ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πού να ακούσεις live jazz στην Κύπρο

WIZ TEAM

Ο σπουδαίος της jazz, George Gershwin, είχε πει πως «η ζωή μοιάζει με τη τζαζ, αφού είναι καλύτερη όταν αυτοσχεδιάζεις». Πατώντας στα λόγια τού σπουδαίου αυτού συνθέτη και πιανίστα, ο οποίος έναν αιώνα πριν συνέβαλε στη διαμόρφωση της τζαζ στις ΗΠΑ, προσπαθούμε κι εμείς με τη σειρά μας να αυτοσχεδιάσουμε, βάζοντας λίγο αλατοπίπερο στην καθημερινότητά μας.

Παρόλο που αυτό το διάστημα οι προτάσεις για live μουσική είναι σχεδόν ανύπαρκτες, εντούτοις με ένα γρήγορο search βρήκαμε κάποια πράγματα που είναι ικανά να μας δώσουν λίγη θαλπωρή αυτές τις κρύες νύχτες του Γενάρη.

Ναι, είναι κάποια μαγαζιά που επιμένουν, προτείνοντας μάλιστα live jazz μουσική!

 

VINYLIO WINE ETC

Οι Duke Ellington, Nina Simone και άλλα ιερά τέρατα της jazz κάνουν συχνά της βόλτα τους από εδώ, μέσα από τα αφιερώματα που διοργανώνει το Vinylio. Αυτό το ατμοσφαιρικό wine bar στη Λεμεσό, τις Παρασκευές και ενίοτε τις Κυριακές, προσκαλεί καλλιτέχνες κυρίως από Κύπρο (αλλά και από εξωτερικό), παρουσιάζοντας πρόγραμμα με κλασσικά jazz κομμάτια, αλλά και αφιερώματα όπως το «Jazz Divas». Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως το μαγαζί διοργανώνει κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία το Jazz Project, συνήθως τέλη Ιουνίου, όπου για 4-6 συνεχόμενα βράδια φιλοξενεί σχήματα που παρουσιάζουν ζωντανά jazz ακούσματα -η φετινή θα είναι η 7η διοργάνωση.

INFO
Τηλ. 99300430
Αγκύρης 33, Λεμεσός
Live Jazz: Κάθε Παρασκευή (και κάποτε Κυριακή), στις 21.00

 

THE TUDOR INN BAR

Οι Λαρνακείς έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ζωντανά jazz μουσική κάθε πρώτη και κάθε τρίτη Τετάρτη του μήνα. Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Τετάρτη (19/01/22) οι Κατερίνα Ανδρέου και ο Λουκάς Λουκά θα παρουσιάσουν μια επιλογή από γνωστά ελληνικά τραγούδια, δοσμένα όμως με μια jazz διάθεση. Επιπλέον, στις 2 του Φλεβάρη, το Steppin’ Out Trio, ένα σχήμα που αποτελείται από σαξόφωνο, πιάνο και φωνή, και έχει ήχο που παραπέμπει στις χρυσές δεκαετίες της Jazz, θα πραγματοποιήσει ένα αφιέρωμα στον Duke Ellington.

INFO
Τηλ. 99744082.
Λαλά Μουσταφά Πασιά, Λάρνακα.
Live Jazz: Κάθε πρώτη και τρίτη Τετάρτη του μήνα, στις 21.00

 

THINK 30

Παρόλο που αυτό το διάστημα δεν παίζει κάτι σε live, λόγω κυρίως των περιοριστικών μέτρων και της γενικότερης κατάστασης με την πανδημία, συνήθως το Think 30 έχει να μας προτείνει Jazz nights τις Τετάρτες. Η τελευταία live εμφάνιση στο μαγαζί έγινε στις  του τρέχοντος μήνα από την τριμελή μπάντα των Αντρέα Παντελή (πιάνο), Μιχαήλ Μέσσιου (μπάσο) και Ιωάννη Βαφέα (ντραμς), οι οποίοι παρουσίασαν μια Jazz βραδιά με ρυθμούς blues και swing. Οπότε, αναμένουμε με αγωνία το επόμενο live.

INFO
Τηλ. 22333808
Στασικράτους 30
Live Jazz: Κάθε Τετάρτη

 

SARAH’S JAZZ CLUB
Το αμιγώς jazz μαγαζί της πρωτεύουσας, μέσω μιας λιτής ανακοίνωσες, μας ενημέρωσε ότι θα κάνει ένα διάλειμμα από τα live που παρουσιάζει τακτικά, ένεκα της κατάστασης. Παρόλα αυτά, το Sara’s Jazz Club δουλεύει κανονικά, με jazz και blues ακούσματα, φαγητό και ωραίο κρασί!

INFO
Τηλ: 9514711
Ξάνθης Ξενιέρου 35, Λευκωσία.
Δ-Σ 10.00-00.00.

 

*Για όλα όσα αφορούν τη Jazz και Blues σκηνή στην Κύπρο, κάνε ένα like στη σελίδα Discover Jazz & Blues in Cyprus!, η οποία υπάρχει από το 2009 (δημιουργήθηκε από τη Sarah Fenwick) και στην οποία ανεβαίνουν τακτικά όλα τα σχετικά events.