ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όλα όσα μπορείς να απολαύσεις κάθε μέρα στο αγρόκτημα The Royal Goat Farm

WIZ TEAM

Όσες φορές έτυχε να αναφερθούμε σε αυτόν τον πολύ ενδιαφέρον προορισμό λίγο έξω από τη Λευκωσία, η απήχηση που είχαν τα εκάστοτε άρθρα ήταν τεράστια. Από τη μια είναι αυτοί που γνωρίζουν για το ποιοτικό προϊόν που προσφέρει η κυρία Ρούλα Παπαδοπούλου - Αριστοδήμου και η οικογένειά της και από την άλλη είναι αυτοί που απλώς βλέπουν εικόνες και περιγραφές και τους ανοίγει για τα καλά η όρεξη.

Η δημιουργία του αγροκτήματος The Royal Goat Farm ξεκίνησε πριν από 28 χρόνια, σε ένα μοναδικό περιβάλλον, ελάχιστα μόνο χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της Λευκωσίας (δυτική πλευρά του παλαιού αεροδρομίου Λευκωσίας), σε μια πεδιάδα της περιοχής Παλιομετόχου. Αρχικά, φυτεύτηκε με λεμονιές, πορτοκαλιές και ελιές και ακολούθως δημιουργήθηκε το περιβόλι με τα παρτέρια για τα εποχιακά λαχανικά και το θερμοκήπιο, ενώ λίγο αργότερα κτίστηκε και το μαντρί για τα γιδοπρόβατα. Σιγά σιγά το ζωικό βασίλειο εμπλουτίστηκε με κότες, χήνες, γαλοπούλες, κουνέλια και γαϊδούρια.

Στην πορεία φτιάχτηκε ένα μικρό τυροκομείο για την παρασκευή των κυπριακών παραδοσιακών τυριών (χαλλούμι, αναρή, τυρί φλαούνας, τραχανάς, γιαούρτι, χαλίτζι κλπ), το ψωμάδικο με τους παραδοσιακούς ξυλόφουρνους για την παρασκευή των παραδοσιακών αρτοπαρασκευασμάτων, αλλά και το εργαστήριο μαρμελάδας και γλυκών του κουταλιού -όλα αδειοδοτημένα από τις αντίστοιχες υπηρεσίες του κράτους.

«Κύριος στόχος μας είναι η επαφή με την παράδοση, τις ρίζες μας μέσω της διαδραστικής επαφής του επισκέπτη με τη φύση και την παράδοση μας».

Κάθε γωνιά του αγροκτήματος προσφέρει στον επισκέπτη στιγμές ηρεμίας, αναζωογόνησης, χαλάρωσης ή και ενασχόλησης με τη γη. Το The Royal Goat Farm είναι ικανό να σε μυήσει στην ομορφιά της φύσης, αφού εδώ μπορείς να έρθεις σε επαφή με την κυπριακή γη και να ανακαλύψεις από την αρχή ξεχασμένες γεύσεις, ήχους, μυρωδιές και αρώματα.

Στο χώρο του αγροκτήματος λειτουργεί ένας cozy χώρος εστίασης, ο οποίος λειτουργεί με έναν μοναδικό τρόπο. Συγκεκριμένα, παρουσιάζεται ένα ξεχωριστό μενού κάθε μέρα, με όλα τα πιάτα να φτιάχνονται αποκλειστικά με προϊόντα τα οποία παράγονται στα εργαστήρια, στη φάρμα και στους κήπους του αγροκτήματος -αγνά προϊόντα, που πάνε από την παραγωγή απ’ ευθείας στην κατανάλωση, χωρίς τη χρήση φαρμάκων και συντηρητικών, φτιαγμένα με τον παραδοσιακό τρόπο.

Συγκεκριμένα, στο The Royal Goat Farm μπορείτε να απολαύστε Γεύσεις Ξυλόφουρνου κάθε Τρίτη (19.30-23.00), Wine by the fire (Τετάρτη και Παρασκευή 19.00-23.30), Οφτό κλέφτικο συρτό (Πέμπτη 19.30-23.00), Brunch κάθε Σάββατο (9.30-11.00 & 12.30-14.00), αλλά και το επικό πλέον Αντάμωμα της Κυριακής (12.30 & 14.30). Σύντομα θα προσφέρεται επίσης και η εμπειρία του High Tea!

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως ο χώρος εστίασης λειτουργεί μόνο με κρατήσεις, συν ότι χρησιμοποιείται και για private events τόσο από ιδιώτες όσο και εταιρίες που απολαμβάνουν το φαγητό αλλά και τις ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρει το The Royal Goat Farm.

Info
Τηλ. 99653957
Παλιομέτοχο, επ. Λευκωσίας
roula@theroyalgoatfarm.com
https://www.agrotourism.com.cy/el/royal-goat-farm