ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πέντε πολύ ξεχωριστές στιγμές των Όσκαρ

WIZ TEAM

Πέραν από τις βραβεύσεις.

Η απονομή των Όσκαρ πάντα μας χαρίζει, εκτός από τις συγκινήσεις, και πολλές όμορφες ή ιδιαίτερες στιγμές.

Εκτός από τις βραβεύσεις λοιπόν, που λίγο πολύ τις αναμέναμε (δες αναλυτικά εδώ), στη φετινή 96η απονομή των Όσκαρ, που παρουσίαζε ο Τζίμι Κίμελ, υπήρχαν εννοείται και ορισμένες ιδιαίτερες στιγμές που καταγράφηκαν σε εικόνες ή βίντεο.

Όπως για παράδειγμα η στιγμή που ο σκύλος Μέσι φαίνεται να χειροκροτεί κατά τη διάρκεια απονομής βραβείου. Ο Μέσι είναι ένα border collie που πήρε θέση στα Όσκαρ του 2024 και φόρεσε παπιγιόν. Δεν ήταν υποψήφιος για κάποιο βραβείο, αλλά ξεχώρισε στο δικαστικό δράμα «Ανατομία μια πτώσης» του 2023 που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα.

Οι προσεκτικοί θεατές των Όσκαρ άρχισαν να αποθεώνουν τον σκύλο Μέσι κατά τη διάρκεια της 96ης τελετής των βραβείων, καθώς απαθανατίστηκε να χειροκροτεί με τις πατούσες του.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Guardian US (@guardian_us)


Ο Ράιαν Γκόσλινγκ ανέβηκε στη σκηνή της 96ης τελετής απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου προσφέροντας μια εμφάνιση που θα μείνει στην ιστορία και μεταφέροντας σε όλους το «kenergy», όπως το σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Ο ηθοποιός τραγούδησε το «I'm just Ken» του ομώνυμού του ρόλου από την blockbuster ταινία «Barbie» που τελικά πήρε το Όσκαρ για το καλύτερο τραγούδι (What was I made for). Μέσα σε μια έκρηξη ροζ και στρας, ο Γκόσλινγκ φορούσε γυαλιά ηλίου εμπνευσμένα από την Barbie και ήταν στο επίκεντρο της ερμηνείας που περιελάμβανε πλήθος χορευτών, συμπεριλαμβανομένων των συμπρωταγωνιστών του στην ταινία, Σιμού Λιου και Μπεν Κίνγκσλεϊ-Αντέρ, οι οποίοι όλοι υποδύθηκαν εκδοχές του Κεν στην ταινία.

Ο κιθαρίστας των Guns N' Roses, Slash, ο οποίος έκανε ενορχήστρωση στο τραγούδι, έκανε μια εμφάνιση-έκπληξη στη σκηνή για ένα καταιγιστικό σόλο κιθάρας.

Και καθώς περνούσε δίπλα από τη συμπρωταγωνίστριά του στο «La La Land», Έμα Στόουν, της έδωσε το μικρόφωνο για να τραγουδήσει έναν στίχο - κάτι που έκανε, εντυπωσιακά, λέξη προς λέξη.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hollywood Reporter (@hollywoodreporter)


Αποστομωτική ήταν η απάντηση του Τζίμι Κίμελ στον Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια των Όσκαρ, με αφορμή την προσβλητική ανάρτηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος τον αποκάλεσε «χειρότερο παρουσιαστή» αλλά και «μέτριο άνθρωπο».

Θέλοντας να του απαντήσει, ο Τζίμι Κίμελ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστώ Πρόεδρε Τραμπ. Ευχαριστώ που μας είδες. Εκπλήσσομαι που είσαι ακόμη… εμ… μήπως είναι ώρα φυλακής για σένα;», με το κοινό να τον αποθεώνει με χειροκροτήματα.


Σε σχέση με το κοντέρ στα Όσκαρ για το Poor Things, αυτό σταμάτησε στα τέσσερα βραβεία, κερδίζοντας μάλιστα τη Barbie στις κατηγορίες του Σχεδιασμού Παραγωγής και Κοστουμιών. Φαίνεται ότι στα μέλη της Ακαδημίας μέτρησε κατά της ταινίας της Γκρέτα Γκέργουιγκ το γεγονός ότι η δουλειά τους βασίστηκε κατά ένα ποσοστό σε προϋπάρχοντα σχέδια από τη σειρά παιχνιδιών. Ιδιαίτερη μάλιστα ήταν και η στιγμή της βράβευσης στην κατηγορία Κοστούμια, καθώς στη σκηνή ανέβηκε ο γυμνός Τζον Σένα, ο οποίος επισήμανε χαριτολογώντας ότι «τα κοστούμια είναι πολύ σημαντικά».


Η «μούσα» του Γιώργου Λάνθιμου, Έμα Στόουν, έκανε την έκπληξη στην 96η απονομή των Όσκαρ και ήταν αυτή που κέρδισε το βραβείο έναντι πολύ άλλων επίσης εξαιρετικών ηθοποιών. Γεμάτη συγκίνηση ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το χρυσό αγαλματίδιο για τον ρόλο της στο Poor Things.

«Η φωνή μου είναι επίσης λίγο χαμένη -τέλος πάντων», είπε αρχικά η Έμα Στόουν στην ευχαριστήρια ομιλία της, αφού αναγνώρισε το «ατύχημα» που είχε με το φόρεμά της.

«Τις προάλλες πανικοβλήθηκα, όπως μπορείτε να δείτε, συμβαίνει συχνά. Ότι ίσως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί, και ο Γιώργος μου είπε: "Σε παρακαλώ, βγάλε τον εαυτό σου από αυτό". Και είχε δίκιο, γιατί δεν αφορά εμένα. Πρόκειται για μια ομάδα που ενώθηκε για να κάνει κάτι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών της. Και αυτό είναι το καλύτερο μέρος στην παραγωγή ταινιών. Είμαστε όλοι μαζί».

«Είναι μεγάλη μου τιμή να το μοιράζομαι αυτό το βραβείο με κάθε μέλος του καστ, με κάθε μέλος του συνεργείου, με κάθε άτομο που έριξε την αγάπη του, τη φροντίδα του και τη λάμψη του στη δημιουργία αυτής της ταινίας», δήλωσε η Έμα Στόουν. «Ξέρω ότι πρέπει να κλείσω, αλλά θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω την οικογένειά μου.Τη μαμά μου, τον αδελφό μου Σπένσερ, τον πατέρα μου, τον σύζυγό μου Ντέιβ, σας αγαπώ τόσο πολύ».

«Και, το πιο σημαντικό, την κόρη μου, που θα γίνει τριών σε τρεις μέρες και έχει κάνει τη ζωή μας γεμάτη έντονα χρώματα», συνέχισε η σταρ, πριν παραθέσει τον στίχο της Τέιλορ Σουίφτ «σ' αγαπώ πιο πολύ απ' όλο τον ουρανό, κορίτσι μου». Το τραγούδι της Σουίφτ «Bigger Than the Whole Sky» είναι από το βραβευμένο με Grammy άλμπουμ της Midnights.