ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάμε σε 3 χωριά για Παλουζέ

WIZ TEAM

Ο ππαλουζές είναι αγαπημένο Κυπριακό επιδόρπιο που έχει ως πρώτη ύλη το σταφύλι. Ο ποιοτικός ππαλουζές φτιάχνεται με σταφύλια ώριμα, υγιή με μέτρια περιεκτικότητα σε νερό. Αυτή λοιπόν είναι η ιδανική εποχή για την παρασκευή παλουζέ και αρκετά χωριά γιορτάζουν την ύπαρξη αυτού του μοναδικού εδέσματος.  

Παρασκευή Παλουζέ στον Άγιο Θεόδωρο

O Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας παρουσιάζει την παρασκευή του Παλουζέ.

Αν βρεθείτε στον Άγιο Θεόδωρο αυτή την Κυριακή από τις 09.00 μέχρι τις 14.00 θα έχετε την ευκαίρα να δείτε απο κοντά όλη την διαδικασία της παρασκευής του παλουζέ και σουτζιούκου. Μια εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο «ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ» που διοργανώνονται κάθε Κυριακή με σκοπό την προώθηση της κυπριακής οινογαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων!

Οι επισκέπτες επίσης θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν να περνούν στην κλωστή τα αμύγδαλα και τα καρύδια αλλά και να δουν απο κοντά το «βούττημα» της κλωστής στον παλουζέ.

Σίγουρα θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ζεστό παλουζέ όπως θα βγεί απο το καζάνι!

Info
Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας, 09.00-14.00
Πληροφορίες 99151358

31η Γιορτή του Παλουζέ στη Λόφου

Η "31η Γιορτή του Ππαλουζέ στη Λόφου" θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Λόφου.Απολαύστε δωρεάν ζεστό ππαλουζέ μέχρι τις 6 μ.μ. και διασκεδάστε με πλούσιο παραδοσιακό χορευτικό πρόγραμμα με το "Παραδοσιακό Λαογραφικό Εργαστήριο Χορών Κονιών" και τη Δημοτική Χορωδία Ύψωνα. Μια γιορτή ιδιαίτερα φιλική για τα παιδιά με παιδική γωνιά, και το παραδοσιακό πάτημα των σταφυλιών. Για τους ευρυμαθείς θα υπάρχει έκθεση για την ιστορία του κρασιού. Αν πεινάσατε ή διψάσετε θα υπάρχουν περίπτερα φαγητών και ποτών στον χώρο. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Επίτροπος ορεινών κοινοτήτων κ Κώστας Χαμπιαούρης. Διοργανωτές: Κοινοτικό Συμβούλιο Λόφου, Σύνδεσμος Αποδήμων Λόφου και Επιτροπή Γυναικών Λόφου.

Ιnfo
Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
Αυλή δημοτικού σχολείου, 15.30
Λόφου, Επαρχία Λεμεσού

Γιορτή παλουζέ στο Κοιλάνι

Ο Όμιλος Κοιλανιωτών και το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοιλανίου προσκαλούν το κοινό για μια αξέχαστη μουσική βραδιά στην πλατεία του χωριού με δωρεάν παλουζέ. Η όλη εκδήλωση αφιερώνεται στα Αφάμια τα οποία δυστυχώς λόγω των μέτρων κατά κορωνοϊού δεν θα διοργανωθούν φέτος, ωστόσο πραγματοποιείται μία διαφορετική γιορτή, με θέατρο σκιών και μουσική βραδιά, αλλά και άφθονο, δωρεάν παλουζέ. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Κοιλάνι προσκαλεί ντόπιους και ξένους να έρθουν στο χωριό να γευτούν ζεστό παλουζέ, να χορέψουν και να τραγουδήσουν, να επισκεφτούν τα οινοποιεία του χωριού και να περάσουν μία όμορφη μέρα.

Πρόγραμμα:
19.00 Θέατρο Σκιών
21.00 Μουσική βραδιά με τους Μάριο Ευθυμίου και Αρίστη Πουλλή

Ιnfo
Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021
Κοιλάνι, 19.00
Eπαρχία Λεμεσού
Κρατήσεις 99035015