ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάμε για καφέ του τζισβέ ή freddo σε νέο στέκι στο χωριό

WIZ TEAM

Ολοένα και περισσότερα όμορφα παραδοσιακά-εκμοντερνισμένα στέκια ανοίγουν σε διάφορα χωριά της Κύπρου, δίνοντάς μας ακόμη περισσότερες επιλογές για να φύγουμε μακριά από την πόλη.

Κάτι τέτοιο άνοιξε πρόσφατα και στο χωριό Φαρμακάς, ένα από τα πιο ειδυλλιακά ορεινά χωριά της επαρχίας Λευκωσίας που φημίζεται για τη φιλοξενία του, τις ταβέρνες και τα καφενεία του.

Με ένα ιδιαίτερο όνομα που αντικατοπτρίζει πλήρως το concept του μαγαζιού, στην πιο ωραία τοποθεσία του χωριού, το καφενείο 1842 που τον τζιησβέ στο fréddo συνδυάζει τον καφέ της χόβολης με τον καφέ της μηχανής και το μαχαλεπί με το brunch και τα platters.

Το μενού σ’ αυτό το όμορφο στέκι επιμελήθηκε ο γνωστός Κύπριος σεφ Σταύρος Γεωργίου με τα πιάτα να είναι με υλικά από βιολογικά και τοπικά προϊόντα. Ομελέτες, κολοκούθκια με τα αβγά αλά brunch, πομιλοροτηγανιά, μαχαλεπί και platters είναι μερικές από τις επιλογές που μπορείτε να βρείτε στο μενού.

Για την ιστορία, να πούμε πως το 1842 είναι η χρονιά που χτίστηκε το πρώτο καφενείο στον Φαρμακά, στο προαύλιο της εκκλησίας της Αγίας Ειρήνης. Μέσα στον χρόνο ο καφενές γκρεμίστηκε και ξαναχτίστηκε.

Εμάς πάντως μάς άνοιξε την όρεξη η «πομιλοροτηγανιά» που έχει δύο βασικά συστατικά, τα ζουμερά πομιλόρια (ντομάτες) του Φαρμακά και τα βιολογικά αβγά από κοτέτσια του χωριού.