ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πήγαμε μια βόλτα στο Volta Wine Bar

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΤΣΕΛΕΠΟΣ

Μετά την καλοκαιρινή περιοδεία τους στο νησί, περιλαμβανομένης και της Πάφου (στο Makarounas Boutique Winery στη Λετύμπου) και κάποια πρωτοποριακά pop up events, το Volta Wine Bar αποφάσισε να «παρκάρει» και να βολτάρουμε εμείς σ’ αυτό (σε μια πάροδο της Γλάδστωνος, στη Λεμεσό, δίπλα στο πρώην Συνεργατικό και νυν Ελληνική Τράπεζα).

Διαβάστε επίσης: Ένα wine bar που περιοδεύει στην Κύπρο

Σε ένα μαγαζί με εσωτερική αυλή και με πολύ προσεγμένη διαρρύθμιση στα σχετικά περιορισμένα τετραγωνικά του δημιούργησαν ένα wine bar που έχει αγαπηθεί από τους λάτρεις του ποιοτικού κρασιού και όχι μόνο. Η διαρρύθμιση του στην ουσία δημιουργεί τέσσερις χώρους: του μπαρ, της κάβας, της τραπεζαρίας και της αυλής (με την ανοιγόμενη οροφή) Με συνδυασμό φυσικών υλικών όπως ξύλου και μαρμάρου αλλά και industrial πινελιές σε καρέκλες και κάβα δημιουργεί ένα μινιμαλιστικό περιβάλλον αλλά cozy. Δεν μπορείς να μην προσέξεις και να φωτογραφήσεις για το ίνστα σου τα δύο contemporary art pieces της @lefki_savvidou που κοσμούν το χώρο του μπαρ, αλλά και τον τοίχο της εσωτερικής αυλής.

Εννοείται διαθέτει μία εκπληκτική γκάμα κρασιών, από τον διεθνή αμπελώνα, αλλά φυσικά και από τον κυπριακό και ελληνικό, με επιλεγμένους μικρούς παραγωγούς, γηγενείς ποικιλίες και κρασιά ήπιας φυσικής οινοποίησης που αναδεικνύουν το τερουάρ της εκάστοτε περιοχής. Οι πολλές επιλογές με το ποτήρι σού δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσεις διάφορες ποικιλίες με την καθοδήγηση της ομάδας του Volta.

Στο μικρό αλλά ψαγμένο μενού του βρίσκεις πιάτα που αναδεικνύουν τα ντόπια και εποχιακά προϊόντα του νησιού, για να συνοδεύσεις το κρασί σου -το μενού αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Επίσης, όλα τα πιάτα είναι μικρά και με τη λογική του να μοιράζονται, να αποτελούν σημείο συνάντησης και συζήτησης για την παρέα!

Στην επίσκεψη μας δοκιμάσαμε αρκετά από τα πιάτα του μενού, τόσο κρύα, όσο και ζεστά. Ήταν όλα γευστικά, με ολόφρεσκα υλικά, αλλά μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση οι συνδυασμοί των υλικών και των γεύσεων. Όσο απλό μπορεί να ακούγεται ένα πιάτο με προσούτο, ο συνδυασμός με τη μαρμελάδα, το πράσινο μήλο και το πολύσπορο ψωμί που το συνόδευε απλά το απογείωσε. Το ίδιο συνέβη και με την burrata που συνοδευόταν από προζυμένιο ψωμί και γλυκό κυδώνι!

Διαβάστε επίσης: Η Κύπρια που δούλεψε στο Noma περιγράφει τη σκοτεινή όψη της υψηλής γαστρονομίας

Γενικά, θεωρώ ότι η εμπειρία μίας εκ των ιδιοκτητών στο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, το θρυλικό NOMA, σε συνδυασμό με τις ιδέες της υπόλοιπης ομάδας, δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό χώρο που θα μας εκπλήσσει ευχάριστα! Το μόνο που εύχομαι (και εισηγούμαι) είναι να μην σταματήσουν εντελώς τις περιοδείες τους και τα pop up events τους που θεωρώ έχουν αμοιβαία οφέλη. Εγώ πάντως θα πηγαίνω βόλτα από την Πάφο στη Λεμεσό… ειδικά για το Volta!    

#pafianontour #santinpafoeneshi #aficionado