ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πολύ σημαντική διεθνής διάκριση για το “The ‘Anama Concept”

WIZ TEAM

Το “The ‘Anama Concept”, πρωτοπόρος στην τοπική οινογαστρονομία, μετά από μια μακρά διαδικασία επιλογής, βραβεύεται φέτος από τον διεθνή οργανισμό ‘Luxury Lifestyle Awards’ στα Top 100 Premium Wine and Spirits Brands of the World, 2023.

Πρόκειται για μια σπουδαία καταξίωση και για το ‘Anama, αλλά και για την ίδια την Κύπρο, αφού για πρώτη φορά κυπριακό οινοποιείο καταλαμβάνει θέση μέσα στα 100 καλύτερα του κόσμου. Μάλιστα, η βράβευση αυτή έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν σημειωθεί ότι προήλθε όχι από δήλωση συμμετοχής στο διαγωνισμό αλλά μέσα από μυστική αξιολόγηση από “κατασκόπους”, που επισκέφθηκαν ανώνυμα το οινοποιείο κι επιβεβαίωσαν τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα του brand, των προϊόντων και των εμπειριών που προσφέρει, κατατάσσοντάς το έτσι ανάμεσα σε σπουδαία και διάσημα brands του παγκόσμιου οινογαστρονομικού χάρτη.

Με ιδρυτές τον οινολόγο Λευτέρη Μοχιανάκη και τη σχεδιάστρια Χριστίνα Αποστόλου, το “The ‘Anama Concept” αν κι ένα μικρό, οικογενειακό οινοποιείο, βλέπει την παράδοση μέσα από το πρίσμα της διεθνούς, σύγχρονης αντίληψης περί ποιότητας και γαστρονομίας, και προσφέρει μια εκλεπτυσμένη συλλογή φίνων κρασιών και αποσταγμάτων περιορισμένης παραγωγής, φτιαγμένων για να αναδεικνύουν το πολύπλοκο terroir του νησιού, τις παμπάλαιες γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών και την πλούσια γαστρονομική μας παράδοση.

Με την παραγωγή των κρασιών να υπολογίζεται γύρω στις 1,000 φιάλες ανά ετικέτα, και των αποσταγμάτων σε ακόμα μικρότερες ποσότητες, το brand δίνει έμφαση στην φυσική προσέγγιση και την οινοποίηση με “χέρια & εργαλεία”.

Έτσι, αποκλείοντας την αυτοματοποίηση των διαφόρων φάσεων της παραγωγής κι ενισχύοντας τη μοναδικότητα της κάθε οινοποίησης, προκαλεί συνεχώς την προσμονή του κοινού για το τι νέο θα κυκλοφορήσει μετά από κάθε νέα εσοδεία. Θα μπορούσαμε εύκολα να πούμε ότι στο “The ‘Anama Concept” ενσωματώνονται το εξευγενισμένο αλλά και περιπετειώδες πρωτόκολλο παραγωγής, με την επιστημονική ακρίβεια και την καλλιτεχνική φινέτσα.

Για όσους δεν έχουν ακόμα επισκεφθεί το ‘Anama, πρόκειται για ένα Boutique οινοποιείο, κτισμένο με ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικό στυλ, όμορφα τοποθετημένο στο φυσικό περιβάλλον καταμεσής του πευκοδάσους, λίγο έξω από το Λυθροδόντα. Εμπνευσμένο από την παραδοσιακή αισθητική της υπαίθρου, συνδυασμενη με σύγχρονα μινιμαλιστικά στοιχεία, αποτελεί τη ψυχή του βραβευμένου brand, αλλά και το τέλειο μέρος για να απολαύσεις στο έπακρο τα προϊόντα και τις πριβέ εμπειρίες που σχεδιάστηκαν από την ομάδα των ανθρώπων πίσω από το brand. Εκτός από τη εντυπωσιακή θέα της πρωτεύουσας, στους επισκέπτες του οινοποιείου (οι επισκέψεις είναι private και απαιτείται πάντοτε προκράτηση) προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής μεταξύ ορισμένων μαγευτικών εμπειριών γευσιγνωσίας, φίνων κρασιών και παλαιών αποσταγμάτων, όπως και εσοδειών της πιο φημισμένης και πολυβραβευμένης Κουμανδαρίας ’Anama Vintages. Διαβάζοντας τα σχόλια που αφήνουν οι επισκέπτες του σε διάφορες πλατφόρμες, γίνεται αντιληπτό ότι κάτι γίνεται εκεί, που σαγηνεύει τους διεθνείς γευσιγνώστες με τα υψηλής γαστρονομικής αξίας προϊόντα και τις διαδραστικές εμπειρίες που προσφέρει, οι οποίες συνάδουν απόλυτα με τη προσεγμένα φινετσάτη αισθητική ταυτότητα του brand.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το “The ‘Anama Concept”, τα προϊόντα και τις private εμπειρίες που προσφέρει, παρακαλείστε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https:// www.theanamaconcept.com