ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πέντε ολοκαίνουργια μαγαζιά στην πόλη

WIZ TEAM

Ποιος είπε ότι μαζί με όλα τα υπόλοιπα περιορίζεται και η ανάγκη των ανθρώπων να υλοποιήσουν αυτά που ονειρεύονται…

Παρά τους αλλεπάλληλους περιορισμούς των τελευταίων δύο χρόνων, παρά τη μέτρα που εναλλάσσονται με ταχύτητα φωτός, οι άνθρωποι που θέλουν να επενδύσουν στην εστίαση δεν εφησυχάζουν.

Απόδειξη, οι πολλές νέες αφίξεις των τελευταίων ημερών/βδομάδων στο νησί, με τη γκάμα επιλογών να ποικίλει! Εστιατόρια, πολυχώροι (concept stores), καφετέριες, ακόμα και καραβάνια με street food συγκαταλέγονται ανάμεσα στις προτάσεις που θα διαβάσεις παρακάτω.

Το μόνο που έχεις να κάνεις για να είσαι πάντα φουλ ενημερωμένος, είναι να μπαίνεις καθημερινά στο Wiz Guide για να δεις τι νέο και αξιόλογο παίζει!


THE PORTERHOUSE

Βρίσκεται στη Λεμεσό, λειτούργησε πολύ πρόσφατα (στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου) και σερβίρει Steaks, Tomahawk, Porterhouse και άλλα νόστιμα πιάτα που αξίζει να ανακαλύψεις.

Οι ιδιοκτήτες έφτιαξαν έναν ζεστό χώρο, με εξαιρετική διακόσμηση και ατμοσφαιρικό φωτισμό, έχοντας κατά νου πως ο κόσμος που τους επισκέπτεται γενικά μπορεί να πάει εκεί όχι μόνο για το φαγητό, αλλά και για να καθίσει αναπαυτικά, να απολαύσει ένα ποτό ή/και ένα πούρο και να βιώσει μια αξέχαστη εμπειρία, γαστρονομική και όχι μόνο.

Σε ότι αφορά στο φαγητό τώρα, θα πρέπει σίγουρα να αναφέρουμε πως το βοδινό που σερβίρεται είναι δικής τους εκτροφής και πως όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα είναι διαλεγμένα στο χέρι.

Στο μενού θα βρείτε Steaks, Tomahawk, Porterhouse και άλλα νόστιμα πιάτα, από τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το Oxtail Praline που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα signature του μαγαζιού, όπως επίσης και το Porterhouse που έδωσε το όνομά του στον χώρο!

Σε ότι αφορά στο Tomahawk, ως γνωστό αφορά σε ένα κομμάτι μεγαλύτερο σε πάχος από το rib eye, το οποίο διαθέτει επίσης κόκαλο. Το Porterhouse από την άλλη αποτελείται από ολόκληρο το φιλέτο (διπλό φιλέτο).

Στο εστιατόριο προσφέρεται επίσης και ψάρι ημέρας!

INFO
Τηλ. 99878897
Γρίβα Διγενή 10, Μέσα Γειτονιά, Λεμεσός.
ΤΕΤ-ΚΥΡ 19.00-23.00 & ΚΥΡ 12.00-15.00


PASTA LA VISTA

Τα ζυμαρικά είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πλέον αγαπημένα φαγητά στον κόσμο! Κι ενώ έχουμε συνηθίσει να τα απολαμβάνουμε μπροστά σε ένα στρωμένο τραπέζι, σε κάποιο εστιατόριο ή στο σπίτι με την άνεσή μας, αυτό σταδιακά αλλάζει, αφού πλέον είναι αρκετές οι επιλογές που προσφέρουν την street πλευρά του αγαπημένου ιταλικού εδέσματος.

Ένας ακόμη street food παράδεισος του μακαρονά λειτούργησε εδώ και λίγο καιρό στο νησί, με το όνομα Pasta la Vista. Ουσιαστικά, πρόκειται για ghost kitchen μαγαζί, το οποίο δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του κόσμου εν καιρώ πανδημίας.

Το εν λόγω pasta bar δουλεύει αποκλειστικά με delivery σε όλη τη Λευκωσία και μπορείτε να το βρείτε στις πλατφόρμες Wolt, Bolt Food και Foody για online παραγγελίες.

Οι επιλογές κυμαίνονται ανάμεσα στις κλασικές μπολονέζ με κιμά, καρμπονάρα, ζυμαρικά milanese, αλλά και σε πιο ιδιαίτερες, όπως η Pasta Surf & Turf με chorizo και γαρίδες, ή η pasta spinach alfredo με σπανάκι και ψητό κουκουνάρι.

Χρησιμοποιούνται μόνο φρέσκα ζυμαρικά και το κοινό έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ως βάση ανάμεσα σε spaghetti, regatoni, black linguine και cheese ravioli.

Στο μενού θα βρείτε επίσης τρεις διαφορετικές σαλάτες αλλά και περιποιημένα γλυκά, με το crepe pappardelle (κρέπα κομμένη σαν παπαρδέλες με νουτέλα και μπισκότο) να είναι η must try επιλογή που κολάζει.

INFO
ΔΕΥ-ΚΥΡ 17.00-23.00


THE MELTING POT CONCEPT

Προερχόμενοι από τον χώρο της αρχιτεκτονικής και του σχεδίου, οι ιδιοκτήτες του The Melting Pot Concept δημιούργησαν έναν πανέμορφο χώρο σε ένα από τα πιο ιστορικά σημεία της Λεμεσού.

Εκεί που η παλιά Λεμεσός και η αύρα περασμένων δεκαετιών συναντιέται με το σύγχρονο πρόσωπο της πόλης, οι σαγηνευτικές καμπύλες του παλιού κτηρίου «αγκαλιάζουν» και αναδεικνύουν το υψηλής αισθητικής interior design, αλλά και τα μοναδικά design items που διατίθενται στον χώρο!

Όπως αναφέρεται στη σελίδα του The Melting Pot Concept στο Facebook, πρόκειται για ένα concept store αφιερωμένο στις πέντε αισθήσεις.

Και επειδή θα αναρωτιέσαι τι γυρεύει αυτός ο χώρος στο Wiz, μάθε πως εδώ μπορείς επιπλέον να απολαύσεις επιλεγμένες μουσικές, καφές με ιδιαίτερο άρωμα και γεύση, αλλά και υγιεινά ροφήματα και γεύματα -μπορείς να πας για πρόγευμα, για lunch αλλά και dinner, αλλά και για καφέ ή ποτό μέχρι αργά το βράδυ.

Στην ουσία, οι ιδιοκτήτες έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια πολυαισθητηριακή απόδραση από την καθημερινότητα, που προέκυψε από μια ιδέα του arcube studio, που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την επιμέλεια της συλλογής των home accessories -από φινετσάτα έπιπλα, μέχρι διακοσμητικά με vintage αναφορές.

INFO
25109725
Ελευθερίας 133, παλιά Λεμεσός.
ΤΡ-ΚΥΡ 08.00-24.00.


TWO CHIMP

Οι καφετέριες στο εξωτερικό και δη στις μητροπόλεις, δουλεύουν περισσότερο με τη λογική του take away. Παίρνω καφέ στο χέρι και… παίρνω τον δρόμο μου.

Αυτή είναι και η λογική του Two Chimp. στην Πινδάρου, που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο must προορισμούς της πρωτεύουσας, με τις νέες αφίξεις να διαδέχονται η μια την άλλη.

Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι η Πινδάρου αποτελεί έναν από τους πιο hip δρόμους της πόλης, σίγουρα το Two Chimp., με το ντεκόρ σε μινιμαλίστικ γραμμές και τις εμφανείς επιρροές από Ευρώπη και δη από Βερολίνο, βρήκε τη θέση του στο σημείο που του αξίζει!

Εκτός από το vibe και το location όμως, ξεχωρίζει και για το γεγονός πως διαθέτει το δικό του χαρμάνι καφέ, με επιλογές από Costa Rica, Ethiopian, Kenya (για φίλτρου), Decaf, αλλά και τον House Blend που είναι αποκλειστικά για freddo, cappuccino κλπ.

Μάλιστα, τον καφέ της επιλογής σου μπορείς αν θες να σου το αλέσουν επί τόπου.

Στο μαγαζί θα βρείτε επίσης και μια περιορισμένη επιλογή από αλμυρά και γλυκά σε bites.

Διατίθεται υπηρεσία delivery.

INFO
Τηλ. 2252275
Πινδάρου 18Δ, Λευκωσία.
Δ-Π 07.00-18.00, Σ 08.30-16.30


TRAIN FOOD

Οι καντίνες είναι τάση! Και αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το διαπιστώσουμε εύκολα, ρίχνοντας μια ματιά τόσο στα social media όσο και έξω από το τζάμι του αυτοκινήτου, περνώντας από κεντρικά σημεία της πόλης.

Φιλόδοξοι σεφ, συνειδητοποιώντας μάλλον πως η πανδημία θα αργήσει να μας κάνει τη χάρη να «ξεθυμάνει», αντί να στεγάσουν τη δημιουργικότητά τους μέσα σε εστιατόρια -κάτι που συνεπάγεται πως κάθε τρεις και λίγο θα πρέπει να αναπροσαρμόζουν το πρόγραμμά τους στα διάφορα περιοριστικά μέτρα-, αποφασίζουν να πάνε λίγο πιο «αλήτικα», στήνοντας μια καντίνα κάπου μέσα στην πόλη.

Τελευταία άφιξη, το Train Food στη Λεμεσό, και συγκεκριμένα στα Κάτω Πολεμίδια, απέναντι από την υπεραγορά Σκλαβενίτης.

Ο σεφ της παρέας, Μάριος Αντρέου, δούλεψε σε Michelin εστιατόρια στη Γαλλία και την Ιταλία, πλάι σε καταξιωμένους σεφ, εξ ου οι συνταγές των σάντουιτς που φτιάχνει είναι σαφώς εμπνευσμένες από την εκεί εμπειρία του.

«Πολλοί λένε ‘δεν καταλάβουμε τι τρώμε, αλλά αυτό που τρώμε είναι τέλειο’. Όπως πχ τα sushi που είναι τυλιγμένα μέσα σε πίτα ντάκος που είναι φτιαγμένη από εμάς. Ή το burger που σερβίρεται μέσα σε μια τύπου ελληνική πίτα, πάλι φτιαγμένη από εμάς, με bbq sauce από γαρίδες και αστακό».

Παρόλο που το τρένο των Θεοκλή Χριστοδούλου (ο οποίος είναι περισσότερο στο μάρκετινγκ) και Μάριου Αντρέου δεν έχει καθόλου βαγόνια, εντούτοις οι δύο φίλοι προσφέρουν ένα αρκετά πλούσιο street food μενού, βγάζοντας καθημερινά από αυτό πολλά και νόστιμα πράγματα: από σάντουιτς (για όλα τα γούστα), burger με black angus beef, πατάτες και γλυκοπατάτες, μέχρι δυο παιδικά γεύματα, αλλά και επιδόρπιο για γκραν φινάλε, με επιλογές από churros και γλυκιά πίτσα.

Κι αν θέλετε ένα tip από εμάς, δοκιμάστε οπωσδήποτε το Duffy Sandwich με κινέζικη πάπια και καραμελωμένο ζωμό πάπιας, αναμεμειγμένα με κουμανταρία και κινέζικη μαγιονέζα!

Για όλα τα καλούδια του Train Food Street Gourmet υπάρχει η δυνατότητα για take away και delivery.

INFO
Τηλ. 99796272
Λεωφόρος Πάφου, Κάτω Πολεμίδια, 4152, Λεμεσός
Ωράριο: Τρ-Κυρ 18.00-23.00