλοξενία καλλιτεχνών για ζωντανές εμφανίσεις, με πρώτη την επικείμενη εμφάνιση του ταλαντούχου Κύπριου τραγουδιστή της Panik Records, Νεάρχου, την Παρασκευή 15 Απριλίου.

«Το Seventeen ήρθε για να κάνει τις νύκτες αξέχαστες και μοναδικές|, σύμφωνα και με το motto των ιδιοκτητών. 

Info
Τηλ. 99749627
ΠΑΡ-ΚΥΡ 20.30-02.300
Κωνσταντίνου Κανάρη 40, Χάνι του Ιμπραήμ

 

Barηνείας 131

Μια νέα πρόταση για έξοδο στην περιοχή της Αγλαντζιάς δίνει στους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο μια ακόμη αφορμή για να βγουν.

Πρόκειται για το μπαράκι Barηνείας 131 που βρίσκεται στη λεωφόρο Κυρηνείας, στην περιοχή Πλατύ, κοντά στους Φούρνους Ζορπάς.

Ο χώρος είναι απλά διακοσμημένος. Το μαγαζί ξεκινά με καφέ, ενώ από το απογευματάκι και μετά η μπάρα του βγάζει απολαυστικά κοκτέιλ και κλασικές επιλογές ποτών, τις οποίες μπορείτε να συνδυάσετε με ξεχωριστά πιάτα.

Την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα ολοκληρώνουν DJs αλλά και εγχώριοι καλλιτέχνες, με live μουσικές βραδιές. 

Info
Τηλ. 99814464
Κυρηνείας 131, Αγλαντζιά, Λευκωσία
ΔΕΥ-ΚΥΡ 07.30-24.00

 

Hola

Μέσα στην καραντίνα πριν από περίπου δυο χρόνια γνωρίσαμε το Hola, που ήρθε και μας παρουσίασε τον νέο λαχταριστό κόσμο του southern fried chicken, μέσα από απολαυστικά burgers και tacos που μπορείς να απολαύσεις στον δικό σου χώρο χωρίς τύψεις και ενοχές.

Ως ανήσυχο πνεύμα, o νεαρός Ανδρέας προχώρησε ένα βήμα παρακάτω αυτό το ξεκίνημά του στο ghost kitchen, ανοίγοντας εδώ και μερικές μέρες έναν χώρο νεανικό, όπου προσφέρει τις street food γεύσεις του.

Στο Hola υπάρχουν λιγοστά τραπεζάκια, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει στα γρήγορα το φαγητό του. Το μαγαζί όπως και τα τραπεζάκια-πλυντήρια είναι διακοσμημένα σε έντονο φούξια χρώμα, ενώ ο χώρος είναι στημένος σαν γκαράζ, δηλαδή το κοινό έχει τη δυνατότητα να πάρει το γεύμα του από το παράθυρο χωρίς να μπει μέσα.

«Θέλαμε να κάνουμε το λεγόμενο “Foodporn“, που είναι τάκος με καυτερό́ τραγανό́ κοτόπουλο βουτηγμένο σε cheddar sauce και διάφορα άλλα συνοδευτικά́ όπως φρέσκες τηγανητές πατάτες με καπνιστό́ μπέικον και cheddar sauce» μάς είπε χαρακτηριστικά παλαιότερα. Όλα τα υλικά γίνονται από́ το μηδέν, από τους ίδιους, από τα ψωμάκια και τις σάλτσες μέχρι τα συνοδευτικά́.

Το χειροποίητο southern fried chicken συνδυάζεται με τραγανές πατάτες και σος που ταιριάζει γάντι για να τις βουτάς μέσα.

Τα προϊόντα του Hola είναι διαθέσιμα μέσω delivery και take away.

Το μαγαζί βρίσκεται στην Αγίου Ανδρέου 95, στην Παλουριώτισσα.

Info
Αγίου Ανδρέου 95, Παλουριώτισσα
ΤΡΙ-ΚΥΡ 18.00-22.00

 

Momo Asian Kitchen Bar

Στρατηγικά τοποθετημένο στο κέντρο της πόλης, πάνω από τη Δημοτική Αγορά και έχοντας ατελείωτη θέα στη Μεσόγειο, το πολύ ντιζαϊνάτο αυτό εστιατόριο ήρθε για να φέρει έναν αέρα Άπω Ανατολής στη γαστρονομία της πόλης.

Στο Momo πρωταγωνιστούν οι πιο γνωστές γεύσεις από Ασία, με ό,τι νέο παίζει, υπέροχες προτάσεις σε γλυκά, κρασί και signature cocktails, ενώ οι jazz και κλασσικές μουσικές επιλογές θα συμπληρώνουν με τον πιο αρμονικό τρόπο το σκηνικό για το ιδανικό δείπνο στην υπέροχη Πάφο.

Info
Τηλ. 26352060
Πετράκη Μιλτιάδους, Πάφος.
Δ-Κ 17.00-24.00