ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάμε Καϊμακλί - Ιστορίες ΆλλωςΦώς

WIZ TEAM

Το Πάμε Καϊμακλί Φεστιβάλ 2023 αποσκοπεί στο να ‘φωτίσει’ παλιά ειπωμένες ιστορίες και να γίνει το έναυσμα για να γραφτούν καινούρια αφηγήματα σε χώρους παραδοσιακούς όπως στον οικισμό του Καϊμακλίου.

Φωτίζοντας τα αφηγήματα εκ νέου ή δίνοντας τους ευκαιρία να καταγραφούν για πρώτη φορά, θα αποτελέσει μια φρέσκια προσέγγιση για συμπερίληψη των διάφορων αποκλεισμένων κοινωνικών ομάδων που ζουν στην γειτονιά, αλλά και την σύνδεση των διάφορων κοινωνικών ομάδων όπως των ηλικιωμένων, των μεταναστών αλλά και άλλων όντων.

Το φεστιβάλ θα ξετυλιχτεί μέσα από περιπατητικά δρώμενα όπου μέσα από την χρήση του φωτός, της σκιάς και πολυμέσων, θα παρουσιαστούν νέες και παλιές ιστορίες, περφόρμανς , ηχητικές, καλλιτεχνικές και εικαστικές εγκαταστάσεις. Το φως και το σκοτάδι θα αναδιαμορφώσουν τοπία θύμισες και ήχους από μακρινά και κοντινά μέρη συνδέοντας διαφορετικούς κόσμους και άτομα διαφορετικών ηλικιών, εθνικοτήτων κλπ. Η θεματική του Πάμε Καϊμακλί 2023, αναβιώνει μακρινές αναμνήσεις και δίνει φως στην ανάδυση νέων κόσμων, νέων πραγματικοτήτων, αναγνωρίζοντας και χτίζοντας σχέσεις, ενώ παράλληλα ενεργοποιεί κάτω από νέο φως γνώριμους και άγνωστους, δημόσιους, ιδιωτικούς, και ενδιάμεσους τόπους και συνθήκες.

Με στόχο την συμπεριληπτικότητα, το ΠΚ 2023 διαπραγματεύεται έννοιες της συλλογικής μνήμης, της πολλαπλής ανάγνωσης του τόπου και των βιωμάτων δημιουργώντας μια πλατφόρμα για ανα-Γνώριση του χώρου. Κρατώντας τον ανοιχτό και συμμετοχικό του χαρακτήρα, στοχεύει φέτος στην δημιουργία ενός δημιουργικού πλαισίου το οποίο θα αποτελέσει βάση για καλλιτεχνικά δρώμενα, έργα, αφηγήσεις και εγκαταστάσεις που επαναδιατυπώνουν την ιστορία συνδέοντας μνήμες με ανθρώπους και τόπους, ενώ ταυτόχρονα ανα-πλαισιώνουν την τοπικότητα με το παγκόσμιο. Οι καινούριες ιστορίες που θα παρουσιαστούν στα πλαίσια του φεστιβάλ αποσκοπούν να ανατρέψουν διαχωρισμούς και αποκλεισμούς, ρίχνοντας νέο φως, σε χρόνο και τόπο.