ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι πολυαναμενόμενες αφίξεις του καλοκαιριού στην Κύπρο, σε εστιατόρια, bars και cafes

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος ξεκίνησαν να ανακοινώνονται τα openings των καινούργιων μαγαζιών που έρχονται με στόχο να συζητηθούν.

Οι νέες αφίξεις για το 2022 περιλαμβάνουν μπαρ, εστιατόρια και café, που θα κάνουν το καλοκαίρι μας ακόμη καλύτερο. Ποιες είναι άραγε οι νέες αφίξεις που έρχονται να προστεθούν στον χάρτη της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης το νησιού;

Το WiZ παρουσιάζει τις πιο σημαντικές νέες αφίξεις.


Nammos

Από τη Μύκονο στο Ντουμπάι, τώρα και στη Λεμεσό. Από τις πιο πολυσυζητημένες αφίξεις εδώ και περίπου ένα χρόνο, το εστιατόριο Nammos Limassol αποτελεί την τελευταία προσθήκη της MHV (Mediterranean Hospitality Venture), ενισχύοντας την καταξίωση του Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa ως του απόλυτου γαστρονομικού προορισμού της Λεμεσού. Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, το Nammos Limassol θα είναι ο απόλυτος lifestyle πρωταγωνιστής της Λεμεσού, με ζωντανές γεύσεις που πηγάζουν από τη γαστρονομική ιδιοφυΐα των σεφ του Nammos, φτιαγμένες με τα πιο εκλεκτά υλικά, και με πάρτι που εξυψώνουν τις αισθήσεις και αποτυπώνουν άψογα την ουσία του μεσογειακού τρόπου ζωής.

Columbia Sun

Ένα καινοτόμο νέο πρότζεκτ αναμένεται σύντομα να κάνει την εμφάνισή του στην παραλία του Lady’s Mile στη Λεμεσό. Πρόκειται για το Columbia Sun, το νέο εγχείρημα του ομίλου Columbia, που δραστηριοποιείται στη Λεμεσό, το οποίο έρχεται για να μας συναρπάσει με τους υπερσύγχρονους χώρους χαλάρωσης που θα διαθέτει, αλλά και με το εστιατόριό του που θα σερβίρει πιάτα διεθνούς κουζίνας, φρέσκα θαλασσινά αλλά και sushi.

KAMÁRA

Συνδυάζοντας το νεοκλασικό στυλ του 1940 με την αστική φινέτσα του σήμερα, το νέο εστιατόριο έρχεται για να φέρει άλλο αέρα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Στη λεωφόρο Μακαρίου και συγκεκριμένο στον χώρο όπου στεγαζόταν το γνωστό καφεστιατόριο Sitio, η νέα άφιξη θα μας ταξιδεύει γευστικά με ένα μενού που έχει διεθνή προσανατολισμό.

Coffee Berry Μακαρίου-Λήδρας και Ιταλικό εστιατόριο

Δυναμικά έρχεται και ο όμιλος Ζορπάς με δυο νέα stand alone καταστήματα στην ανανεωμένη Μακαρίου αλλά και στη Λήδρας. Το Coffee Berry της Λήδρας αναμένεται να ανοίξει μετά το Πάσχα, περί τα τέλη Απριλίου, ενώ το café στη Μακαρίου αλλά και το ιταλικό εστιατόριο του ομίλου δεν έχουν ανακοινώσει ημερομηνίες λειτουργίας ακόμη. Στα cafe αυτά το κοινό μπορεί να βρει όλη τη γκάμα ροφημάτων που ήδη έχει αγαπήσει, μαζί με προτάσεις γλυκών, αλμυρών, σάντουιτς και σαλατών, καθώς επίσης και το γνωστό παγωτό Kayak.

Bean Bar στη Μακαρίου

Πριν από το καλοκαίρι αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το πολυαναμενόμενο Bean Bar στη Λεωφόρο Μακαρίου, στη Λευκωσία. Η νέα προσθήκη στη νεοσύστατη αλυσίδα cafe του Ομίλου Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική θα λειτουργήσει στο ισόγειο του κτηρίου 360, στην καρδιά της πρωτεύουσας. Με ιδιαίτερο ντεκόρ και σε χαλαρή διάθεση στον χώρο αυτό εκτός από τα εκλεκτά χαρμάνια καφέ, τους χυμούς και τα έτοιμα snacks, θα σερβίρεται πρωινό, brunch και μεσημεριανό.

Burger Guy στη Λευκωσία

Με μια μικρή καθυστέρηση το μπεργκεράδικο που έγινε στέκι στο Παλιομέτοχο επεκτείνεται στο κέντρο της πρωτεύουσας. Όπως μάθαμε, το opening του μαγαζιού αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα του Πάσχα. Το μαγαζί μέχρι πρότινος λειτουργούσε μόνο με την υπηρεσία delivery, ενώ τώρα θα προσφέρεται και για dine-in. Ο χώρος βρίσκεται στη λεωφόρο Ευαγόρου και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Χατζησάββα.

Amanti, MadeForTwo Hotel στην Αγία Νάπα: Immenso Restaurant, Fort-O-Lana, Nocturne, Ezaria

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για το νέο πολυτελές πεντάστερο θέρετρο «Amanti, a MadeForTwo Hotel» στην Αγία Νάπα. Το ξενοδοχείο θα είναι αποκλειστικά για ζευγάρια, αναμένεται να ανοίξει τον Μάιο και ανήκει στον όμιλο Kanika Hotels & Resorts. Στο ξενοδοχείο αναμένεται να ανοίξουν και 4 νέα εστιατόρια, με κάποια από αυτά να τα έχουμε ήδη γνωρίσει στο επίσης ξενοδοχείο για ζευγάρια και μέλος του ομίλου, Amavi. Tο εστιατόριο Ezaria είναι εμπνευσμένο από την ελληνική κουζίνα, ενώ το Fort-O-Lana από την κυπριακή κουζίνα και θα προσεγγίζει πρωτοποριακά τον παραδοσιακό μεζέ. Από την άλλη, σε πιο fusion μονοπάτια το Immenso Restaurant θα προσφέρει ένα à la carte μενού για δείπνο με μοντέρνα ασιατική και περουβιανή μίξη, φτιαγμένο από τον Michelin Star Chef, Theodor Falser ενώ το Nocturne με μενού επίσης σχεδιασμένο από τον Michelin Star Chef, έρχεται αποτελέσει ένα πολυτελή προορισμό για ρομαντικό δείπνο και την κατάλληλη επιλογή για όσους αγαπούν τη μεσογειακή κουζίνα.

Zëmmer All Day

Ένα νέο brunch spot ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του σε ένα εντυπωσιακό διατηρητέο κτήριο του 1912 στην Πάφο. Ο νέος χώρος ονομάζεται Zëmmer (που σημαίνει δωμάτιο στη λουξεμβουργιανή γλώσσα), αναμένεται να λειτουργήσει περί τα μέσα Μαΐου και θα προσφέρει ένα προσεγμένο brunch μενού (γύρω στις δέκα επιλογές από αλμυρά και γλυκά πιάτα), όπως επίσης specialty καφέ, ροφήματα και ποτά. Εκτός από brunch, το Zëmmer θα προσφέρει και ορισμένα τσιμπήματα με τα οποία θα μπορεί κάποιος να συνοδεύσει το τσάι, τον καφέ ή το κρασί του, μέχρι και τις 10 το βράδυ.

Jerry’s Truck

H διάσημη ανά το πανελλήνιο αλυσίδα Jerry's Foodtruck, με τα πολύ νόστιμα street food γλυκά, κατεβαίνει στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λευκωσία. Το 18ο στη σειρά κατάστημα της αλυσίδας θα ανοίξει σύντομα στην περιοχή της Έγκωμης (στο κτήριο Xenia Court, στην οδό 28ης Οκτωβρίου). Σε ό,τι αφορά στη street food γκάμα προϊόντων των Jerry’s Foodtruck, θα βρείτε donuts (γλυκά και αλμυρά), hotdognuts (hotdog με ζύμη donut), hotdilla (λουκάνικο τυλιγμένο με τορτίγια), sweet burgers, Jerry's Sticks (κρουασίνια βουτύρου βουτηγμένα σε ζεστές πραλίνες) και Banana Roll (μπανάνα τυλιγμένη μέσα σε τορτίγια με σοκολάτα και μπισκότο, μέσα σε λιωμένη πραλίνα).