ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οκτώ από τις πιο δημοφιλείς ταβέρνες στην επαρχία

WIZ TEAM

Οι παράμετροι που καθιστούν ένα εστιατόριο δημοφιλές είναι πολλές και διάφορες. Μπορεί να είναι τα χρόνια της λειτουργίας του, ένα ξεχωριστό πιάτο που σερβίρει, οι ιδιοκτήτες του, η τοποθεσία του ή και κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στη διακόσμησή του.

Το WiΖ σάς παρουσιάζει εννιά εστιατόρια στην επαρχία τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, το καθένα για διαφορετικό λόγο.

ΕΠ. ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Ταβέρνα «Το Βάσανο»
Αγ. Θεόδωρος, Λάρνακα
Τηλ. 24323022

Λειτούργει εδώ και 65 χρόνια με συνεχή επιτυχία καθημερινά περνώντας από πατέρα σε παιδί και από παιδί σε εγγόνια διατηρώντας έτσι την οικογενειακή ατμόσφαιρα και το άκρως φιλικό περιβάλλον. Στην ταβέρνα σερβίρονται νόστιμα φαγητά και εκλεκτοί εποχιακοί μεζέδες, μοναδικές και ξεχωριστές γεύσεις σ’ ένα όμορφα διαμορφωμένο παραδοσιακό περιβάλλον δίπλα από το Κοινοτικό Πάρκο στον πυρήνα του χωριού.

Αγία Άννα
Αγνοουμένου Ανδρέα Γεωργίου 1, χωριό Αγία Άννα, Λάρνακα
Τηλ. 22532500

Στεγάζεται σε ένα πετρόκτιστο χώρο, διακοσμημένο με παραδοσιακά αντικείμενα και εργαλεία με ζεστή ατμόσφαιρα και φιλική διάθεση. Έχει εξαιρετική τοπική κουζίνα και αυθεντικές γεύσεις που σε ταξιδεύουν σε παλιότερες εποχές. Στο μενού θα βρείτε καλούς κυπριακούς μεζέδες από 35 πιάτα. Παρασκευή και Σάββατο έχει ζωντανή μουσική από τετραμελή κομπανία.

Βαβατσινιά (Τάκης)
Βαβατσινιά, επ. Λάρνακας
Τηλ. 24342780



Βρίσκεται στην πλατεία του χωριού Βαβατσινιά και στεγάζεται σε ένα όμορφο πετρόκτιστο κτίριο διακοσμημένο με αρχαία αντικείμενα. Ο ιδιοκτήτης μαζί με την οικογένεια του, ετοιμάζουν με φροντίδα και μεράκι Κυπριακούς παραδοσιακούς μεζέδες και Κυπριακό Πρόγευμα. Τις Κυριακές και Αργίες σερβίρουν επίσης τταβά, σούβλες και κλέφτικο.

ΕΠ. ΛΕΜΕΣΟΥ

Ωραία Ελλάς
Ελλάδος 3, Βουνί
Τηλ. 25 944328

Σε ένα όμορφο γραφικό δρομάκι στο χωριό Βουνί, λίγα μέτρα μακριά από την πλατεία βρίσκεται το Ταβερνάκι Ωραία Ελλάς. Οι νόστιμες γεύσεις του, η πανέμορφη αυλή του και το καλό φαγητό του έχουν κλέψει τις εντυπώσεις. Το μπλε της θάλασσας στα παράθυρο και το λευκό στους τοίχους σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε κυκλαδίτικο νησί. Το μενού κινείται στο ίδιο μοτίβο με αγαπημένες γεύσεις της ελληνικής κουζίνας!

ΕΠ. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Μύλος
Μύλου 8, Κακοπετριά, επ. Λευκωσίας
Τηλ. 22922536

Εστιατόριο με ιστορία από το 1986 εντός του ομώνυμου ξενοδοχείου, απλά διακοσμημένο με παραδοσιακά στοιχεία και με φανταστική θέα. Διάσημο για την υπέροχη πέστροφα που σερβίρει, στο μενού, ωστόσο, θα βρείτε και περιποιημένα steaks, αλλά και πιάτα της κυπριακής κουζίνας. Με ικανοποιητική κάβα κρασιών, πολύ καλή εξυπηρέτηση και λογικές τιμές.

Ληνός
Παλαιά Κακοπετριά 34, Κακοπετριά
Τηλ. 22923161 

Διάσημη και αγαπημένη ταβέρνα στην Κακοπετριά η οποία βρίσκεται στο ομώνυμο πετρόκτιστο πανδοχείο. Σχάρα, σούβλα, κρέατα, σαλάτα, λίγα μαγειρευτά, πέστροφα Κακοπετριάς και τσιμπημένες τιμές. Τα Σάββατα και τις αργίες με μουσικό σχήμα. Κάθε Κυριακή έχει μόνιμο κόσμο από τις εκδρομές στην εξοχή.  

ΕΠ. ΠΑΦΟΥ

KOT Λουτρά της Αφροδίτης
Λεωφ. Ακάμαντος, Λουτρά Αφροδίτης, Νέο Χωριό
Τηλ.26321457

Κλασσική κι αγαπημένη ταβέρνα του ΚΟΤ δίπλα στα Λουτρά της Αφροδίτης διάσημη για την υπέροχη θέα της προς τον κόλπο Χρυσοχούς. Η πανοραμική της θέα φτάνει μέχρι το ν Πωμό. Είναι ανοιχτή όλη τη μέρα και σερβίρει κρέας και ψάρι.
Λεωφ. Ακάμαντος, Λουτρά Αφροδίτης, Νέο Χωριό

Φύτος
Κάθηκας, Πάφος
Τηλ. 26632965

Διάσημος για τα πεντανόστιμα σουβλάκια του αλλά και για την θέα του στον Αμπελώνα του Κάθηκα. Ξεκίνησε σαν καντίνα και εξελίχτηκε σε hot spot της περιοχής. Στην κουζίνα μαγειρεύουν με ολόφρεσκα υλικά από παραγωγούς της περιοχής, τρως και χαίρεσαι την τοπική κουζίνα, πιάτα φτιαγμένα με αγάπη όπως παλιά. Φρέσκια σαλάτα, νοστιμότατη ταχίνι και γιαούρτι, θεϊκό χαλούμι, ένα-δύο μαγειρευτά, φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες, εξαιρετική σχάρα και φυσικά τα καλύτερα σουβλάκια της περιοχής.

Γιαννάκης
Λεωφ. Ακάμαντος, Νέο Χωριό, Latsi

Διάσημη οικογενειακή ψαροταβέρνα, από αυτήν πήρε και το όνομα της η παραλία, κάτω από το Aphrodite Beach Hotel. Σε πολύ ωραία τοποθεσία δίπλα στην θάλασσα . Εκτός από ψάρι και θαλασσινά, σερβίρει και κρέας στα κάρβουνα.