ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι πιο ωραίες χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για παιδιά

WIZ TEAM

Πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα και δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να απολαύσουμε με τα πιτσιρίκια μας μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη παράσταση. Μικροί και μεγάλοι λοιπόν νιώθουμε λίγο παραπάνω την μαγεία των Χριστουγέννων απολαμβάνοντας όμορφες χριστουγεννιάτικες ιστορίες "ντυμένες" με αγαπημένες μελωδίες και χρώματα. 

Συγκεντρώσαμε τις πιο ωραίες χριστουγεννιάτικες παραστάσεις που θα λατρέψουν τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι.

«Ο 'Αι Βασίλης και τα σκανταλιάρικα ξωτικά»

Παραμονή Πρωτοχρονιάς και ο Άη-Βασίλης ετοιμάζεται να ξεκινήσει την διανομή των δώρων. Έχει μόνο 24 ώρες για να μοιράσει σε όλα τα παιδιά του κόσμου τα δώρα και να τα κάνει χαρούμενα και ευτυχισμένα. Ζητάει από τα πιστά του ξωτικά, να βιαστούν και να του ετοιμάσουν τα πράγματά του. Τα όμορφα, εντυπωσιακά και κατακόκκινα ρούχα του, τον μαγικό του σάκο και το έλκηθρο των δώρων με τα ακούραστα Ταρανδάκια του.

Ήσυχος λοιπόν αποσύρεται στο δωμάτιο του, να ξεκουραστεί πριν το μεγάλο ταξίδι. Οι τεμπέληδες και παιχνιδιάρηδες βοηθοί του αρχίζουν το ξέφρενο παιχνίδι και τραγούδι, ετοιμάζοντας παράλληλα τα πράγματα του Άη- Βασίλη, όταν ξαφνικά ο μαγικός σάκος σκίζεται.

Πως θα το πουν στο Άη - Βασίλη;

Tι θα γίνει εάν δεν προλάβει να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά;

Έχουν λίγο χρόνο για να βρουν την μαγική κλωστή και να ράψουν τον σάκο πριν τους καταλάβει ο Άη - Βασίλης.

Θα τα καταφέρουν άραγε;

Σίγουρα θα χρειαστούν την βοήθεια των παιδιών για να πάρουν την μαγική κλωστή από το δωμάτιο που ξεκουράζεται ο Άη - Βασίλης.

Για πρώτη φορά στην Κύπρο!

Παραστάσεις:

30 Δεκεμβρίου 2023 10:00 & 12:30, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου
30 Δεκεμβρίου 2023 15:00, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας «Γεώργιος Λυκούργος»
Εισιτήρια €12/ €15
Πληροφορίες 96852600

«Σκρουτζ – Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία»

Η οικογενειακή παράσταση «Σκρουτζ – Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», από το θέατρο Piccolo, έρχεται για δεύτερη χρονιά!

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία, η παράσταση επιστρέφει ανανεωμένη βάζοντας μας και φέτος στο πνεύμα των Χριστουγέννων, με το κλασικό αριστούργημα του Κάρολου Ντίκενς «Σκρουτζ - Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία», σε μια παράσταση ιδανική για όλη την οικογένεια.

Παραμονή Χριστουγέννων και ο τσιγκούνης και παράξενος Εμπενίζερ Σκρουτζ, συμπεριφέρεται άσχημα στους ανθρώπους που τον περιβάλλουν. Εκείνο το βράδυ τον επισκέπτονται τρία πνεύματα των Χριστουγέννων, που του θυμίζουν όλα όσα έχουν αξία στη ζωή. Θα καταφέρουν τα τρία πνεύματα να απαλύνουν την σκληρή καρδιά του;

Το αγαπημένο μυθιστόρημα του Κάρολου Ντίκενς σε μια παράσταση που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Σκηνικά, κουστούμια, εφέ σε μια χριστουγεννιάτικη παράσταση με σπουδαία μηνύματα για όλη την οικογένεια.

Συστήνεται για παιδιά άνω των 5 ετών.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία/Διασκευή κειμένου/Μουσική επιμέλεια: Μάριος Στυλιανού
Κούκλες: Βασιλική Ανδρέου
Σκηνικά/κουστούμια: Λάκης Γενεθλής
Φωτισμοί: Κυριάκος Σιαμπτάνης
Παίζουν: Μάριος Στυλιανού, Κωνσταντίνος Αλκιβιάδης, Αθηνά Σάββα, Πωλίνα Ματθαίου, Εύρος Βασιλείου.

Παραστάσεις:
Λευκωσία : 10, 17, 24, 26/12 και 7/1 στις 11. 00 23, 24/12 στις 16.00 στο Κινηματοθέατρο Πανόραμα Ιδαλίου
Λεμεσός: 30/12 στις 16:00 στο θέατρο Πάνω Πολεμιδιών

Πληροφορίες: 94 409 100
Προπώληση: ticketmaster.cy
Τιμή: 15 κανονικό, 10 μειωμένο (παιδικό)

«Ο Αη Βασίλης Κιτρίνισε !!!»

Παραμονή Πρωτοχρονιάς και ο Άη-Βασίλης ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη διανομή των δώρων. Έχει μόνο 24 ώρες για να μοιράσει σε όλα τα παιδιά του κόσμου τα δώρα και να τα κάνει χαρούμενα και ευτυχισμένα. Ζητάει από τα πιστά του ξωτικά, να βιαστούν και να του ετοιμάσουν τα πράγματά του. Τα όμορφα, εντυπωσιακά και κατακόκκινα ρούχα του, το μαγικό του σάκο και το έλκηθρο των δώρων με τα ακούραστα Ταρανδάκια του.

Ήσυχος λοιπόν αποσύρεται στο δωμάτιό του, να ξεκουραστεί πριν το μεγάλο ταξίδι. Οι τεμπέληδες και παιχνιδιάρηδες βοηθοί του αρχίζουν το ξέφρενο παιχνίδι και τραγούδι, ετοιμάζοντας παράλληλα τα πράγματα του Άη-Βασίλη, όταν ξαφνικά ο μαγικός σάκος σκίζεται. Πώς θα το πουν στο Άη-Βασίλη;

Tι θα γίνει εάν δεν προλάβει να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά;
Έχουν λίγο χρόνο για να βρουν την μαγική κλωστή και να ράψουν τον σάκο πριν τους καταλάβει ο Άη - Βασίλης.
Θα τα καταφέρουν άραγε;

Σίγουρα θα χρειαστούν την βοήθεια των παιδιών για να πάρουν την μαγική κλωστή από το δωμάτιο που ξεκουράζεται ο Άη-Βασίλης.

Για πρώτη φορά στην Κύπρο!

30 Δεκεμβρίου 2023, 11:00 π.μ. & 15:00 μ.μ., Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

Εθστήρια €15/ €12 
Πληροφορίες: 96 85 26 00
Προπώληση Εισιτηρίων  Επίσημα σημεία πώλησης εισιτηρίων της εκδήλωσης είναι τα παρακάτω: www.ticketmaster.cy και καταστήματα ACS Courier

Θέατρο Μελίνα Μερκούρη
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 3 μ.μ & 5μ.μ.
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 10.30 π.μ & 12:30μ.μ.
Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 11:30π.μ., 3 μ.μ &5 μ.μ

Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 10.30 π.μ, 2 μ.μ & 3μ.μ.

Παττιχειο Λεμεσού
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 10.30 π.μ

Μαρκίδειο Πάφου
Κυριακή 24 Δεκεμβρίου στις 10.30 π.μ , 2 μ.μ & 3μ.μ.

«Γουρουνιάσματα 2023»

Το βραβευμένο παιδικό μιούζικαλ από τον ΘΟΚ στην κατηγορία «Καλύτερη παράσταση Παιδικού/Νεανικού έργου» για τη διετία 2011-2013, επιστρέφει μετά από δέκα χρόνια για να αγγίξει ξανά της καρδιές των μικρών… και όχι μόνο θαυμαστών του.

Το μιούζικαλ που προωθεί την αποδοχή, τη διαφορετικότητα, τη φιλία, τη συγχώρεση, την αγάπη, την εμπιστοσύνη, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό ζωντανεύει στη σκηνή ξανά μέσα από τους γνωστούς πια χαρακτήρες του. Ένα μιούζικαλ που καλλιεργεί μια κουλτούρα αποδοχής και εγκαινιάζει την παιδεία των νέων του αύριο θέτοντας στο επίκεντρο τη διαφορετικότητα και τις εξατομικευμένες ευαισθησίες και ανάγκες του κάθε παιδιού, το οποίο καλείται σε έναν ανταγωνιστικό και ραγδαίως μεταβαλλόμενο περιβάλλον να χαράξει το δικό του δρόμο, μέσα από τα ταλέντα και τις δεξιότητές του.

Ο Άλεξ Παναγή υπογράφει τη μουσική, οι Κατερίνα Α. Χριστοφίδου και η Αίγλη Σπυριδάκι έχουν δημιουργήσει το σενάριο, με την Αίγλη Σπυριδάκι να αναλαμβάνει και πάλι τη σκηνοθεσία, ενώ ο Σταύρος Σταύρου υπογράφει τους στίχους των τραγουδιών. Χορογράφος της μοναδικής αυτής παράστασης αναλαμβάνει ξανά ο Χάρης Σάββα. Σκηνικά Σόσε Εσκιτζιάν και κουστούμια Ταμάρα Τανακίδου που συμπληρώνονται υπέροχα με το video art του Γιώργου Αλεξάνδρου. Πρόκειται για την ομάδα που πρωτοεμπνεύστηκε και πρωτοϋλοποίησε το επιτυχημένο μιούζικαλ και γι’ αυτό η αναμονή για την επανεμφάνισή του στη σκηνή έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. 
Ιnfo
Πέμπτη 28- Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023
Δημ. Θέατρο Λατσιών, 17.00 (Κυρ. 15.00)
Λευκωσία
Προπώληση Ticketmaster

«Η Μάσα και ο Αρκούδος. Μια ιστορία με ντετέκτιβ»

Μια μεγαλειώδης παράσταση με αγαπημένους χαρακτήρες, μαριονέτες σε φυσικό μέγεθος, φωτεινά σκηνικά, τσίρκο, χορό και νούμερα τραγουδιών. Μια συναρπαστική διαδραστική παράσταση για όλη την οικογένεια από τον γενικό παραγωγό της εξαιρετικά δημοφιλούς σειράς κινουμένων σχεδίων "Η Μάσα και ο Αρκούδος" - η εκπομπή με τη μεγαλύτερη ζήτηση για παιδιά προσχολικής ηλικίας στον κόσμο (Parrot Analytics, 2022), με πάνω από 100

δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube, καθώς και ένα παγκόσμιο ρεκόρ Guiness ως το κινούμενο σχέδιο με τις περισσότερες προβολές στην πλατφόρμα στον κόσμο.

Η παράσταση διοργανώνεται από επαγγελματίες σκηνοθέτες, χορογράφους και πραγματικούς μάγους-θαυματοποιούς, ενώ συνοδεύεται επίσης από τραγούδια του συγγραφέα και σκηνές που κόβουν την ανάσα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, το κοινό συμμετέχει πλήρως στη δράση - εμπλέκονται άμεσα στην πλοκή.

Ένα ζωηρό και ενδιαφέρον σενάριο είναι σαν μια σειρά κινουμένων σχεδίων που ενσωματώνεται στη σκηνή.

Εντυπωσιακές μαριονέτες και διακοσμήσεις φυσικού μεγέθους, πραγματικά υψηλής ποιότητας και ομορφιάς.

Η μορφή της παράστασης είναι ένα μουσικό παραμύθι: οι επισκέπτες θα ακούσουν γνωστές μελωδίες και αγαπημένα τραγούδια που εκτελούνται από τη Μάσα. ‎

Πλοκή: Η Μάσα, η αρκούδα και οι φίλοι τους αρχίζουν να προετοιμάζονται για το νέο έτος. Ξαφνικά, εξαφανίζονται μυστηριωδώς λιχουδιές από το τραπέζι και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με παιχνίδια. Είναι σαφές ότι υπάρχει κακή μαγεία! Η Μάσα αναλαμβάνει να ξετυλίξει την αστυνομική ιστορία. Κοιτάζοντας μπροστά, ας πούμε ότι ακόμη και ο πιο τρομερός μάγος μπορεί να αποδειχθεί λευκός και χνουδωτός αν τον αντιμετωπίσετε με καλοσύνη και κατανόηση. ‎

Ένα τρυφερό και διδακτικό παραμύθι απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών (0+). ‎

Η διάρκεια της παράστασης είναι 1 ώρα και 20 λεπτά με διάλειμμα.

Πρωτοχρονιάτικη παράσταση-παράσταση με διάλειμμα
Online εισιτήρια: από 34€

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου Πάφος, Μαρκίδειο Θέατρο, 18:30
Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, Λάρνακα, Δημοτικό Θέατρο, 18:30
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, Λευκωσία, Δημοτικό Θέατρο, 16:00
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου Λεμεσός, Παττίχειο Θέατρο, 12:00

NOEL! Ένα σπίτι Χριστούγεννα

Τι κρύβεται πίσω από την πόρτα του αρχοντικού στο νούμερο 42;
Τι κάνει το σπίτι αυτό μοναδικό σε ολόκληρο τον κόσμο;

Ο Noel φτάνει με μια βαλίτσα στην είσοδο ενός αρχοντικού σπιτιού. Όταν η πόρτα ανοίγει, ξεδιπλώνεται μπροστά του ένας καινούριος κόσμος, που θα του αλλάξει τη ζωή. Πάνω από όλα, όμως, γνωρίζει ανθρώπους που του θυμίζουν το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.

Μια γλυκιά χριστουγεννιάτικη ιστορία, μια αλλιώτικη θεατρική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

Σκηνοθεσία: Ελένη Αναστασίου
Δημιουργική ιδέα & κείμενο: Σταύρος Σταύρου
Σκηνογραφική επιμέλεια & κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου
Οπτική επικοινωνία: Κατερίνα Τσεβά

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):
Αντρέας Κουτσόφτας
Γιολάντα Χριστοδούλου
Ιωάννα Κεραυνού
Σαββίνα Γεωργίου
Θανάσης Δρακόπουλος

Συμμετέχουν:
Κωνσταντίνος Βασιλείου
Άννη Μαρία Άσσου
Χρυσαλένη Άσσου

Τραγούδι: Σεμέλη Λαζάρου
Στο κομμάτι “The First Noel” πιάνο έπαιξε ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος.

Παραγωγή: Σταύρος Σταύρου

Info
Σάββατο 9 -Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023
Σάββατο 6-Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024
Πού: Η ακριβής τοποθεσία θα παραμείνει μυστική μέχρι και την ημέρα της παράστασης και θα σταλεί στο κοινό μέσω γραπτού μηνύματος.
Εισιτήρια €12
Προπώληση Soldouttickets
Πληροφορίες 70008242

Santa Παραίτηση

Ποιος μπορεί να φανταστεί τα Χριστούγεννα χωρίς τον Άγιο Βασίλη; Τι θα συμβεί αν αποφασίσει κάποια στιγμή να παραιτηθεί και να αφήσει τα καθήκοντα του; Τότε, ποιος θα μοιράζει τα δώρα στη θέση σου; Μια διασκεδαστική διαδραστική θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, όπου οι θεατές συμμετέχουν ενεργά και καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις που καθορίζουν την πορεία της παράστασης. Ένα πρωτότυπο κείμενο που μας διδάσκει να ονειρευόμαστε στο σκοτάδι, να ελπίζουμε για την αγάπη και να πιστεύουμε στο φως.

Συντελεστές Κείμενο: Ορέστης Μίνος
Σκηνοθεσία: Νάσια Κελεπέσιη
Ηθοποιοί: Μισιέλ Φραγκίσκου, Γιώργος Παντελή, Νάσια Κελεπέσιη
Φωτισμοί/Ήχος: Ορέστης Μίνος

Παραστάσεις στην Λευκωσία
Κυριακή: 10 Δεκεμβρίου στο FΛ στις 10:00π.μ. και στις 12:00 μ.μ. Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο FLEA THEATRE στις 10:00π.μ.

Παραμύθια Χριστουγέννων

Παραμύθια Χρίστουγέννων - Μια παιδική παράσταση, αφιερωμένη στα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια σε σκηνοθεσία Σκεύου Πολυκάρπου.

Ηθοποιοί :

Σκεύος Πολυκάρπου
Γαλάτεια Ζήνωνος
Μύρια Χώπλαρου
Μαρία Ζίττη
Χρήστος Κυριάκου

Μουσικός επί σκηνής : Γιώργος Καλογήρου
Σκηνοθεσία :Σκεύος Πολυκάρπου

Παραστάσεις :

Σάββατο 16/12 στις 16:30 στο θέατρο Μασκαρίνι
Σάββατο 23/12 στις 16:30 στο Λανιτειο Θέατρο Λεμεσός. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Ίδρυμα Κιβωτός.
Σάββατο 30/12 στις 16:30 στο Μαρκιδειο Θέατρο Πάφο. Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα Κιβωτός

Γενική είσοδος 10 ευρώ
Για πληροφορίες : 97712314

«Ο Χιονάνθρωπος μου»…επιστρέφει αλλιώς

Μια ολοκαίνουρια παραγωγή του μιούζικαλ για νεαρούς θεατές των Άλεξ Παναγή, Σταύρου Σταύρου και Κατερίνας Χριστοφίδου με το Μoυσικό Σχολείο Λευκωσίας & τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.

Το αγαπημένο μιούζικαλ «O Χιονάνθρωπος μου», που άγγιξε τις καρδιές μικρών και μεγάλων έρχεται να ζεστάνει και φέτος τη γιορτινή περίοδο, αυτή τη φορά με μια ολοκαίνουρια υπερπαραγωγή υπό τη σκηνοθετική άποψη του Άλεξ Παναγή. Με πάνω από 100 άτομα επί σκηνής και με πρωταγωνιστές παιδιά και καθηγητές από το Μουσικό Σχολείο Λευκωσίας, «Ο Χιονάνθρωπος Μου» υπόσχεται να είναι μια αξέχαστη Χριστουγεννιάτικη εμπειρία για όλη την οικογένεια.

«Είναι παραμονή Χριστουγέννων. Όλοι στη μικρή πόλη κοιμούνται. Όλοι εκτός από ένα κορίτσι, αλλιώτικο από όλα τα άλλα παιδιά. Μετακόμισε πρόσφατα στην πόλη, μαζί με τους γονείς της. Κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο του δωματίου της εύχεται να μπορούσε να γίνει ένα θαύμα: ο Xιονάνθρωπoς που έφτιαξε να πάρει ζωή και να γίνει ο καλύτερος της φίλος, ο φίλος που έχει τόσο, μα τόσο πολύ ανάγκη!»

Άλεξ Παναγή Σκηνοθεσία και Μουσική Επιμέλεια
Anja Jadryschnikova Συνσκηνοθεσία-Χορογραφίες
Ελένη Αναστασίου Βοηθός Σκηνοθέτη
Μαργαρίτα Ηλία, Μαρίζα Αναστασιάδη Φωνητική Επιμέλεια και Διδασκαλία Φωνητικού Συνόλου
Γλυκερία Ανδρέου Διδασκαλία Χορωδίας
Ανδρέας Μιχαλόπουλος Βοηθός Μουσικού Επιμέλητή
Διανομή & Φωνητικά Σύνολα:
Μαθητές και Καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας
Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Πέτρος Στυλιανού Μαέστρος
Άλεξ Παναγή Μουσική
Σταύρος Σταύρου Λιμπρέτο
Γιώργος Κάρβελλος Ενορχήστρωση

Διοργάνωση: Μουσικό Σχολείο Λευκωσίας, Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας & Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Info
Παρασκευή 22-Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023
Δημ.Θέατρο Στροβόλου, 18.30 (Σαβ.16.00 & 18.30)
Λεωφόρος Μουσείου 4, Λευκωσία
Προπώληση cyso.interticket.com
www.soldouttickets.com.cy  και 2 ώρες πριν την παράσταση
Πληροφορίες: 22 343518, 22 463144, www.cyso.org.cy