ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάμε Δωρό για να φτιάξουμε Κουμανταρία

WIZ TEAM

Αν νομίζεις πως τα έχεις δοκιμάσει όλα στη ζωή σου, μάθε πως η κοινότητα Δωρού, της επαρχίας Λεμεσού, σού δίνει την ευκαιρία να μάθεις να φτιάχνεις κουμανταρία.

Το δωρεάν βιωματικό εργαστήρι παρασκευής κουμανταρίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, μεταξύ 10.00 και 13.00, ενώ από τις 11.00 ως τις 13.00 και από τις 16.00 ως τις 18.00 θα πραγματοποιηθεί στο χωριό εργαστήρι Κεραμικής και Ζωγραφικής.

Σε ότι αφορά στην κουμανταρία, αξίζει να πούμε ότι πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα κρασιά στον κόσμο -αν όχι το αρχαιότερο. Λέγεται ότι πήρε το όνομά της από τους σταυροφόρους ιππότες του 13ου αιώνα, αλλά είχε ανακαλυφθεί πολύ παλιότερα, περίπου το 2000 π.χ., σύμφωνα με το βιβλίο Guinness. Η κουμανταρία κατέχει επίσης το ρεκόρ του παλαιότερου «προϊόντος με ονομασία προέλευσης». Το 1223, ο βασιλιάς της Γαλλίας Φίλιππος αποκάλεσε την Κουμανταρία «τον Απόστολο των κρασιών», και έκτοτε έγινε γνωστή σε όλη την Ευρώπη με το όνομα «κουμανταρία», προερχόμενο από την περιοχή όπου παράχθηκε, στο νοτιοδυτικό μέρος του νησιού και η οποία ονομάστηκε «Grande Commandarie» κατά τη διάρκεια των σταυροφοριών. Άλλοι θρύλοι θέλουν το συγκεκριμένο κρασί να αγαπήθηκε πολύ από τον βασιλιά Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο της Αγγλίας, ο οποίος στον γάμο του την αποκάλεσε «το κρασί των βασιλιάδων και τον βασιλιά των κρασιών».

Για προκρατήσεις στα δωρεάν βιωματικά εργαστήρια που είναι επιχορηγημένα από το Υφυπουργείο Τουρισμού, καλέστε στο 99536566.

Κεντρική φωτογραφία: Οινοποιείο Καρσερά