ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όλοι μιλάνε για την εγκάρδια φιλοξενία της κυρίας Ανδρούλας στο «Πάλε-Χωρεί»

WIZ TEAM

Όσοι κι αν είναι αυτοί που θα επισκεφτούν το μοντέρνο αυτό καφενείο, στην πλατεία του Παλαιχωρίου... «πάλε χωρεί» τους.

Ειδικά τα σαββατοκύριακα που το «Πάλε-Χωρεί» -το οποίο βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τον ποταμό Σερράχη- γεμίζει, η ατμόσφαιρα εκεί είναι πολύ όμορφη. Εκτός από τα vibes του κόσμου, είναι οι πολύχρωμες παραδοσιακές καρέκλες, οι κρεμαστές γλάστρες με τα λογής λογής λουλούδια στην αυλή, οι δύο τεράστιοι πλάτανοι που κυριολεκτικά μπαίνουν μέσα στο καφενείο, η ρουστίκ αισθητική, αλλά κυρίως η εγκάρδια φιλοξενία της κυρίας Ανδρούλας, η οποία θα σε φιλέψει με ό,τι καλύτερο μπορεί να βγει από την κουζίνα ενός καφενείου στο χωριό.

Ατραξιόν του μαγαζιού είναι σαφέστατα το χωριάτικο brunch, με όλα σχεδόν τα προϊόντα να προέρχονται από παραγωγούς της περιοχής -από το ψωμί, μέχρι τα αλλαντικά, τις μαρμελάδες, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.

Απ’ εκεί και πέρα, στο μενού του καφενείου θα βρεις καλό καφέ, πολλές επιλογές σε γλυκά, όπως μπακλαβά, γαλακτομπούρεκο, φλογέρες, πορτοκαλόπιτα, κανταΐφι και γλυκά του κουταλιού, κυπριακό καφέ, φραπέ, φρέντο, milkshakes, smoothies, τσάι, σοκολάτα, λεμονάδα, τριαντάφυλλο και πολλά άλλα.

Αναλόγως εποχής φυσικά θα βρεις κι άλλα πράγματα, όπως μαχαλεπί και ριζόγαλο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και κρασόμελο και ζυβανόμελο όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν.

Όσοι έτυχε να πάνε ως το Παλαιχώρι, πάντως, έχουν μια καλή κουβέντα να πούμε για την κυρία Ανδρούλα και τα καλούδια της. Ενώ πάντα βρίσκουν χρόνο και για ένα στόρι, αφού το μέρος προσφέρεται για τα πιο φωτεινά και πολύχρωμα ενσταντανέ.

Info
Τηλ. 99584046
Λεωφόρος Ελευθερίας 1, Παλαιχώρι
Δ-ΠΑΡ 08.00-19.30, Σ-Κ 08.00-21.00

*«Ελάτε κι εσείς, ο τόπος μας πάλε χωρεί», έλεγαν οι κάτοικοι της περιοχής σε όσους αποφάσιζαν να μετοικίσουν εκεί, εννοώντας πως όσοι κι αν έρχοντας ο τόπος τους πάλι θα τους χωρέσει. Η φράση «Πάλε-χωρεί», λοιπόν, με τα χρόνια έγινε «Παλαιχώρι».