ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι πολύ ενδιαφέρουσες 5 νέες αφίξεις της βδομάδας στο νησί

WIZ TEAM

Ένα pelmeni bar στην κοσμοπολίτικη Λεμεσό, ένα all day café στο Παραλίμνι, ένα all day venue για brunch και για τον αγώνα στη Λευκωσία, μια ταβέρνα στον Φαρμακά και ένα ασιατικό kitchen bar στην Πάφο.

Το WiZ μαθαίνει πρώτο και παρουσιάζει ό,τι καινούργιο έχει ανοίξει στην πόλη!

Roll & Boil by Lepim i Varim

Σε έναν πολύ cozy χώρο, με jazz μουσική υπόκρουση, έχεις την ευκαιρία να γευτείς πολύ νόστιμα παραδοσιακά pelmeni, σε οκτώ διαφορετικές εκδοχές!

Το Roll & Boil by Lepim i Varim, όπως είναι η ονομασία του και το οποίο λειτουργεί ήδη στη Γερμασόγεια, έχει επίσημα εγκαίνια το ερχόμενο Σάββατο 16 Απριλίου 2022.

Τα πελμένι (τα λες και dumplings) είναι ζυμαρικά της ρωσικής κουζίνας, που αποτελούνται από μια γέμιση τυλιγμένη σε λεπτή ζύμη. Η γέμιση συνήθως μπορεί να είναι από κρέας, ψάρι, θαλασσινά, πατάτα, τυριά, μανιτάρια κλπ. Η ανάμειξη διαφορετικών ειδών κρέατος είναι επίσης δημοφιλής.

Σε ότι αφορά στο νέο πολύ όμορφο εστιατόριο στη Λεμεσό, το οποίο αποτελεί ένα από τα 40 μαγαζιά ανά τον κόσμο του δημοφιλούς franchise «LEPIM i VARIM», τα pelmeni προσφέρονται σε οκτώ διαφορετικές εκδοχές, σε τρεις χρωματισμούς (λευκά, κίτρινα και μαύρα), με πολλούς συνδυασμούς γέμισης, όπως το «Perfect Couple» με γέμιση χοιρινό και βοδινό, το «Italians In Da House» με γέμιση κοτόπουλο, παρμεζάνα και βασιλικό, το «Famous Shrimp» που είναι μαύρα πελμένι με γαρίδες και κοτόπουλο, ακόμα κα το «Say ‘Cheese’» με τέσσερα διάφορα τυριά, ή το «Cherry» με κεράσια.

Στο μενού θα βρείτε επίσης επιλογές σε σούπα, σαλάτες, διάφορα sauces για τα πελμένι αλλά και δροσιστικά ροφήματα που φτιάχνουν οι ίδιοι, τοπική (από Λεμεσό) craft μπύρα, ένα νοστιμότατο επιδόρπιο κάθε βδομάδα (για τώρα για παράδειγμα υπάρχει η panna cotta με μάνγκο), ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για αγορά κατεψυγμένων πελμένι για το σπίτι.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως στο Roll & Boil τα παιδιά κάτω των 7 ετών δικαιούνται να φάνε δωρεάν, αρκεί οι γονείς να πάρουν κάτι αξίας τουλάχιστον 5 ευρώ.

Info
Τηλ. 97799334
ΤΡ-ΚΥΡ 12.00-22.00
Γεωργίου Α’ 60, Γερμασόγεια, Λεμεσός

Daily Dose

Το ωραίο είναι πως τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όμορφα στέκια να ανοίγουν σε περιοχές που για πολλά χρόνια δεν είχαν να προσφέρουν πολλές προτάσεις στους ντόπιους, οι οποίοι ενδεχομένως δεν θέλουν να διασχίσουν χιλιόμετρα για να περάσουν καλά.

Πολύ πρόσφατα, ένας πολύ όμορφος χώρος, ένα νέο all day café, το «Daily Dose», λειτούργησε στο Παραλίμνι και μας περιμένει για να μας φροντίσει δεόντως.

Ένας όμορφος απλός χώρος, όπου μπορεί να αποτελέσει το επόμενο μας στέκι για καφέ αλλά και για να απολαύσουμε κρέπες, αφού ποντάρει στην καλή ποιότητα αλλά και στη γενναιόδωρη ποσότητα.

Στο μενού θα βρείτε αμέτρητους συνδυασμούς υλικών, για να φτιάξετε τη δική σας γλυκιά ή αλμυρή αμαρτία. 

Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε επίσης εξαιρετικές bubble waffles και βαφλάκια, όπως επίσης σαλάτες και χορταστικά σάντουιτς.

Info
Τηλ. 99266260
Πρωταρά 22, Παραλίμνι, Αμμόχωστος
ΔΕΥ-ΚΥΡ 07.30-23.30
 

Black Brick

Ένα all day venue το οποίο βρίσκεται εκτός κέντρου πόλης! Στο Black Brick μπορείς να πας από το πρωί για καφέ (έχουν τι δικό τους blend) ή brunch, μπορείς όμως να πας και το μεσημέρι ή το βράδυ για ένα απολαυστικό και άκρως χορταστικό γεύμα ή δείπνο.

Ακόμα και για να δεις τον αγώνα της αγαπημένης σου ομάδας, απολαμβάνοντας μια από τις 17 διαφορετικές μπύρες (8 σε draught).

Σε ότι αφορά στα ποτά, προσφέρει επίσης signature cocktails αλλά και κρασί.

Στο μενού των φαγητών, το οποίο ποντάρει στις μεσογειακές γεύσεις, θα βρείτε από pasta, μέχρι burgers, μπριζόλα, σαλάτα και άλλα πολλά, με προτάσεις πιάτων που μπορούν να ικανοποιήσουν όλες ανεξαιρέτως τις ανάγκες.

Σημειώστε ότι το Black Brick θα λειτουργήσει επίσημα τη Δευτέρα 18 Απριλίου.

«Το Black Brick είναι ένα all day restaurant, στο οποίο κυριαρχεί το μαύρο χρώμα, αλλά με ατμόσφαιρα που αποπνέει αριστοκρατικά vibes, χάρη κυρίως στον φωτισμό, στο πολύ πράσινο και στα έργα τέχνης που υπάρχουν στον χώρο», αναφέρει η μικρή περιγραφή στο Faceboo, προϊδεάζοντάς μας για το τι να περιμένουμε.

Info
Τηλ. 22312136
Λεωφόρος Σταυρού 66, Στρόβολος
Δ-Κ 9.00-23.00
 

H Ταβέρνα του Βρακά

Παρόλο που λειτούργησε πολύ πρόσφατα, στον Φαρμακά, εντούτοις θα λέγαμε πως και δοκιμασμένη είναι και εγγυημένη, καθότι ο ιδιοκτήτης και σεφ της ταβέρνας, Μιχάλης Λουκά, έδωσε ήδη δείγματα γραφής μέσω του «Γουριώτικου» που διατηρούσε από το 2018 στο διπλανό Γούρρι.

Στην ουσία μετέφερε την ταβέρνα στον Φαρμακά, τόπο καταγωγής του, σε έναν μεγαλύτερο χώρο (πρώην Καφεστιατόριο ‘Ο Φαρμακάς’), αλλάζοντας όμως και το όνομα.

Για όσους γνωρίζουν τη φάση του Μιχάλη και το μεράκι του για τη δουλειά του, ένα επάγγελμα με το οποίο καταπιάνεται εδώ και περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια, ξέρουν πως στην Ταβέρνα του Βρακά θα βρουν έναν σπέσιαλ μεζέ, ο οποίος αποτελείται από τα κλασσικά φαγητά της ταβέρνας, αλλά και από σπέσιαλ πιάτα της ημέρας, αναλόγως του τι θα βρει κάθε μέρα από την περιοχή.

Στα πολύ δημοφιλή πιάτα είναι σαφώς το χαλούμι με ροδόμελο (μια σάλτσα που κάνει ο ίδιος), οι κεφτέδες με βρόμη (αντί καπίρα) που σερβίρονται με μέλι μουστάρδας, αλλά και κάποια μαγειρευτά φαγητά, όπως τα αφέλια με χυμό cranberry, ή το κοτόπουλο με γέμιση χαλουμιού ή τυριών, ή το κοκορέτσι που βγαίνει κάθε Πάσχα.

Πολύ όμως φημίζεται και για τον vegan μεζέ που προσφέρει, με πιάτα όπως κεφτέδες λαχανικών, vegan σεφταλιά από σόγια τυλιγμένη σε ριζόχαρτο, vegan γύρο από σόγια, μπιφτέκι από σόγια, πατάτες της ημέρας, ρύζι ή πουργούρι με λαχανικά και αρωματισμένο ελαιόλαδο, τα οποία προσφέρονται όπως και ο κανονικός μεζές μαζί με σαλάτα και ορεκτικά, αλλά και vegan γλυκό.

Επιπλέον, από τον νέο χώρο στον Φαρμακά υπάρχει και η δυνατότητα για παραλαβή -μέσω take away- πολύ νόστιμης και χορταστικής πίτσας ψημένης στον ξυλόφουρνο, αλλά και για delivery κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Σημαντικό είναι επίσης να αναφέρουμε πως ο Μιχάλης ανακοίνωσε μέσω social media πως τα βράδια της Κυριακής θα προσφέρει ό,τι φαγητό θα περισσεύει, εντελώς δωρεάν, σε όποιους το έχουν ανάγκη.

Σημειώστε, τέλος, πως τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής προσφέρεται πρόγευμα στην Ταβέρνα του Βρακά (αλλά και μεσημεριανό), αλλά και πως κάθε δύο Σάββατα υπάρχει live στον χώρο με ελαφρολαϊκά και έντεχνα ακούσματα.

Info
Τηλ. 96664919, 22633789
Αγίας Ειρήνης 9, Φαρμακάς
ΤΕΤ-ΠΑΡ 19.00-22.00, ΣΑΒ&ΚΥΡ 9.00-22.00

 

Momo Asian Kitchen Bar

Η αγάπη του κοινού για τη σύγχρονη, ασιατική κουζίνα είναι πλέον δεδομένη. Τα noodles, τα bao buns τα διάφορα είδη σούσι αποτελούν καθημερινή συνήθεια, με τους food lovers να αναζητούν πλέον νέες εξωτικές γεύσεις που θα τους συναρπάσουν.

Μια νέα τέτοια εξωτική πρόταση που σίγουρα θα σας συνεπάρει και γευστικά και αισθητικά, είναι το ολοκαίνουριο ασιατικό εστιατόριο της Πάφου, Momo Asian Kitchen Bar. Στρατηγικά τοποθετημένο στο κέντρο της πόλης, πάνω από τη Δημοτική Αγορά και έχοντας ατελείωτη θέα στη Μεσόγειο, το πολύ ντιζαϊνάτο, με τις elegant λεπτομέρειες, ήρθε για να φέρει έναν αέρα Άπω Ανατολής στη γαστρονομία της πόλης.

Το μενού πατάει σε κλασικές συνταγές, δίνοντάς τους το δικό του twist προσφέροντας επιλογές και πιάτα για όλα τα γούστα. Εδώ μπορείτε να βρείτε πιάτα με φρέσκο σολομό, σούσι, sashimi, nigiri, πιάτα με πάπια, αλλά και πολύ καλής ποιότητας steak.

Τα κοκτέιλ και η περιποιημένη λίστα κρασιών μαζί με τις εξαιρετικές γλυκές προτάσεις συμπληρώνουν με τον πιο αρμονικό τρόπο το σκηνικό για το ιδανικό δείπνο στην όμορφη Πάφο.

Info
Πετράκη Μιλτιάδους, Πάφος
Τηλ.26352060
Δ-Κ 17.00-24.00