ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Η Θειότητα της Ενότητας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα ντοκιμαντέρ που ανοίγει τη συζήτηση για το θρησκευτικό μίσος και τη συμμετοχικότητα
Μετά από την επιτυχή παγκύπρια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ "The Divinity of Oneness - Η Θειότητα της Ενότητας" στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού 2022, το ντοκιμαντέρ κάνει πρεμιέρα και στην πρωτεύουσα. Παρακολουθήστε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ ΕΔΩ.

Το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (CSI) και το Research and Education in Social Empowerment and Transformation (RESET) σας προσκαλούν στην εκδήλωση ευαισθητοποίησης και την πρεμιέρα προβολής ντοκιμαντέρ «Η Θειότητα της Ενότητας» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου στην Λευκωσία (Φανερωμένης 80). Η έναρξη της εκδήλωσης ευαισθητοποίησης θα γίνει στις 17:00 και η προβολή του ντοκιμαντέρ στις 20:30, ενώ θα ακολουθήσει δικτύωση και ποτό στις 21:30.

Η εκδήλωση ευαισθητοποίησης θα συγκεντρώσει εκπροσώπους δημοσίων αρχών και δημόσιας ασφάλειας, θρησκευτικούς ηγέτες, φορείς λήψης αποφάσεων, τοπικές κοινότητες και φορείς της κοινωνίας των πολιτών με στόχο την ενίσχυση της προστασίας στους τόπους λατρείας στις ευρωπαϊκές χώρες, δημιουργώντας ένα πρόσφορο έδαφος για ανοιχτό διάλογο, ανταλλαγή καλών πρακτικών, καθώς και τη δημιουργία τοπικών και διεθνών συνεργειών, με απώτερο στόχο να αναπτύξουν την ικανότητά τους να αντιμετωπίσουν τη ριζοσπαστικοποίηση και τη ρητορική μίσους, σε μια προσπάθεια προώθησης του διαθρησκευτικού σεβασμού και της διαφορετικότητας. Η εκδήλωση ευαισθητοποίησης θα αποτελείται από το εξειδικευμένο εργαστήριο ανάπτυξης ικανοτήτων PROSECUW, διαδραστικές ομαδικές δραστηριότητες, ανοιχτή συζήτηση και την παρουσίαση του Δικτύου PROSECUW, ενός ευρωπαϊκού ανοιχτού ψηφιακού δικτύου πολλαπλών υπηρεσιών για την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τη δημιουργία συνεργειών. Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Το ομότιτλο με την εκδήλωση ντοκιμαντέρ ‘Η Θειότητα της Ενότητας’ είναι μια έκθεση των ιστοριών που μοιράζονται θύματα εγκλημάτων θρησκευτικού μίσους στη Γερμανία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Κύπρο. Παρέχει απαντήσεις σε βασικά ζητήματα σχετικά με την κλιμακούμενη καταστροφή ιερών μνημείων και χώρων λατρείας, την αύξηση του μίσους για τον «άλλον», καθώς και το τι απαιτείται για τη δημιουργία μιας κοινωνίας διαθρησκευτικού σεβασμού και αποδοχής. Μέσα από μια πολυγωνική προσέγγιση, που κυμαίνεται από θεολογικές, διανοητικές, πνευματικές και κοινωνικο-πολιτικές οπτικές γωνίες, το ντοκιμαντέρ πυροδοτεί ένα ταξίδι αυτοστοχασμού, κριτικής σκέψης και μεγαλοψυχίας. Ένα ντοκιμαντέρ των CSI, RESET, με την πολύτιμη συμβολή των συνεργατών μας ΚΕΜΕΣ, Πανεπιστήμιο Lusofona και Ακαδημία Klausenhof, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Filmhouse Pictures, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου PROSECUW, που στοχεύει στην ενίσχυση της προστασίας σε χώρους λατρείας στις ευρωπαϊκές χώρες, με τη δημιουργία συνεργασίας μεταξύ δημόσιων αρχών, θρησκευτικών ηγετών, παραγόντων της κοινωνίας των πολιτών, και των τοπικών κοινοτήτων, αναπτύσσοντας την ικανότητά τους να αντιμετωπίσουν τη ριζοσπαστικοποίηση και τη ρητορική μίσους, σε μια προσπάθεια να προωθηθεί ο διαθρησκευτικός σεβασμός και η διαφορετικότητα.

Είσοδος δωρεάν. Οι θέσεις για την πρεμιέρα είναι περιορισμένες. Εγγραφείτε συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα ΕΔΩ.