ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όταν ο Στέλιος Πισής συνάντησε τον Chris de Burgh

WIZ TEAM

«Τα καλύτερα έπονται, αφού συζητήσαμε για το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής συνεργασίας!», αναφέρει ο ίδιος ο Στέλιος σε ανάρτησή του.

Ο Στέλιος Πισής είναι ένας από τους σημαντικότερους Κύπριους τραγουδοποιούς, με την πορεία και το έργο του στα μουσικά πράγματα του νησιού να εκτείνεται αισίως σε κάτι περισσότερο από τρεις δεκαετίες. Το πρόσφατο αφιέρωμα που του έγινε στην εκπομπή «Μουσικές Ιστορίες» του ΡΙΚ, αποτελεί σίγουρα ένα πολύ ωραίο πορτρέτο για όσους θέλουν να τον γνωρίσουν και να μάθουν όλα όσα καταφέρει σε επίπεδο δημιουργίας (δείτε εδώ το εν λόγω επεισόδιο).

Λίγες μόνο ώρες μετά το εν λόγω αφιέρωμα από τηλεοράσεως, ο Στέλιος Πισής είχε τη χαρά να συναντήσει στο δωμάτιό του τον «δάσκαλό» του, όπως τον χαρακτηρίζει, πραγματοποιώντας ένα μεγάλο όνειρό του. Μάλιστα, στο πλαίσιο τη συνάντησής τους, ο Στέλιος έπαιξε το ‘Borderline’ στην άρπα, με τα μάτια, μέσω του EyeHarp και ο Chris de Burgh το τραγούδησε αποκλειστικά για μένα!

Αναφέρει χαρακτηριστικά στη σχετική ανάρτησή του:

«Η χθεσινή συνάντησή μας με τον Chris de Burgh, τον κορυφαίο τραγουδιστή και τραγουδοποιό, ήταν για μένα η πραγματοποίηση ενός μεγάλου μου ονείρου!

Θυμάμαι τον εαυτό μου μικρό παιδάκι, στα μέσα της δεκαετίας του 80, να ακούω τα τραγούδια του, από τα κασετόφωνα της εποχής εκείνης, από το δωμάτιο της αδελφής ή του αδελφού μου και εγώ ο μικρότερος που δεν καταλάβαινα αγγλικά και έκανα τότε τα πρώτα μου βήματά στη μουσική να συγκινούμαι με τη φωνή και τη μοναδική του ερμηνεία! Ιδιαίτερα στο τραγούδι ‘Borderline’!

Πότε δεν φανταζόμουν ότι κάποια μέρα θα στεκόταν δίπλα μου, στο δωμάτιό μου και θα του έπαιζα το ‘Borderline’ με τα μάτια, μέσω του EyeHarp και εκείνος θα το τραγουδούσε αποκλειστικά για μένα! Ένιωσα την ίδια εκείνη συγκίνηση, με εκείνη που ένιωθα μικρός, σε πολλαπλάσιο βαθμό, όσα και τα χρόνια που πέρασαν από τότε!

Πάντα αγαπούσα τον Chris de Burgh ως καλλιτέχνη και τον ένιωθα δάσκαλό μου στην τραγουδοποιία, αλλά μετά από τη χθεσινή μας συνάντηση είναι πλέον ένας αγαπημένος μου φίλος!

Και τα καλύτερα έπονται αφού συζητήσαμε για το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής συνεργασίας!

Στέλιος Πισής
29/10/2023».

Ως γνωστό, ο σπουδαίος Chris De Burgh βρίσκεται στην Κύπρο για μια μεγάλη εμφάνιση (σήμερα, 31 Οκτωβρίου) στο Monte Caputo. Διάβασε σχετικά εδώ.