ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οκτώ ολότελα νέα εστιατόρια στην πόλη

WIZ TEAM

Το WiZ ανακαλύπτει όλους τους νέους χώρους εστίασης και τους μοιράζεται με τους αναγνώστες του.

Πιο κάτω όλα τα νέα εστιατόρια -και άλλοι χώροι εστίασης- που εμπλούτισαν τον γαστρονομικό χάρτη της πόλης τις τελευταίες μερικές εβδομάδες.

Noesis

 

Στο cozy περιβάλλον ενός όμορφου διατηρητέου κτηρίου, με τη θαλπωρή του τζακιού κατά τους χειμερινούς μήνες και έχοντας απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα, μπορείτε να απολαύσετε ωραία πιάτα fusion μεσογειακής κουζίνας, συνοδεύοντάς τα με κρασί, μέσω ενός πολύ ενημερωμένου wine list, με ψαγμένες ετικέτες. Το μενού υπογράφει ο πολύ ταλαντούχος Κύπριος σεφ Ανδρέας Ανδρέου (Andrew Tzo).

Τηλ. 24664413
Πιαλέ Πασά 54, Λάρνακα
Δ-Κ 11.00-23.00

Tipsy Sticks

Fusion souvlaki bar στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε δεκάδες επιλογές σε σουβλάκι! Τα sticks πάνω στα οποία σερβίρεται το φαγητό σε προϊδεάζουν για την «to share» λογική του dinner, ενώ άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως αρκετές από τις σάλτσες έχουν ως βάση το αλκοόλ -εξ ου και το όνομα «tipsy sticks». Το φαγητό μπορείς να το συνοδεύσεις με cocktail, craft μπύρα, κρασί ή οποιοδήποτε άλλο ποτό επιθυμείς, μιας και η γκάμα με τα spirits είναι αρκετά πλούσια. 

Τηλ. 22783333
Στασάνδρου 10Γ, Λευκωσία
 

Platea

Βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας και ουσιαστικά είναι το πρώτο εστιατόριο της Πρωτεύουσας που λειτουργεί μέσα στην Τάφρο. Με μενού που έχει διεθνή κατεύθυνση, το Platea προσφέρει τη δυνατότητα στους περαστικούς να απολαύσουν ένα νόστιμο γεύμα στο πλαίσιο της βόλτας τους στην περιοχή, αλλά και μια ευκαιρία για έξοδο για κόσμο που θέλει να κατέβει για lunch ή για dinner στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης. Το Platea ανήκει στον όμιλο Acropolis Group, όπως και το Moat που βρίσκεται σε παραπλήσιο σημείο, επίσης στο κάτω διάζωμα της Πλατείας Ελευθερίας.

Τηλ. 99222627
Πλατεία Ελευθερίας, Λευκωσία
Δ-Κ 12.00-00.00

Παγκράτιος

Η ξακουστή ταβέρνα Παγκράτιος, που  ως γνωστό πρόσφερε εξαιρετική κυπριακή κουζίνα για μια δεκαετία στο χωριό Μηλιού, έπειτα από ένα μικρό διάλειμμα λειτούργησε εκ νέου στο κέντρο της Πάφου (Κτήμα). Από ένα παλιό κτήριο της δεκαετίας του ’60, το οποίο ανακαινίστηκε φουλ, η ιδιοκτήτρια Κατερίνα Ιωαννίδου μαζί με την ομάδα της προσφέρουν και πάλι κυπριακή κουζίνα στην καλύτερη εκδοχή της, μέσω ενός ποιοτικού μεζέ και πιάτων τα οποία όλα αυτά τα χρόνια εξελίχθηκαν σε best sellers.

Τηλ. 70003757
Ιπποκράτους, Πάφος
Δ-Σ 18.00-00.00.


Zest Coffee + Kitchen

Σε μια επίσκεψή σας στη Λεβέντειο, με αφορμή μια από τις μόνιμες αλλά και τις περιοδικές εκθέσεις που φιλοξενεί η Πινακοθήκη, μπορείτε να απολαύσετε τα νόστιμα γεύματα, τα σνακ και όλα τα ροφήματα με την υπογραφή του Zest, μιας και πρόκειται για το πρώτο του αδερφάκι στην πρωτεύουσα. Υπέροχοι καφέδες, brunch αλλά και lunch, με την ποιότητα που χαρακτηρίζει το όνομα Zest Coffee + Kitchen. 

Τηλ. 22668820
Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λεωνίδου 5, Λευκωσία
ΤΡ-Κ 08.30-17.00


Constantinides Bakeries

Ένα «bakery cafe» στο κέντρο της πόλης, το οποίο στην ουσία αφορά στο δεύτερο κατάστημα (μετά τα Λατσιά) των Constantinides Bakeries. Εκτός από τα ψωμιά και τα διάφορα αρτοποιήματα, η γκάμα προϊόντων περιλαμβάνει επίσης καφέ, σνακ, σαλάτες, γλυκά, κέικ και άλλα πολλά, μέσω μιας φιλοσοφίας που προωθεί την πιο υγιεινή διατροφή, με πολλές vegan επιλογές. 

Τηλ. 22313473
Αφροδίτης 35-37, Λευκωσία
Δ-Κ 7.00-21.00


Nemea

Μεσογειακή κουζίνα, με πιάτα δια χειρός του βραβευμένου Ελλαδίτη σεφ Άγγελου Μπακόπουλου, αλλά και γλυκά-έργα τέχνης από τον pastry chef Αργύρη Πόπτσιο. Στο μενού του Nemea θα βρείτε κρύα και ζεστά ορεκτικά, κρέατα κοπής, ψάρια, ζυμαρικά, γλυκά, αρκετά signature cocktails, ενώ και το wine list περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα από ετικέτες, που καλύπτει όλα τα region του πλανήτη.

Τηλ. 96900900
Λεωf. Σπύρου Κυπριανού 9, Λευκωσία
Δ-ΠΑΡ 19.00-23.00, Σ&Κ 12.30-23.00


Pinolo

Μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία στον συναρπαστικό κόσμο της ιταλικής κουζίνας, με πρωτότυπες δημιουργίες, ξεχωριστές μεσογειακές γεύσεις, μοναδικά βιολογικά προϊόντα και προσεγμένη τεχνοτροπία. Το νέο μεσογειακό εστιατόριο του ομίλου Ζορπά έγινε αμέσως talk of the town.

Τηλ. 22570750
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 9, Κτίριο Σεβέρη, Λευκωσία
Δ-K 11.30 - 01.00 (η κουζίνα κλείνει στις 23.00)