ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι υπέροχες «Hokkaido γεύσεις» της Πρωτεύουσας

WIZ TEAM

Ασιατικές γεύσεις και sushi από τους μετρ του είδους, είτε επί τόπου στο εστιατόριο είτε στο σπίτι μέσω delivery. Εδώ και μερικούς μήνες απολαμβάνουμε εξαιρετικά πιάτα στη Λευκωσία, από Hokkaido Express Asian & Sushi.

Κάθε καλοκαίρι, τα τελευταία σχεδόν 25 χρόνια τα φωτογραφικά άλμπουμ μας από τις διακοπές στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, εκτός από τα μπάνια στις ωραιότερες παραλίες του νησιού, περιέχουν σίγουρα και αναμνήσεις από τις εξόδους με οικογένεια και φίλους σε ωραία εστιατόρια. Ένα από αυτά είναι σίγουρα και το Hokkaido. Εκεί που επιστρέφουμε πολύ συχνά, τόσο για το ίδιο το φαγητό, την ποιότητα, την ατμόσφαιρα και φυσικά για το show από τους σεφ που πάντα καταφέρνουν με τα τρικ του να ψυχαγωγούν παιδιά και μεγάλους. Μιλάμε για 25ετία αφού τότε εγκαταστάθηκε στο κέντρο της Αγίας Νάπας. Συγκεκριμένα, ήταν το 1999 που το Hokkaido λειτούργησε ως το πρώτο teppanyaki-sushi στην Κύπρο, ενώ η οικογένεια του Γιώργου Φιλή ακολούθως δραστηριοποιήθηκε με αντίστοιχα πρότζεκτ στο Λίβερπουλ, το Μάντσεστερ και τη Γλασκώβη.

Έκτοτε το όνομα Hokkaido έχει μεγαλώσει. Το πιστό πελατολόγιο τόσο από ντόπιους αλλά και από Λευκωσιάτες που τα καλοκαίρια παραθερίζουν στην περιοχή ώθησαν τους ιδιοκτήτες να ανοίξουν και ένα δεύτερο Hokkaido, στο Παραλίμνι αυτή τη φορά, με μια πιο «express» φιλοσοφία και λογική όμως. Όπως ακριβώς είναι και το εστιατόριο που έχει λειτουργήσει φέτος το καλοκαίρι στη Λευκωσία, στην περιοχή της Έγκωμης, φέρνοντας αισίως στην πρωτεύουσα τις γεύσεις της Άπω Ανατολής στην καλύτερή τους εκδοχή.

Έχοντας λοιπόν πολυετή εμπειρία στο κομμάτι της εστίασης και μια μόνιμη έγνοια στην ποιότητα και τη φρεσκάδα των πρώτων υλών, έφτιαξαν στη Λευκωσία έναν πολύ όμορφο χώρο, με μοντέρνο ντεκόρ, που έστω κι αν προωθεί την express εξυπηρέτηση, τόσο με take away και delivery παραγγελίες, εντούτοις η εμπειρία του dine-in δεν υστερεί καθόλου σε σχέση με την εμπειρία που θα έχεις σε οποιοδήποτε καλό ασιατικό εστιατόριο. Το μενού που είναι χωρισμένο σε sushi rolls, ζεστά sushi rolls, nigiri, sashimi, sushi platters, carpaccio & ceviche, εκλεκτά sushi, ζεστά ορεκτικά, teppanyaki, noodles, Asian specialties, τραγανή πάπια, σαλάτες και συνοδευτικά. Για αρχή μπορείς να παραγγείλεις prawn crackers και τα edamame soy beans και από τις σαλάτες μια Wakame Seaweed Salad, αλλά και μια πολύ δροσιστική Crunchy Shrimp Salad. Τέλειο είναι και το ρύζι ατμού, όπως επίσης και τα τρία είδη dumblings, με κοτόπουλο, γαρίδα και λαχανικά.

Από το section με τα sushi εξαιρετικά είναι το rainbow roll και το jumbo roll (με jumbo prawn tempura)! Ανάμεσα στα highlights του μενού συγκαταλέγονται σίγουρα τα κινέζικα πιάτα, με τις σπιτικές, ολόφρεσκες σάλτσες: η τραγανή πάπια με τα συνοδευτικά της, το κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα, αλλά και το απίθανο Beef Szechuan είναι πιάτα που θα θυμάσαι για πολύ καιρό μετά την εκεί επίσκεψή σου.

Τέλος να πούμε πως στα ψυγεία του Hokkaido υπάρχει μια καλή συλλογή από κρασιά και Sake, μεταξύ των οποίων και ορισμένα από τα πιο καλά κυπριακά οινοποιεία, ενώ στον χώρο πίσω από το μπαρ φιγουράρουν και αρκετά spirits, όπως ιαπωνικά ουίσκι και gin, τα οποία προσφέρονται για ένα πολύ special dinner experience! Είτε με φίλους επιλέξετε να πάτε είτε οικογενειακώς, στο Hokkaido Express θα έχετε σίγουρα μια δυνατή εμπειρία, απολαμβάνοντας υπέροχες γεύσεις σε ένα ωραίο και ζεστό περιβάλλον!

Info
Τηλ. 22513555
Αγαμέμνονος 6, Έγκωμη, Λευκωσία
Δ-ΠΕΜ 12.00-15.00, 17.30-22.00 & ΠΑΡ-Κ 12.00-22.30

Website: www.hokkaidoexpress.com.cy
Email: info@hokkaidoexpress.com.cy
Facebook: Hokkaido Express Nicosia
Instagram: Hokkaido Express Nicosia