ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποιοτική μεσογειακή κουζίνα στο εστιατόριο του Madama Residence, εντός των τειχών

WIZ TEAM

Σε ένα πανέμορφο κτήριο του 19ου αιώνα (οι τελευταίες πινελιές μπήκαν το 1897), στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, στεγάζεται πλέον το Madama Residence.

Ένα μικρό πλην όμως πολυτελές boutique hotel, με έξι σουίτες, στο ισόγειο του οποίου υπάρχει και ένα εστιατόριο που προσφέρει άριστης ποιότητας ιταλική-μεσογειακή κουζίνα.

Βλέποντας τη δουλειά που έγινε σε όλα τα επίπεδα, θα δυσκολευτείς να πιστέψεις ότι πριν από μια 5ετία αυτό το στολίδι της πόλης αποτελούσε ένα ερειπωμένο κτίσμα. Τι κι αν κάποτε εδώ βρισκόταν ο πρώτος φούρνος και μύλος του νησιού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο WiZ ο ιδιοκτήτης του Madama Residence, κύριος Κυριάκος Κουτσόφτας.

Σε ότι αφορά στο εστιατόριο, αυτό χωρίζεται σε τρεις διαφορετικού χώρους: έναν μικρό χώρο με ψηλά τραπέζια, τη σάλα με τις καμάρες που σου δημιουργεί την αίσθηση ότι έχεις διακτινιστεί ξαφνικά σε άλλη εποχή και τέλος, τον έξω χώρο στον πεζόδρομο που μπορεί να φιλοξενήσει άλλα 40 άτομα.

Το εστιατόριο του Madama Residence λειτουργεί από νωρίς του πρωί, αφού εκτός από lunch και dinner προσφέρεις επίσης τη δυνατότητα για πρόγευμα ή brunch.

Το μενού του εστιατορίου, που έχει μια «to share» λογική, περιλαμβάνει επιλογές από κρέας, ψάρι, pasta, ριζότο και επιδόρπια, ενώ έμφαση δίνεται στα σπέσιαλ της ημέρας αναλόγως του τι θα βρει ο chef στην αγορά.

Οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε τα spring rolls με παρμεζάνα και prosciutto, το οποίο εξελίσσεται σε best seller, αλλά και το seabass ceviche και το beef tartar.

Φυσικά, το ψάρι μέρα παρά μέρα μπορεί να διαφέρει, αναλόγως του τι προσφέρει η αγορά, ενώ στο special συχνά υπάρχει η επιλογή και για ribeye, αρνάκι ή iberico.

Από τη λίστα με τα γλυκά, ξεχωρίζει το Death by chocolate, ένα κέικ σοκολάτας με παγωτό βανίλιας, όπως επίσης και τα Semifreddo καραμέλας και Semifreddo tiramisu.

Το φαγητό σας στο Madama Residence μπορείτε να το συνοδεύσετε με κρασί, επιλέγοντας ανάμεσα σε 80 διαφορετικές ετικέτες, που περιλαμβάνουν και τις πιο exclusive ετικέτες «Madama Reserved».

Info
Τηλ. 22445551
Σόλωνος 54, παλιά Λευκωσία
Δ-Κ 08.00-23.30