ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι Τετάρτες στο Neverland «πετούν», όχι τυχαία

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Μια μέρα αφιερωμένη στο ελληνικό ροκ, με μουσική από βινύλια.

«Από το 2009 που ανοίξαμε το Neverland, είχαμε αποφασίσει ότι μια μέρα της εβδομάδας θα ήταν αφιερωμένη στο Ελληνικό Ροκ. Από την πρώτη στιγμή η επιλογή μας αυτή αγαπήθηκε από τον κόσμο και μέχρι σήμερα η Τετάρτη αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες μέρες της βδομάδας στο μαγαζί», αναφέρει χαρακηριστικά στο WiZ ο Χαρίτος Βάσου, ιδιοκτήτης ενός από τα πιο δυνατά ροκ μπαρ στο νησί.

Μάλιστα, είναι ο ίδιος που κάθεται πίσω από το πικάπ και επιλέγει τις μουσικές μέσα από τη μεγάλη συλλογή του με βινύλια. 

«Γεννημένοι στις αρχές του ‘80, φτάσαμε το Ελληνικό Ροκ στην εφηβεία μας, αφού μέσα της δεκαετίας του ‘90 ήταν στην καλύτερή του φάση. Κάπως έτσι αρχίσαμε να αγαπούμε τη μουσική.

Όσο για το βινύλιο, αν και ανήκω στην γενιά του CD και για αρκετά χρόνια αγόραζα μόνο CDs, το βινύλιο ερχόταν πάντα πρώτο στις προτιμήσεις μου. Διαθέτω μια συλλογή αποτελούμενη από περίπου 1500 βινύλια με ελληνικούς και ξένους δίσκους».

Τετάρτη αλλά και Σάββατο

Σε σχέση με τις δυνατές βραδιές του Neverland, ο Χαρίτος αναφέρει: «Τις Τετάρτες παίζω Ελληνικό Ροκ από δίσκους βινυλίου, με επιλογές τραγουδιών από τη δεκαετία του ‘70 μέχρι και σήμερα.

Συνήθως αρχίζω το πρόγραμμα με επιλογές από Σαββόπουλο, Εξαδάκτυλο, Σπυριδούλα, Poll, Πελόμα Μποκιού και συνεχίζω με Διάφανα Κρίνα, Ξύλινα Σπαθιά, Τρύπες, Μωρά στη Φωτιά, Φόβοι του Πρίγκιπα, Τσοπάνα Rave, Villagers of Ioannina City, Magic De Spell, Υπόγεια Ρεύματα, Ενδελέχεια, Εν Πλω, Παύλο Σιδηρόπουλο, Πουλικάκο, Άσιμο κ.ά.

Κάθε Σάββατο επίσης παίζω από δίσκους βινυλίου, Ξένο Ροκ και Μέταλ, από το 60 μέχρι και σήμερα!».

Γιατί βινύλιο

«Επιμένω να παίζω βινύλια γιατί εκτός του ότι ηχητικά το αποτέλεσμα είναι ανώτερο και πιο ζεστό από οποιοδήποτε άλλο format, η αίσθηση του να βλέπεις κάποιον να παίζει από Βινύλιο είναι κάτι που δεν το συναντάς πλέον πουθενά».

Το Neverland Rock Bar είναι ανοικτό 7 φορές τη βδομάδα, από τις 20:00 με Ξένη Ροκ, με επιλογές από το ‘60 μέχρι και σήμερα.