ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όλες οι πληροφορίες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Λεμεσού - Πειραιά

WIZ TEAM

Ποιες θα είναι οι τιμές, τι διάρκεια θα έχει το ταξίδι και πότε αναμένεται το πρώτο δρομολόγιο.

Όπως ενημερωθήκαμε ήδη από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, η αξιολόγηση των προσφορών για τη Θαλάσσια Επιβατική Σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας έχει ολοκληρωθεί. Ο επιτυχών προσφοροδότης ενημερώθηκε σχετικά και όπως προνοούν οι όροι της προσφοράς έχει κληθεί να προσκομίσει τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα για υπογραφή των συμβολαίων, κάτι το οποίο αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.

Μάλιστα, με την υπογραφή των συμβολαίων προγραμματίζεται για την προσεχή βδομάδα μια δημοσιογραφική διάσκεψη, από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, με σκοπό να παρουσιάσει επίσημα όλες τις σχετικές πληροφορίες: πληροφορίες για το πλοίο, τα δρομολόγια και το ύψος των κομίστρων.

Πάντως, στο πλαίσιο τηλεοπτικής εμφάνισής του στο Πρωτοσέλιδο, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, ανέφερε ότι πρώτο δρομολόγιο αναμένεται το τελευταίο 10μερο του Ιουνίου.

«Θεωρώ ότι το εγχείρημα είναι πιλοτικό και μακάρι αν αγκαλιαστεί έτσι ώστε να έχουμε σε μόνιμη βάση μια εναλλακτική συνδεσιμότητα για τους συμπολίτες μας. Ελπίζω να καταστεί βιώσιμο και στο μέλλον να έχουμε σύνδεση προς το Ισραήλ και άλλες χώρες. Είναι μια ευκαιρία οι συμπολίτες μας να ταξιδέψουν μεταφέροντας και τα οχήματα τους».

Τιμές και διάρκεια διαδρομής

Πάντως, όπως ήδη μαθαίνουμε, για το δρομολόγιο Λεμεσός - Πειραιάς, που θα έχει διάρκεια 30 ώρες, το εισιτήριο μιας διαδρομής θα κοστίζει μέχρι €50 ή μέχρι €80 για καμπίνα, ενώ το εισιτήριο μετ’ επιστροφής θα κοστίζει μέχρι €80 ή μέχρι €120 για καμπίνα.