ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποιων καλλιτεχνών τα έργα τέχνης στολίζουν πλέον τη Βουλή των Αντιπροσώπων

WIZ TEAM

Μετά από πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου, για δανεισμό έργων τέχνης  από την Κρατική Συλλογή Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης  και εγκατάστασή τους στο κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τα έργα πλέον στους τοίχους της Βουλής είναι γεγονός.

Αυτή η προσπάθεια εμπλουτισμού ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με το πέρας της πανδημίας και με την επαναφορά των εργασιών της Βουλής στο κτίριο. Η Πρόεδρος της Βουλής θέλησε να μιλήσει με ιστορικό τέχνης για την υλοποίηση της ιδέας, όπου κλήθηκε η κα Μαρίνα Χριστοδουλίδου η οποία εισηγήθηκε την επιλογή των έργων.

Αυτή η πρωτοβουλία της Αννίτας Δημητρίου είναι πλήρως συνυφασμένη με τη φιλοσοφία του θεσμού, με στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού και των τεχνών. Η ιδέα υλοποιήθηκε και σήμερα η κυπριακή τέχνη αναδεικνύεται ποικιλόμορφα σε όλο το κοινό που θέλει να την επισκεφτεί όπως επίσης και στους ξένους αξιωματούχους που την επισκέπτονται.

Το βράδυ της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου 2024 έγινε παρουσίαση και ξενάγηση με δημοσιογράφους και καλλιτέχνες που εκθέτουν τα έργα τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με συζήτηση της Προέδρου της Βουλής για τα θέματα κατοχύρωσης του επαγγέλματος του καλλιτέχνη, τις νομοθεσίες που πρέπει να εφαρμοστούν, καθώς και τα κίνητρα που μπορούν να δοθούν, προκειμένου να λειτουργήσουν προς όφελός τους. Ακολούθησε ξενάγηση στα έργα τέχνης στον χώρο της Βουλής, παρουσία των δημιουργών και της επιμελήτριας της επιλογής και της εγκατάστασης των έργων.

Ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους και να θαυμάσει έργα των Χαμπή Τσαγγάρη, Θεόδουλου, Γιώργου Κούμουρου, Ευγενίας Βασιλούδη, Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Μαίρης Πλαντ, Χουρίκ Τοροσσιάν, Κατερίνας Ατταλίδου, Φάνου Κυριάκου, Νικόλα Σφίκα, Μιχάλη Κασιαλου, Σάββα Χριστοδουλίδη και άλλων…

Η Βουλή είναι ανοικτή για επισκέψεις ,ενώ παράλληλος στόχος του όλου εγχειρήματος είναι να χρησιμοποιείται και σαν εκθεσιακός χώρος περιοδικών εκθέσεων.