ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Οινομαγειρείον Η Ωραία Κύπρος» εγένετο!

NEWSROOM WIZ-GUIDE

Σε ένα από τα πιο γραφικά και συνάμα κοσμοπολίτικα χωριά του νησιού!

«Με βάση την πλούσια γαστρονομική ιστορία της Κύπρου και στόχο την αναγέννηση της παράδοσης, το ‘Οινομαγειρείον Η Ωραία Κύπρος’ σας υποδέχεται στο ιστορικό πετρόκτιστο σπίτι του Αριχεπισκόπου Κύπρου, Πανάρετου (1821- 1827), με καταγωγή από το Όμοδος. Έτσι ιστορία και γαστρονομία γίνονται ένα, αναβιώνοντας την πλούσια κληρονομιά του τόπου μας».

Το εισαγωγικό σημείωμα στη σελίδα στο Facebook μάς προϊδεάζει για αυτό που πρόκειται να συναντήσουμε αν αποφασίσουμε να ανηφορήσουμε ως το Όμοδος.

Όπως διαβάζουμε, το «Οινομαγειρείον Η Ωραία Κύπρος» είναι έτοιμο να μας υποδεχτεί «για να αναβιώσουμε μαζί τις όμορφες στιγμές, ανασύροντας γεύσεις και μυρωδιές από το χθες στο σήμερα».

Από την κουζίνα του, εμπνευσμένη από την κυπριακή παραδοσιακή γαστρονομία, βγαίνουν πιάτα που μοσχοβολάνε σπιτικό φαγητό, με διάθεση «Πολίτικη» και συνταγές από τα δεφτέρια των γιαγιάδων μας. Από πλούσιες σαλάτες με εποχιακά τοπικά χόρτα, μελιτζανόριζο δίπλα σε αυθεντικά κυπριακά πιάτα όπως αφέλια ή πολίτικες συνταγές σαν τα γεμιστά «γιαλατζί» αλλά και πιάτα σχάρας και αντικριστό κυπριακό αρνί μέσα από τον ξυλόφουρνο. Τα πιάτα συνοδεύονται από τοπικά προϊόντα όπως ομοδίτικο αρκατένο ψωμί και σπιτικές πίτες και πιάτα από τον τόπο μας, όπως τα «καλοηρκά» τα κυπριακά «τορτελίνια».

Άλλη μια επιλογή για φαγητό, λοιπόν, στο γραφικότατο Όμοδος. Άλλη μια καλή αφορμή για ένα road trip στην κυπριακή ύπαιθρο!

Info
Τηλ. 25422500
Παναγίας Χαλκιδικής 19, Όμοδος.
ΤΕΤ-ΚΥΡ 10.00-18.00.