ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όλες οι πληροφορίες για το 38ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας

WIZ TEAM

Ποιοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες που θα φιλοξενηθούν στο σημαντικό αυτό φεστιβάλ που έχει διανύσει ήδη 38 χρόνια επιτυχημένης πορείας στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου μας, αλλά και τι άλλο θα περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα.

Το Διεθνές ΦεστιβάλΑγίας Νάπας,ένα από τα παλαιότερα Φεστιβάλ και μία από τις  κορυφαίες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της χώρας μας, διανύει φέτος την 38η του χρονιά και υπόσχεται μέσα από το αξιόλογο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει πολύ προσεγμένα ο Δήμος Αγίας Νάπας και την πλούσια γκάμα εκθέσεων και δραστηριοτήτων που προβάλλουν τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας, να χαρίσει στους επισκέπτες αξέχαστες και ανεπανάληπτες στιγμές αλλά και να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου.

Το Φεστιβάλ αρχίζει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στην Κεντρική Πλατεία, με την προεόρτια εκδήλωση Εθελοντισμού από τις ομάδες ΑΓΟ Αμμοχώστου και παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Νάπας, η οποία γίνεται στα πλαίσια της Ευρωπαικής Εβδομάδας Αθλητισμού #BEACTIVE και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, ενώ η επίσημη έναρξή του θα γίνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου η ώρα 8:00 μ.μ. από την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κυρία Νατάσα Πηλείδου.

Στο φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι δύο μεγάλες συναυλίες «Τι να λέμε τώρα» με την Ελεονώρα Ζουγανέλη (Σάββατο 24/09, 9:15μ.μ) και «Νύκτα για τραγούδι» με τη Γλυκερία, τον τενόρο Ανδρέα Αροδίτη, τον Γιώργο Ιωάννου, το Φωνητικό Σύνολο Διάσταση και τον Χορευτικό ΄Ομιλο «Διόνυσος» (Κυριακή 25/09, 9:00μ.μ.), καθώς και το μεγάλο αφιέρωμα στη Μικρά Ασία «Τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω» με τις Κύπριες τραγουδίστριες Νίκη Αντωνίου Καραΐσκου, Αθηνά Λιανού, Μαρία Βαρδάκη, Ελένη Μαυρουδή, τις οποίες θα συνοδεύει η 8μελής Ορχήστρα του Μουσικού Σχήματος «Ορφέας» (Παρασκευή 23/09, 9:00μ.μ.).

Αξιόλογες είναι επίσης οι μουσικοχορευτικές παραστάσεις «Στα Μονοπάθκια της Παράδοσης» από τα Χορευτικά Συγκροτήματα «Κίμων» Ξυλοτύμπου και Δήμου Αγίας Νάπας, τους Μιχάλη Χατζήμιχαηλ, Δήμητρα Χατζήμιχαηλ, Σάββα Στεφάνου και Νικόλα Κρεμμαστό (23/09, 8:00μ.μ), «Νυκτερινή Σερενάτα» με τους Αντρέα Νικολάου, Γιώργο Χατζηγεωργίου – Βιολί, Ευγενία Καραπατάκη - Τσέλο και Αντρέα Κελίρη - Βιόλα (Σάββατο 24/09, 8:30μ.μ), «Cosmos» από τη Σχολή Χορού «Passion Dance» (Κυριακή 25/09, 8:30μ.μ). Επισημαίνεται ότι τα Χορευτικά Συγκροτήματα «Κίμων» Ξυλοτύμπου και Δήμου Αγίας Νάπας θα παρουσιάσουν  και Νησιώτικους Παραδοσιακούς χορούς (Πέμπτη, 22/09, 7:30μ.μ.).

Εκτός από το καλλιτεχνικό μέρος, σημαντικές και ενδιαφέρουσες είναι οι εκθέσεις, οι οποίες πηγάζουν από όλο το φάσμα των εικαστικών τεχνών καθώς και έκθεση γεωργικών προϊόντων και λουλουδιών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και η έκθεση του Τμήματος Δασών με θέμα «Χλωρίδα, Πανίδα και Περιβάλλον της Κύπρου», έκθεση φωτογραφίας του Δήμου Αγίας Νάπας με θέμα «Η Αγία Νάπα του χθες και του σήμερα» κλπ.

Θα λειτουργεί επίσης, ως εκθεσιακός χώρος, το Λαογραφικό Μουσείο - «Αγροτόσπιτο», στο προαύλιο του οποίου θα διεξάγονται επιδείξεις διάφορων οικιακών αγροτικών και γεωργικών ασχολιών όπως παρασκευή ζιβανίας, χαλουμιών, μακαρονιών, παστών, ψωμιού και παλουζέ  και θα παρουσιάζονται επιδείξεις παραδοσιακών τεχνών όπως ξυλογλυπτική, αργυροχοΐα, γάνωμα, μεταξουργία, δερματοτεχνία, καλαθοπλεχτική, αγγειοπλαστική και άλλα.

Τα παιδιά και όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και τις τρεις βραδιές (23-25/09,7:30μ.μ.-8:00μ.μ.) παραστάσεις Καραγκιόζη με τον γνωστό λαϊκό καλλιτέχνη Χρίστο Πάφιο.

Info
Παρασκευή 23, Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
Πλατεία Αγίας Νάπας
Είσοδος ελεύθερη