ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όλα όσα θα δούμε στο Θέατρο Ριάλτο τον Οκτώβριο

WIZ TEAM

Ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας γεμάτος με κινηματογραφικά δρώμενα στην όμορφη Λεμεσό. Δείτε πιο κάτω αναλυτικά όλα όσα έχουμε να περιμένουμε από το Θέατρο Ριάλτο.

1.10 _ Be Arielle F  Simon Senn, OPEN HOUSE FESTIVAL 16+ , Σάββατο 21:00  ( 60’)

 

O Simon Senn αγόρασε διαδικτυακά μια ψηφιακή ρέπλικα ενός γυναικείου σώματος και, αμέσως μετά, ξεκίνησε ένα ταξίδι για να γνωρίσει τη γυναίκα της οποίας θα «κατοικούσε» το σώμα, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας.

Ο Simon μοιράζεται επί σκηνής με τους θεατές την αλλόκοτη αυτή εμπειρία. 

Διοργάνωση: Στέγη Χορού Λεμεσού
Εισιτήρια: €10/8

3.10_ Fountainhead KING VIDOR , Δευτέρα 20:00 (1949, 160’) USA

Το «Λεμεσός μετά την ανάπτυξη τι; - τοπίωντροπες», σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, στο πλαίσιο δράσεων μελέτης και εκθέσεων, προτείνει την κινηματογραφική διασκευή της Ayn Rand. Η ταινία παρατηρεί έναν ασυμβίβαστο οραματιστή αρχιτέκτονα, ο οποίος «ηρωοποιείται»  περιφρονώντας το συλλογικό φαντασιακό, τα δημοφιλή πρότυπα και το συλλογικό επιζητώ.

Θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες παρουσιάσεις και θα ακολουθήσει συζήτηση.
Εισιτήρια: €5

4.10_ Music has no borders & barriers, Τρίτη 20:30 (75’)

Ένα ταξίδι σε διάφορα είδη μουσικής με έργα των Bizet, Kurt Weil, Lehar, Οffenbach, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη μέχρι τους Κύπριους καταξιωμένους συνθέτες Τόκα, Αργυρίδη και Καραγιώργη. 

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Κυριάκος Κυριάκου στο πιάνο, Κώστας Αποκίδης στην κιθάρα. Στο τραγούδι η Ραφαέλλα Χαραλάμπους (μέτζο-σοπράνο) και η Παναγιώτα Καπνίση (σοπράνο).

Μαζί τους ο Μιχάλης Μιχαήλ παίζοντας μουσική με τα μάτια μέσα από την πρωτοποριακή εφαρμογή Eyeharp. Ένα μουσικό ταξίδι που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως η μουσική δεν έχει όρια.

Εισιτήρια: €12/8

8.10 - 14.10_ Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2022, Σάββατο - Παρασκευή 20:30  (18+)

To 12o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου προβάλλει επιλεγμένες ταινίες Κύπριων και ξένων σκηνοθετών, προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία του παγκόσμιου σινεμά μικρού μήκους, με δεκάδες προβολές ταινιών μυθοπλασίας, πειραματικές και ντοκιμαντέρ από ολόκληρο τον κόσμο σε καλλιτεχνική διεύθυνση των Ιωακείμ Μυλωνά και Αλεξίας Roider.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα διεξαχθεί το εργαστήρι TSFM Word-Frame Cyprus (10-14 Οκτωβρίου), ένα διεθνές εντατικό εκπαιδευτικό εργαστήρι που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κύπρο σε συνεργασία με το Talents and Short Film Market (TSFM) του Τορίνο.

Εισιτήρια: Είσοδος ελεύθερη (απαραίτητη η εξασφάλιση δελτίων εισόδου).

 
19.10_VESSEL Τhe mantras room ΛΙΑ ΧΑΡΑΚΗ, Τετάρτη 18.00 - 22.00

To νέο έργο της Λίας Χαράκη σε σχεδιασμό ήχου του Γιάννη Χριστοφίδη θα εστιάσει στο τελετουργικό σώμα του θεατή, το οποίο η καλλιτέχνις θα επιδιώξει να ενεργοποιήσει με ηχητικά κομμάτια στο ύφος μάντρα, πάνω στη σκηνή του Θεάτρου Ριάλτο, το οποίο θα λειτουργεί ως δωμάτιο. Μέσα από την επανάληψη της σκέψης/λέξης των κομματιών σε σχέση με τις έννοιες της επιτυχίας και ευεξίας στη σύγχρονη δυτική κοινωνία, υπάρχει η πιθανότητα να επέλθει η επιθυμητή πραγματικότητα που δηλώνουν.

Εισιτήρια: €12/10

21.10 & 23.10_ περιπατώ| ΜΑΡΙΑ ΒΑΡΝΑΚΚΙΔΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Παρασκευή 17:00  και Κυριακή 11:00, 17:00 (60’)

Ένας ηχητικός διαδραστικός περίπατος για την Πλατεία Ηρώων, αφιερωμένος στους ανθρώπους της, αυτούς που έζησαν, που ζουν και αυτούς που θα τη ζήσουν στο μέλλον. Ιστορίες από τα παλιά, μνήμες, κτίρια που αλλάζουν μέσα στο πέρασμα του χρόνου και μια ματιά στο μέλλον της πλατείας. Ανάμεσα σε αυτά, πρωταγωνιστής το Ριάλτο, ένα θέατρο που διαμορφώνει πολιτιστική ταυτότητα και αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την Πλατεία Ηρώων.

Μια δημιουργία των Μαρίας Βαρνακκίδου και Κωνσταντίνας Ανδρέου στο πλαίσιο του προγράμματος του Συνεργαζόμενου Καλλιτέχνη@Θέατρο Ριάλτο.

Στο πλαίσιο του Limassol Art Walks.
Εισιτήρια: Είσοδος ελεύθερη (απαραίτητη η εξασφάλιση δελτίων εισόδου)

24.10_ EARTH | Nikolaus Geyrhalter, Δευτέρα 20:00  (2019, 115’) 

Μέσα από εργαστήρια, το «Λεμεσός μετά την ανάπτυξη τι; τοπίωντροπες», εξετάζει, αναγνωρίζει και αξιολογεί τοπία της Λεμεσού, μέσα από τη σκοπιά της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για το Τοπίο. Παράλληλα, και σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, προτείνει την Αυστριακή πολυβραβευμένη ταινία, η οποία επιδεικνύει τη μηχανική κατάκτηση του πλανήτη, απαθανατίζοντας ανθρώπους κατά τον αέναό τους αγώνα. 

Θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες παρουσιάσεις και θα ακολουθήσει συζήτηση.
Εισιτήρια: € 5
 

26.10-28.10_ The Animattikon Project, Τετάρτη μέχρι Παρασκευή*

Το ετήσιο διεθνές φεστιβάλ animation «The Animattikon Project» σηκώνει αυλαία για πέμπτη χρονιά και εγκαινιάζει φέτος τη συνεργασία ανάμεσα στο Κέντρο Τεχνών Κίμωνος, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Θέατρο Ριάλτο. Θα προβληθούν περισσότερες από 50 ταινίες animation, καταξιωμένων αλλά και πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών, από περισσότερες από 20 χώρες.

Την Τετάρτη και Πέμπτη το πρόγραμμα αρχίζει στις 20:30. Την Παρασκευή στις 17:30  με παιδικές ταινίες, και ακολουθεί το κυρίως πρόγραμμα στις 20:30 ενώ στις 22:00 ακολουθεί η απονομή των βραβείων Στο διαγωνιστικό μέρος, οι ταινίες θα διεκδικήσουν τα βραβεία «Χρυσά Καπέλα» σε εφτά διαφορετικές κατηγορίες.

Εισιτήρια: €5, ( είσοδος ελεύθερη για μαθητές/φοιτητές/)


29.10_Επείγον
e-mail από τον κύριο Τσέχωφ ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΝΤΡΟ, Σάββατο 20:30 (70’)

Ποια είναι η θέση του θεατρικού συγγραφέα, του σκηνοθέτη και του ηθοποιού όταν έξω από το θέατρο, μακριά από τον προστατευμένο και γεμάτο συναισθήματα χώρο της θεατρικής σκηνής, μαίνεται ο πόλεμος; Η παράσταση απαντά στο ερώτημα αυτό με χιούμορ και τρυφερότητα, μέσα από τα διηγήματα του Άντον Τσέχωφ.

Διασκευή/Δραματουργική επεξεργασία: Αιμιλία Βάλβη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Λεοντάρης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Λούρας, Χριστίνα Παυλίδου, Πολυξένη Σάββα, Μάριος Μεττής, Κατερίνα Λούρα
Εισιτήρια: € 15/12 
E-ticket: www.rialto.com.cyTαμείο: 77777745
(Δευ - Παρ 10:00-15:00 και 1,5 ώρα πριν την έναρξη των παραστάσεων)