ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πέντε νέα και ωραία εστιατόρια για το σαββατοκύριακο

WIZ TEAM

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε για βραδινές εξόδους μετά φαγητού και ποτού.

Πιο κάτω θα βρείτε πέντε νέους χώρους που διαθέτουν όλα τα προσόντα για να εξελιχθούν σε hot spots. Ένα fine dining και ένα bistro στην Πάφο, ένα κρυμμένο ταβερνάκι στον Στρόβολο, ένα ωραίο εστιατόριο για dinner στη Λευκωσία και ένα all day στον Πρωταρά. Προτάσεις για όλες τις ώρες της ημέρας, που καλύπτουν όλες τις γευστικές απαιτήσεις.

Amaracus

Φωλιασμένο μέσα στο εκπληκτικό τοπίο του Minthis, στην καρδιά της ολοκαίνουριας Plateia, το Amaracus αιχμαλωτίζει την ουσία του Minthis, τόσο στην απολαυστική του κουζίνα όσο και στη σαγηνευτική του ατμόσφαιρα. Με επικεφαλής τον διάσημο Έλληνα Chef Δημήτρη Κατριβέση, το εστιατόριο παρουσιάζει ένα πρωτότυπο μενού εμπνευσμένο από τις πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις της Κύπρου και της Μεσογείου.

Τηλ. 26842273
Minthis, Τσάδα, Πάφος


Malu Bistro

Ένα ωραίο bistro στην καρδιά της παλιάς αγοράς, το οποίο προτείνει ένα προσεγμένο μενού αποτελούμενο από δεκατρία πιάτα φτιαγμένα με τα πιο διαλεκτά φρέσκα προϊόντα. Το μενού που ετοίμασε ο γνωστός στην πόλη σεφ Pop Romeo, executive chef στο δημοφιλές Porto Antico, είναι χωρισμένο σε έξι κατηγορίες, περιλαμβάνοντας δύο σαλάτες, δύο burgers, δύο σάντουιτς, δύο pasta, δύο πιάτα brunch, αλλά και τρία κυρίως πιάτα. Το φαγητό σας μπορείτε να το συνδυάσετε με κρασί, μπύρες, specialty coffee και κοκτέιλ.

Τηλ. 99055437
Κωνσταντίνου Κανάρη 55, Πάφος
Δ-Κ 09.00-22.00
 

Τα Μεζεκλίκια

Στον ιστορικό πυρήνα του Στροβόλου σ’ ένα γραφικό στενάκι δίπλα ακριβώς στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ο Άντρος άπλωσε τα τραπέζια του και σερβίρει τα μεζεκλίκια του. Στο μενού του εκτός από οφτόν κλέφτικο και σούβλα αρνίσια, θα βρείτε σουβλάκι, σεφταλιές, μπριζόλα χοιρινή τζάμπο, παϊδάκια αρνίσια, χοιρινό κρασάτο, πουργούρι, χόρτα εποχής με αυγά, μανιτάρια άγρια εποχής και πολλά άλλα σε τιμές λογικές. Όσον αφορά την κάβα του εκτός από ζιβανία και παγωμένες μπύρες θα βρείτε ότι ποτό τραβάει η καρδιά σας. Παρασκευή και Σάββατο έχει Live μουσική ενώ τον χειμώνα στο εσωτερικό του διαθέτει ξυλόσομπα.

Τηλ. 94055953
Παρεκκλήσι Αγίου Γεωργίου Σταδίου Στρόβολος
ΤΡ-Σ 18.00-24.00
 

Sentio

Ο βραβευμένος Κύπριος σεφ (και ένας εκ των ιδιοκτητών) Ανδρέας Γιαγκουλλάς έφτιαξε ένα ωραίο μενού αποκλειστικά για dinner, το οποίο έχει μεσογειακό και μεσανατολίτικο προσανατολισμό, δεχόμενο όμως και επιρροές από την ασιατική κουζίνα. Η λογική του εστιατορίου είναι to share, ενώ το φαγητό συμπληρώνει μια αρκετά μεγάλη κάβα κρασιών και ένα δυνατό cocktail menu. Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι το πολύ elegant interior του εστιατορίου επιμελείται το βραβευμένο MOB Design Studio.

Τηλ. 22322324
Στασάνδρου 13, Λευκωσία
Δ-Σ 18.00-01.00
 

Montego

All day φιλοσοφία, ανοίγοντας από το πρωί για καφέ και brunch, το μεσημέρι για lunch, ενώ το βράδυ συνδυάζει μπαρ και φαγητό. Στο μενού θα προσφέρονται επίσης γλυκά, κρασί, κοκτέιλ, ακόμα και sisha. Το μενού φέρει την υπογραφή του chef Ανδρέα Μπασονίδη, και έχει μεσογειακή κατεύθυνση και μια πιο seafood λογική, προτείνοντας όμως και sushi αλλά και ορισμένα πολύ special steaks! Αξίζει τέλος και μια ιδιαίτερη αναφορά στο στυλ του, το οποίο παραπέμπει στις Κυκλάδες και δη στο Νησί των Ανέμων -τη διακόσμηση έχει αναλάβει ο γνωστός interior Γιώργος Καμηλάρης.

Τηλ. 99008500
Περνέρα 6, Πρωταράς
Κ-ΠΕΜ 10.00-00.00, ΠΑΡ&Σ 10.00-02.00