ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όλοι φωτογραφίζονται με το τεράστιο Φεγγάρι στη Λάρνακα

WIZ TEAM

Δεκαπέντε εικόνες από το πολύ εντυπωσιακό έργο τέχνης που εδώ και μερικές μέρες λάμπει στην πλατεία Ζουχούρι, ως μέρος της Μπιενάλε Λάρνακας 2023.

Όλοι οι τόπακες αλλά και πολλοί άλλοι Κύπριοι και ξένοι σπεύδουν στη Λάρνακα για να φωτογραφηθούν με φόντο το εντυπωσιακό έργο του Luke Jerran.

Κεντρική φωτογραφία: Bora Markovic


φωτογραφία: Gaby Hamann


φωτογραφία: Peral Cemre Taniker


φωτογραφία: Giota Maldives


φωτογραφία: Emilia Nicola


φωτογραφία: go2 cyprus events


φωτογραφία: Larnaca Tourism


φωτογραφία: top guide cy


φωτογραφία: moon alec karakashian


φωτογραφία: alec karakashian


φωτογραφία: Biennale Larnaca


φωτογραφία: alec karakashian


φωτογραφία: alec karakashian


φωτογραφία: Bora Markovic


φωτογραφία: Biennale Larnaca


φωτογραφία: Christina Hara Flourentzou


Το Museum of the Moon (Μουσείο του Φεγγαριού) βρίσκεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, και θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου. Οι διοργανωτές, Once in a Blue Moon και Wonderdots, έφεραν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης το οποίο φωτίζει την πλατεία Ζουχούρι ως μέρος του παράλληλου προγράμματος της Μπιενάλε Λάρνακας 2023

Το Museum of the Moon είναι ένα έργο τέχνης του Βρετανού καλλιτέχνη Luke Jerram που περιοδεύει σε όλο τον κόσμο.

Με διάμετρο επτά μέτρων, το έργο αποτελείται από εικόνες υψηλής ανάλυσης (120dpi) από το Επιστημονικό Κέντρο της ΝΑSA. Σε κλίμακα περίπου 1:500,000, κάθε εκατοστόμετρο της φωτιζόμενης σφαιρικής εγκατάστασης αντιπροσωπεύει 5 χιλιόμετρα της επιφάνειας του φεγγαριού.

Η εγκατάσταση προσφέρει μια πολυσύνθετη εμπειρία και συνοδεύεται από ηχητική/μουσική υπόκρουση από τον βραβευμένου με BAFTA και Ivor Novello συνθέτη Dan Jones.

Το Museum of the Moon δημιουργήθηκε το 2016 και από τότε έχει ταξιδέψει σε πολλαπλές γωνιές του πλανήτη, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Κάθε φορά, εκδηλώσεις και παραστάσεις εμπνευσμένες από τη Σελήνη συνοδεύουν την εγκατάσταση, δημιουργώντας μια διαφορετική εμπειρία.