ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#PastaDoneRight: Αυτό είναι το limited edition «pasta menu» του Pinolo

WIZ TEAM

Το δημοφιλές ιταλικό της Λευκωσίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, λανσάρει ένα ειδικό limited edition μενού το οποίο μάλιστα θα προσφέρεται για μια ολόκληρη βδομάδα, από τις 23 ως τις 29 Οκτωβρίου.

Βλέποντας το σλόγκαν «Pasta Done Right» και γνωρίζοντας για τα χειροποίητα φρέσκα ζυμαρικά που φτιάχνει καθημερινά η ομάδα στην κουζίνα του Pinolo, δύσκολα μπορούμε να αντισταθούμε στην πρόκληση που έρχεται: ειδικά για την περίοδο του Pasta Week, στο εστιατόριο θα προσφέρεται ένα special 4 course menu, το οποίο θα μπορούμε να απολαύσουμε είτε ολόκληρο (ανά άτομο) είτε και αποσπασματικά, επιλέγοντας κάποιο ή κάποια από τα πιάτα του. Μια εξαιρετική ευκαιρία για όσους pasta lovers θέλουν να γιορτάσουν όπως της αρμόζει την πιο νόστιμη δική τους μέρα του χρόνου.

Ως λαός, χωρίς αμφιβολία αγαπάμε την ιταλική κουζίνα. Και κάθε λαός θα λέγαμε, μιας και διαχρονικά αποτελεί την πιο διάσημη κουζίνα στον κόσμο. Μια κουζίνα πλούσια σε γεύσεις και αρώματα, η οποία σαφώς προσφέρει τη δυνατότητα για σπουδαία γευστικά αποτελέσματα και σημαντικούς πειραματισμούς σε ότι αφορά στην τεχνική με την οποία ετοιμάζονται τα πλείστα πιάτα. Αυτή η παράμετρος, σε συνδυασμό με τον αέρα ανανέωσης που έφερε στο κέντρο της Λευκωσίας το Pinolo, το βοήθησαν να αποκτήσει αμέσως φήμη ανάμεσα στο κοινό της πρωτεύουσας.

Απ’ εκεί και πέρα είναι πολλοί άλλοι παράγοντες που δημιούργησαν αρκετούς επαναλαμβανόμενους πελάτες μέσα στον μόλις ένα χρόνο λειτουργίας του εστιατορίου, το όνομα του οποίου στα ιταλικά σημαίνει καρπός από κουκουνάρι και ως γνωστό αποτελεί βασικό συστατικό της ιταλικής κουζίνας. Είναι η όμορφη ατμόσφαιρα με το μοντέρνο design και την ευήλια σάλα. Είναι η open kitchen που φέρνει τη «δράση» μπροστά σου. Είναι το μενού που καλύπτει όλα τα γούστα και για όλες τις ώρες της ημέρας. Είναι η χρήση φρέσκων τοπικών προϊόντων, αλλά και ιταλικών υλικών, μεταξύ αυτών και ΠΟΠ πρώτες ύλες. Είναι φυσικά και τα χειροποίητα φρέσκα ζυμαρικά και η πίτσα με ζύμη 48ωρης ωρίμανσης από βιολογικό αλεύρι ολικής άλεσης. Όλα αυτά και πολλά άλλα είναι συστατικά που έδωσαν ώθηση στο Pinolo, καθιστώντας το ένα από τα πιο δημοφιλή ιταλικά εστιατόρια στο κέντρο.

Pasta Week 2023 στο Pinolo

Όπως προαναφέραμε, από τις 23 μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, έξτρα από το μενού, θα προσφέρεται ένα ειδικό limited edition pasta menu, επιμελημένο από την καταξιωμένη γαστρονομική ομάδα του Pinolo. Μάλιστα, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, τα φρέσκα ζυμαρικά σας θα συνοδεύονται από ένα 3ωρο μουσικής, με ένα live DJ set.

Τα πιάτα που θα προσφέρονται έξτρα στο μενού ειδικά για την περίοδο του Pasta Week περιλαμβάνουν τη Fusili Pasta Salad (φύλλα άγριας ρόκας με ζυμαρικά φουσίλι, πέστο βασιλικού, ημίλιαστα ντοματίνια, καπνιστό μπροκολίνι, πινόλια και ντομάτες μαρμάντες), τα Agnolotti (ζυμαρικά Agnolotti με γέμιση από κρέμα κολοκύθας, ρικότα και σταφίδες, σε βάση από κρέμα κολοκύθας και πράσινο μήλο), Παραδοσιακή Καρμπονάρα (σπαγγέτι α λα κιτάρα, τελειωμένο μέσα σε κεφάλι παρμεζάνας 24μηνης παλαίωσης, με  γκουαντσάλε, πεκορίνο και αυγό) με την προετοιμασία και το σερβίρισμά της να γίνεται με έναν εντυπωσιακό τρόπο στο τραπέζι των επισκεπτών, αλλά και για το φινάλε ένα Chocolate Forest Ravioli (ραβιόλι από ζύμη σοκολάτας, με γέμιση πραλίνα φουντουκιού, τυρί μασκαρπόνε και σάλτσα από μούρα και φρεσκοτριμμένο τόνκα).



Στάνταρ μενού

Εκτός από τις πέντε limited edition προαναφερθείσες επιλογές φαγητού, στο μενού θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα επιλογών, όπου εκτός από φρέσκα χειροποίητη pasta περιλαμβάνει επίσης επιλογές για πρωινό και brunch, πίτσα 48ωρης ωρίμανσης, ορεκτικά, κρέατα και ψάρια, αλλά και λαχταριστά γλυκά.

Σε ότι αφορά στο πρόγευμα-brunch, ξεχωρίζουν επιλογές με Frittata, Foccaccia, αυγά αλλά και ιταλικές εκδοχές σάντουιτς, ενώ από τα ορεκτικά σίγουρα θα αγαπήσετε τις μπρουσκέτες με ιταλικό σαλάμι Ντούγια Καλαβρίας, τα Arancini με μανιτάρια και το χταπόδι carpaccio. Από τις σαλάτες πιο διάσημες είναι η Caprese με twist τα φιστίκια Αιγίνης και η Panzanella με τυρί Burrata και πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά. Από τα κυρίως περίοπτη θέση στο μενού κατέχουν τα φρέσκα ζυμαρικά και το ριζότο, όπως τα Tagliolini al Tartufo (τελειωμένα μέσα σε κεφάλι παρμεζάνας 24μηνης παλαίωσης) και η Αστακομακαρονάδα με φρέσκα βότανα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Φανατικούς θαυμαστές έχουν φυσικά και οι πίτσες με ζύμη 48ωρης ωρίμανσης, από βιολογικό αλεύρι ολικής άλεσης που κυμαίνονται από κλασική Μαργαρίτα μέχρι ευφάνταστες συνταγές με τέσσερια τυριά και αχλάδι και ιδιαιτέρα υλικά όπως το πικάντικο Spianata Piccante. Στο section με τα κυρίως πιάτα προσφέρονται επίσης ψαρικά όπως λαβράκι και σολομός, και κρεατικά ιδιαίτερης κοπής και προέλευσης, όπως Bistecca di Maiale και φιλέτο di Manzo. Μια θέση για επιδόρπιο πρέπει πάντα να υπάρχει στο γεύμα ή το δείπνο στο Pinolo, αφού τα γλυκά εδώ είναι αυθεντικά, παραδοσιακά ιταλικά με ένα Pinolo twist, όπως Panna Cotta με σως από τσάι κόκκινων φρούτων ή καλστόνε με γέμιση πραλίνα φουντουκιού.

Κάν’το λοιπόν όπως οι Ιταλοί ή όπως όλοι όσοι λατρεύουν την ιταλική κουζίνα και δη τις φρέσκες μακαρονάδες και άρπαξε αυτή την αφορμή για ένα αξέχαστο γεύμα ή δείπνο στο δημοφιλές ιταλικό εστιατόριο της Λευκωσίας.


Info
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΄Γ, Severis Building 9, Λευκωσία
Δ-Κ 09.00-24.00
Πληροφορίες και κρατήσεις 22570750 / online κρατήσεις: https://www.pinolo.com.cy/kane-kratisi/