ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όλα όσα θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο στο νησί

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου είναι πλούσιο σε εκδηλώσεις. Του wiz σας παρουσίάζει 11 ενδιαφέρουσες προτάσεις για έξοδο! 

ΜΟΥΣΙΚΉ

Μουσικό συναπάντημα Σ.Ο.Κ. & Σ.Ο.Ν.Κ. στο Σκαλί Αγλαντζιάς

Η καλλιτεχνική σεζόν φτάνει σε ένα φαντασμαγορικό αποκορύφωμα με το πολυαναμενόμενο μουσικό συναπάντημα της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, υπό τη διεύθυνση του εκλεκτού μαέστρου και καλλιτεχνικού διευθυντή της Σ.Ο.Ν.Κ. Γιώργου Κουντούρη! Μία συναυλία όπου η μεστή εμπειρία μοιράζεται τη σκηνή με το αναδυόμενο ταλέντο.

Σολίστ της βραδιάς είναι η λαμπρή νεαρή ανερχόμενη Κύπρια πιανίστα Άννα Αβρααμίδου, η οποία αναμφίβολα θα μαγέψει το κοινό ερμηνεύοντας το Rhapsody in Blue του George Gershwin. Η μόλις 15 ετών Άννα Αβραμίδου έχει καταπλήξει τον κόσμο της μουσικής κερδίζοντας το 1ο βραβείο στον 6ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Νέων Πιανιστών Franz Liszt το 2023. Tα δύο συμφωνικά σύνολα θα κλείσουν την ξεχωριστή αυτή μουσική βραδιά με ένα ρωσικό αριστούργημα, τη Συμφωνία αρ. 5 του Dmitri Shostakovich.

Info
Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024
Αμφιθέατρο Σκαλί, Αγλαντζιά, 20.30
Εισιτήρια €15 / €10 (μειωμένο)
Προπώληση cyso.interticket.com 
Πληροφορίες 22 463144, www.cyso.org.cy 

Παυλίδης- Χατζηφραγκέτα στα Λύμπια

Μια συνεργασία χρόνων με μεγάλη επιτυχία επιστρέφει και φέτος το καλοκαίρι. Ο Παύλος Παυλίδης και οι Χατζηφραγκέτα μοιράζονται την σκηνή ερμηνέυοντας τις μεγάλες τους επιτυχίες. Ακόμη μια καλοκαιρινή συναυλία με αγαπημένους καλλιτέχνες, γεμάτη μελωδίες και ταξιδιάρικους στίχους στις καλοκαιρινές μουσικές εκδηλώσεις στα Λύμπια.

Εισιτήρια:
Τραπέζι - Προπώληση €‎15/άτομο
Αρένα - Προπώληση €‎15/άτομο
Κερκίδα - Προπώληση €‎20/άτομο
Εισιτήριο στην είσοδο €‎20/άτομο
Για κρατήσεις σε τραπέζια, θα πρέπει να αγοράζονται 4-6 εισιτήρια/τραπέζι.
Υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση €‎80 για κάθε τραπέζι.

Info
Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024
Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών,21.00.
Προπώληση εισιτηρίων: www.more.com 
Πληροφορίες @more.com

Νταλάρας – Πρωτοψάλτη στην Μητρόπολη Ταμασού

Ο Γιώργος Νταλάρας και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, δύο μεγάλοι καλλιτέχνες, ένωσαν τις φωνές τους, σε μία μουσική συνάντηση που θα αφήσει εποχή, τραγουδώντας “με μια καρδιά”, και για την Κύπρο.

Η Άλκηστις και ο Γιώργος μετρούν πολλά χρόνια φιλίας, αγάπης και συνύπαρξης στη δισκογραφία, όταν τη δεκαετία του ’80 η Άλκηστις ερμήνευσε μοναδικά το Μάμπο Μπραζιλέιρο στο δίσκο LATIN.

Σήμερα, «Με μια καρδιά», οι δύο κορυφαίοι ερμηνευτές συναντιούνται επί σκηνής, παρέα με δέκα δεξιοτέχνες σολίστες μουσικούς, με τραγούδια σταθμούς από την τεράστια δισκογραφία τους, καθώς και με άλλα σπουδαία τραγούδια που διάλεξαν με ζήλο, με μεράκι και με μια καρδιά!

Γιώργος Νταλάρας, Άλκηστις Πρωτοψάλτη σε μια εκρηκτική συνεργασία!

Ιnfo
Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024
Πολιτιστική σκηνή Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, 21.00
Λευκωσία
Εισιτήρια €18
Προπώληση Ticketmaster.cy ACS Courier

ΘΕΑΤΡΟ

''Μια νύχτα γεμάτη...σαίξπηρ'' στο Θέατρο Αιγαία

Ο θυελλώδης κόσμος του Σαιξπηρ αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται…σε μια βραδιά γεμάτη μουσική , χρώματα, ποίηση και φαντασία !

Ένα θεατρικό αφιέρωμα στον εθνικό ποιητή της Αγγλίας Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, μέσα απο την ανατρεπτική μάτια των παιδιών , που ως μικροί εξερευνητές επιχειρούν μια γενναία και μαγική βουτιά στο Σαιξπηρικό σύμπαν !

Στο ταξίδι τους θα ανακαλύψουν πως…χρειάζεται «να μιλάς ψιθυριστά όταν μιλάς για αγάπη» πως «η μουσική είναι η τροφή της αγάπης»και πως «υπάρχουν περισσότερα πράγματα στον ουρανό και την γη,από όσα έχει ονειρευτεί η φιλοσοφία σου».

Χωρίς φόβο και με πολλή πάθος η παιδική ομάδα του θεάτρου Αιγαία κοιτάζει κατευθείαν στα μάτια τον Άμλετ, τον Οθέλλο , την Τιτάνια, τον Πρόσπερο, την Ιουλιέτα…και τελικά τον ίδιο τον Σαιξπηρ !

Και το ταξίδι ξεκινά…!

Info
Παρασκευή 28-Κυριακή 30 Ιουνίου2024
Θέατρο Αιγαία, 19.30
Λευκωσία
Εισιτήρια €5

«Αντιγόνη μετά τον Σοφοκλή» στο Χαμάμ Λάρνακας

Το Θέατρο Σκάλα παρουσιάζει σε Παγκύπρια πρώτη το θεατρικό έργο «ΑΝΤΙΓΟΝΗ μετά τον Σοφοκλή» της Λούλου Ράτσκα, σε σκηνοθεσία Μαρίας Βαρνακκίδου.

Πρόκειται για μια τολμηρή ελεύθερη εκδοχή της Λούλου Ράτσκα στην αρχαία τραγωδία του Σοφοκλή. Η συγγραφέας, κάνοντας μια πλήρη επανεξέταση του μύθου, δείχνει πώς θα ήταν η Αντιγόνη και η Ισμήνη αν μπορούσαν να ζήσουν σαν κανονικοί άνθρωποι που θέλουν να πάνε σε ένα μπαρ, να γνωρίσουν άντρες, να ερωτευτούν. Η Ράτσκα συγκεντρώνεται μόνο στους δύο αυτούς χαρακτήρες και ανιχνεύει τα όρια της τραγωδίας στην σημερινή εποχή όπου και τοποθετεί τη δράση. Παράλληλα, θέτει στο επίκεντρο όχι μόνο την καταδικασμένη, επαναστάτρια Αντιγόνη, αλλά και την στωική της αδελφή Ισμήνη. Κυρίαρχα στοιχεία είναι τόσο τα κίνητρα της Αντιγόνης όσο και ο αγώνας της Ισμήνης να καταλάβει και να αποδεχτεί τις πράξεις της αδερφής της. Η Ισμήνη παίρνει κεντρική θέση στην πλοκή και μέσα από την ιστορία της βλέπουμε πώς βιώνει την απώλεια της αγαπημένης της αδελφής.

Info
Τετάρτη 26 Ιουνίου - Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024
Χαμάμ, 20.30
Πλατεία Χαμίτ Μπέη, Λάρνακα
Εισιτήρια €15, €13
Προπώληση soldoutticketbox.com
Πληροφορίες 99617289, 99353457

«Το Μόνο Πράγμα Που Χρειάζεται Να Ξέρετε για τον Derrida» στην λίμνη Σιας

Mετά την επιτυχημένη παράσταση “Νίτσα” ο συγγραφέας Γιώργος Τριλλίδης και ο σκηνοθέτης Πάρις Ερωτοκρίτου συνεργάζονται ξανά με το έργο “Το Μόνο Πράγμα Που Χρειάζεται Να Ξέρετε για τον Derrida.” Γραμμένο με αφορμή τα εγκλήματα σε βάρος ξένων γυναικών που συγκλόνισαν το νησί πριν μερικά χρόνια - χωρίς να επικεντρώνεται στο άτομο που τα διέπραξε και τις αποτρόπαιες του πράξεις - αποτελεί μια “ακτινογραφία” της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας της Κύπρου.

Το νεο αυτό θεατρικό έργο αποτελείται από τέσσερις σκηνές, με σιωπηλό κεντρικό ήρωα τη κόκκινη λίμνη του λατομείου της Σιας (Λευκωσία). Ο συγκεκριμένος χώρος, που αφενός συνδέεται με τα απεχθή εγκλήματα και αφετέρου υπονοεί τους οικονομικούς παράγοντες που ορίζουν διαχρονικά την ταυτότητα της Κύπρου, γίνεται μια μεγάλη θεατρική εγκατάσταση που συμπεριλαμβάνει τους θεατές, δηλαδή τους πολίτες της κοινωνίας υπό εξέταση.

Info
Πέμπτη 27- Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
Λίμνη Μεταλλείου Σιας, 20.00
Εισιτήρια €15/ €20/ €25
Προπώληση www.more.com 

'To κλουβί με τις τρελές'' στο Αμφιθέατρο Tάλας

O Alpha Κύπρου παρουσιάζει ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ του Jean Poiret σε μια ξεκαρδιστική απόδοση του Φώτη Γεωργίδη!

Πρωταγωνιστούν: Μάριος Δημητρίου, Ανδρέας Τσέλεπος, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Άννα Γιαγκιώζη, Βασίλης Χαραλάμπους, Ιωάννα Λαμπροπούλου, Φώτης Γεωργίδης, Έλενα Δημητρίου, Σοφοκλής Σοφοκλέους, Κωνσταντίνος Βασιλείου.

Μια παράσταση που θα γεμίσει το φετινό μας καλοκαίρι με γκλίτερ, χρώμα και μουσική απο ένα λαμπερό, κωμικό καστ!

Info
Πέμπτη 27- Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024
Αμφιθέατρο Τάλας, 21.00
Πάφος
Εισιτήρια €18
Προπώληση Soldouttickets

«Για όλα φταίει η Κονγκολέζα» στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή

Το «για όλα φταίει η Κονγκολέζα» είναι ένα έργο, που πραγματεύεται, πολλές φορές με χιούμορ, όλα αυτά τα «μικρά» εγκλήματα έμφυλης βίας, την τοξική «ματσίλα», τον ακραίο σεξισμό, που νομιμοποιούνται μέσα από το χαρακτηρισμό τους ως μέρος του «γυναικείου» ρόλου και που καλούνται καθημερινά όλες οι γυναίκες να παίξουν. Το έργο αποκαλύπτει όλα αυτά που η κοινωνία, το σύστημα, αναγκάζει τα κορίτσια να «φορέσουν», σαν μέρος της χορογραφίας του φύλου τους, για να αποενοχοποιείσει πατροπαράδοτες κακοποιητικές συμπεριφορές και την εκμετάλλευση της γυναίκας.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ (περίληψη του έργου)

Μια γυναίκα στα Εξάρχεια βγάζει βόλτα το σκυλί της και έρχεται «πρόσωπο με πρόσωπο» με την αντανάκλαση της στη βιτρίνα ενός ψιλικατζίδικου. Σύντομα, αυτή η καθημερινή βόλτα, θα μετατραπεί σε ένα «ταξίδι» συνειδητοποίησης μιας επώδυνης πραγματικότητας, ένα ταξίδι κατανόησης της δικής της πορείας και των αμέτρητων περιστατικών καθημερινής κακοποίησης που υφίσταται. Το «για όλα φταίει η Κονγκολέζα» είναι ένα έργο, που πραγματεύεται, πολλές φορές με χιούμορ, όλα αυτά τα «μικρά» εγκλήματα έμφυλης βίας, την τοξική «ματσίλα», τον ακραίο σεξισμό, που νομιμοποιούνται μέσα από το χαρακτηρισμό τους ως μέρος του «γυναικείου» ρόλου και που καλούνται καθημερινά όλες οι γυναίκες να παίξουν. Το έργο αποκαλύπτει όλα αυτά που η κοινωνία, το σύστημα, αναγκάζει τα κορίτσια να «φορέσουν», σαν μέρος της χορογραφίας του φύλου τους, για να αποενοχοποιείσει πατροπαράδοτες κακοποιητικές συμπεριφορές και την εκμετάλλευση της γυναίκας.

Ιnfo
Σάββατο 29-Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
Moυσείο Χαρακτικής Χαμπή, 21.00
Λευκωσία
Εισιτήρια Soldouttickets

 CINEMA

Wicked Little Letters (Νέα ταινία)

Μια παραθαλάσσια πόλη της Αγγλίας τη δεκαετία του 1920, γίνεται μάρτυρας μιας φάρσας και ενός απαίσιου σκανδάλου, σε αυτή την ταραχώδη κωμωδία μυστηρίου. Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία πιο παράξενη από τη φαντασία, ακολουθεί δύο γειτόνισσες: τη βαθιά συντηρητική ντόπια Edith Swan (Olivia Colman) και την θορυβώδη Ιρλανδή μετανάστρια Rose Gooding (Jessie Buckley). Όταν η Edith και οι άλλοι κάτοικοι αρχίζουν να λαμβάνουν πονηρές επιστολές γεμάτες άθελα ξεκαρδιστικές βωμολοχίες, η Rose με το ‘βρώμικο’ στόμα της, κατηγορείται για το έγκλημα. Οι ανώνυμες επιστολές προκαλούν εθνικό σάλο και ακολουθεί μια δίκη. Ωστόσο, καθώς οι γυναίκες της πόλης – με επικεφαλής την αστυνομικό Gladys Moss (Anjana Vasan) – αρχίζουν να ερευνούν οι ίδιες το έγκλημα, υποψιαζόμενες ότι κάτι δεν πάει καλά και η Rose μπορεί να μην είναι τελικά η ένοχη.

Σκηνοθεσία Thea Sharrock
Πρωταγωνιστούν Jessie Buckley, Olivia Colman, Timothy Spall

RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 19.45 σ/κ 20.00
RIO (Λεμεσός) 22.00 σ/κ 15.30, 22.00
Pantheon (Λευκωσία) 20.30

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου στο Τεχνόπολις 20

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου (PIFF) έρχεται για 9η χρονιά στις 28-30 Ιουνίου 2024 με υπαίθριες προβολές στον πολιτιστικό χώρο Τεχνόπολις 20, με 26 ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation μικρού μήκους από όλο τον κόσμο. Ένα τριήμερο κινηματογραφικό ταξίδι που διασχίζει σύνορα και πολιτισμούς με ενδιαφέρουσες ιστορίες και όμορφες εικόνες με ταινίες από την Κύπρο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία, Ιαπωνία, Ιράν, ανάμεσα σε άλλες. Εκτός από το κύριο πρόγραμμα, το PIFF είναι επίσης περήφανο που παρουσιάζει 8 φοιτητικές ταινίες, που αναδεικνύουν το ταλέντο, τη δημιουργικότητα και τη φρέσκια ματιά της επόμενης γενιάς σκηνοθετών.

Το φεστιβάλ προσκαλεί τους λάτρεις του κινηματογράφου, ηλικίας 18 ετών και άνω, να απολάυσουν μια όμορφη κινηματογραφική εμπειρία κάτω από τον έναστρο ουρανό της Πάφου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου στη διεύθυνση www.piffcyprus.com  και ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις τελευταίες ενημερώσεις και νέα. Είσοδος δωρεάν.

Διοργανωτές: Νικόλας Ιορδάνου και Σύλβια Νικολαϊδου
Εικονογράφηση και σχεδιασμός αφίσας: Σύλβια Νικολαϊδου

Information: www.piffcyprus.com / info@piffcyprus.com
Facebook: @Paphos International Film Festival
Instagram: paphosfilmfestival

Info
Παρασκευή 28 – Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20, 20.45-23.30
Πάφος
Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες www.technopolis20.com , 70002420
www.piffcyprus.com

EIKAΣΤΙΚΑ

Λευκωσία: Άνθρωποι και Τόποι Μέρος 2: 1950-1960 στο Λεβέντιο

Με το πέρας της προσωρινής έκθεσης με τίτλο Τρεις Φωτογραφικές Διαδρομές – Λευκωσία: Άνθρωποι και Τόποι, Μέρος 1: 1878-1950, το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας ανακοινώνει την έναρξη της δεύτερης εκθεσιακής φωτογραφικής διαδρομής.

Η δεύτερη κατά σειρά έκθεση με τίτλο Τρεις Φωτογραφικές Διαδρομές – Λευκωσία: Άνθρωποι και Τόποι, Μέρος 2: 1950-1960 έχει προγραμματιστεί να ανοίξει για το κοινό την 28η Μαΐου 2024 στις 18:00. H επίσημη έναρξη της νέας προσωρινής έκθεσης θα επισφραγιστεί με δύο ιδιαίτερες ειδικές ξεναγήσεις από τις επιμελήτριες της έκθεσης, την Τζένη Λυμπεροπούλου Σαββίδου, Διευθύντρια του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας, και τη Μαρία Πατσαλοσαββή, Υποδιευθύντρια του Μουσείου.

Η έκθεση αυτή, που αποτελεί το δεύτερο μέρος μίας τριλογίας, περιλαμβάνει καρτ ποστάλ και φωτογραφικό υλικό των φωτογράφων που δραστηριοποιήθηκαν κυρίως τη δεκαετία του 1950 μέχρι και τις αρχές της ανεξαρτησίας το 1960. Φωτογραφίες παρμένες μέσα από «Το Μάτι», το σπουδαίο Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου, έρχονται να μας αποκαλύψουν πολλά για τη Λευκωσία εκείνης της εποχής, καθώς και για τους φωτογράφους που έδρασαν, περπάτησαν και αποτύπωσαν την πρωτεύουσα και την εξέλιξή της στο πέρασμα των χρόνων.

Info
Tρίτη 28 Μαΐου- Τρίτη 25 Αυγούστου 2024
Λεβέντιο Μουσείο, 18.00, με δύο ειδικές ξεναγήσεις (18:00-19:00 και 19:00-20:00)
Αίθουσα Προσωρινών Εκθέσεων
Κρατήσεις απαραίτητες: +357 22661475 / Email: info@leventismuseum.org.cy