ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Onar, ένα νέο εστιατόριο στην Πάφο από την ομάδα του Oniro by the sea

WIZ TEAM

Σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτήριο, θα προσφέρεται σύγχρονη κυπριακή και ελληνική κουζίνα, αλλά και ωραία κρασιά από μικρά τοπικά και ελληνικά οινοποιεία, αποκλειστικά από γηγενείς ποικιλίες.

Τέλη Οκτωβρίου, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο εξάλλου, το Oniro by the sea έκλεισε για τη χειμερινή περίοδο, για να επιστρέψει και πάλι τον Απρίλιο του 2024 σύμφωνα και με το ηχογραφημένο μήνυμα στο τηλέφωνο του μαγαζιού.

Εδώ και 14 χρόνια το Oniro κατάφερε να εξελιχθεί σε ένα πολύ δυνατό μαγαζί, φέρνοντας ένα νέο είδος ψυχαγωγίας στο νησί και δη στον γαστρονομικό χάρτη της Πάφου, σε ένα από τα πιο ειδυλλιακά locations της βορειοδυτικής ακτογραμμής. Οπότε αναπόφευκτα ο ενθουσιασμός μας είναι μεγάλος μαθαίνοντας ότι το νέο εστιατόριο της Πάφου, εν ονόματι Onar, έρχεται από την ίδια ομάδα που βρίσκεται πίσω από το Oniro by the sea, τους Αντρέα Δαμιανόζογλου και Νίκη Μιλτιάδους, ενώ και το μενού υπογράφει ο σεφ Στέφανος Νικολάου, ο οποίος εδώ και μια επταετία ηγείται της κουζίνας στο Oniro.

Όπως μαθαίνουμε από τον κύριο Δαμιανόζογλου, το εστιατόριο που θα λειτουργήσει το αμέσως επόμενο διάστημα (τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου) θα προσφέρει παραδοσιακές συνταγές, με ένα πιο μοντέρνο τουίστ. «Μέσω ενός μαζεμένου μενού, το οποίο θα αποτελείται από 20-25 πιάτα (αλοιφές, σαλάτες και πιάτα για τη μέση), θα επικεντρωθούμε σε μια to-share φιλοσοφία, η οποία θα ολοκληρώνεται με ωραία κυπριακά και ελληνικά κρασιά, αποκλειστικά από γηγενείς ποικιλίες (Μαλαγουζιά, Μωροκανέλα, Πρωμάρα, Βασίλισσα, Ξυνιστέρι κλ.π.), και κυρίως από μικρά οινοποιεία. Επίσης, θα έχουμε συνεργασία με ένα κυπριακό μικροζυθοποιείο, προσφέροντας τη μπίρα τους σε draught».

Στο Onar, μια λέξη που στα αρχαία ελληνικά παραπέμπει σε μια μορφή ονείρου και άρα με έναν ωραίο και διακριτικό τρόπο γίνεται η σύνδεση με το έτερο εστιατόριο της ομάδας, το μενού θα ποντάρει στην τοπικότητα και την εποχικότητα και άρα θα αλλάζει κατά περιόδους, βγάζοντας από την κουζίνα παραδοσιακές συνταγές με ένα σύγχρονο τουίστ.

Το παζλ θα συμπληρώνεται με καλή μουσική, μέσω μιας επιλογής ακουσμάτων που οι ίδιοι αγαπάνε και θεωρούν πως ταιριάζει με το κόνσεπτ του εστιατορίου: από jazz και bossa nova, μέχρι ισπανική ποπ, ελληνικό swing, αλλά και έντεχνο ελληνικό. Ενδεχομένως μάλιστα στο εγγύς μάλλον να προκύψουν και live στο Onar.

Πρέπει να αγαπάτε πολύ την Πάφο, παρατηρώ, μιας και το δεύτερό τους εστιατόριο ανοίγει στην πόλη και μάλιστα αυτή τη φορά στο κέντρο. «Αγαπάμε πολύ την Πάφο, εννοείται. Και μας αρέσει που αναπτύσσεται επιτέλους η πόλη. Ναι μεν άργησε να αναπτυχθεί, αλλά τουλάχιστον αναπτύσσεται σωστά!».

Το Onar βρίσκεται στην περιοχή της παλιάς αγοράς (γωνία Μακαρίου και Αγίου Κενδέα) και στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό, το οποίο όπως μαθαίνουμε έγινε κούκλα με την υπογραφή μιας local αρχιτέκτονος.