ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Πριγκιπίσσης Ζεχρά»: Mια ιδιαίτερη παράσταση στον Τουρκομαχαλά της Σκάλας

WIZ TEAM

Το νέο έργο του Κώστα Μαννούρη, «Πριγκιπίσσης Ζεχρά» παίρνει τη μορφή μιας site specific παράστασης στον Τουρκομαχαλά της Σκάλας σε σκηνοθεσία της Νάγιας Τ. Καρακώστα. Εκεί, σε αυτό το μεταίχμιο του αστικού χώρου, συναντάμε τις ηρωίδες και τους ήρωες του Μαννούρη, μυθοπλαστικούς αλλά και τόσο ρεαλιστικούς. Μία ομάδα ηθοποιών, μουσικών και κατοίκων προσκαλεί το κοινό να περπατήσει τις γειτονιές αυτές και να μπει σ’ ένα παιχνίδι ενσυναίσθησης του αγνώστου πλησίον. Όλοι οι άνθρωποι είναι φορείς ιστοριών, το «Πριγκιπίσσης Ζεχρά» προσπαθεί να διερευνήσει αυτές τις ιστορίες ή μάλλον να τις εικάσει με όχημα την κοινή μας ανθρωπινότητα, τη κοινή μας μοίρα μέσα στον χρόνο.

 "Είναι μία σειρά απο έξι αυτοτελή αφηγήματα προσώπων που συναντάμε. Ή μάλλον καλύτερα, εικάζουμε ότι συναντάμε. Η παράσταση είναι μια πρόσκληση για ιστορίες υποθέσεων, ονείρων, πράξεων, απραξιών, επιλογών, μυρωδιών, ερώτων και κυρίως ευχών. Είναι μία πρόσκληση για άτομα που υπήρξαν ή θα υπάρξουν κάποτε. Ή μπορεί και να μην υπήρξαν και να μην υπάρξουν ποτέ.

Την σκηνή αποτελούν οι δρόμοι του Τουρκομαχαλά και οι γειτονιές που βρίσκονται σε ένα μεταίχμιο ταυτότητας ή και επαναπροσδιορισμού. Μία ομάδα ηθοποιών, μουσικών αλλά και κατοίκων προσκαλεί το κοινό να διασχίσει τις γειτονιές αυτές και να αφυπνήσει την πόλη. Απο εδώ και πέρα ό,τι δείτε και ακούσετε είναι ένα ψέμα ή μια αλήθεια. Ή και κάτι ανάμεσα. Τι θα γινόταν αν;"
(Απόσπασμα από το σημείωμα της σκηνοθέτιδας)


ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ
Αφετηρία: Πλατεία Ζουχουρί
Παραστάσεις:
24 Σεπτεμβρίου - 18:30, αφετηρία Πλατεία Ζουχουρί
27 + 29 Σεπτεμβρίου - 19:00, αφετηρία Πλατεία Ζουχουρί
14 + 15 Οκτωβρίου – 19:00, αφετηρία Πλατεία Ζουχουρί

Μέγιστος αριθμός ατόμων ανα παράσταση: 60 άτομα
Στις 24/09, θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνία στα τουρκικά.
Στις 14/10, θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνία στα αγγλικά.

Ευχαριστίες και στις/στους: Ζωή Γερολεμου, Ροδούλα Ζάρου, Μυριάνθη Καράντωνα, Ευανθία Κεπόλα, Σεμπάστιαν Κουκκίδης, Μαρία Κουμπάρου, Μαρία Κραμβή, Ειρήνη Κωνσταντίνου, Χριστίνα Ναθαναηλίδη, Σαλώμη Παρασκευά, εθελόντριες και εθελοντές του Λάρνακα 2030, καθώς και σε όλα τα άτομα που διαμένουν στον Τουρκομαχαλά.

Ταυτότητα Παράστασης
Κείμενο: Κώστας Μαννούρης
Σκηνοθεσία: Νάγια Τ. Καρακώστα
Σκηνογραφική επιμέλεια & χαρτογράφηση τοπίου / Βίντεο: Χάρις Νίκα
Σύνθεση μουσικής & μουσική: Ανδρέας Γεωργίου
Ηθοποιοί: Θεοδώρα Ανδρέου & Αντώνης Κλεάνθους
Παραγωγή: Λάρνακα 2030 & Δήμος Λάρνακας

Διευκρίνηση 1: Η παράσταση γίνεται με τα πόδια από την πλατεία Ζουχουρί μέχρι την Αχμέτ Κενάν, διασχίζοντας τους δρόμους του Τουρκομαχαλά με 7 στάσεις για να ακουστούν οι 7 ιστορίες.
Διευκρίνηση 2: Η παράσταση δυστυχώς δεν είναι προσβάσιμη σε άτομα με κινητική και αισθητηριακή αναπηρία.

Στην παράσταση προβάλλεται υλικό απο το ιστορικό αρχείο του ΡΙΚ και το έργο Ψηφιακός Ηρόδοτος.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα προσφέρονται δωρεάν γλυκά (‘’πόμπες"/τουλούμπες) και ζιβανία. Παρακαλείται το κοινό να φέρει μαζί του νερό και άνετα παπούτσια.
Περισσότερες πληροφορίες  info@larnaka2030.eu

Το Πριγκιπίσσης Ζεχρά είναι κομμάτι ενός νέου πολιτιστικού θεσμού, του μαχαΛart, που έχει εισαγάγει η Λάρνακα 2030 με γνώμονα τη συμπεριληπτικότητα, θέλοντας να στρέψει την προσοχή στις γειτονιές της πόλης, ειδικά τις λιγότερο φωτισμένες, αυτές που βρίσκονται στις παρυφές του κοινωνικού και καλλιτεχνικού γίγνεσθαι. Η ίδια η ανθρωπογεωγραφία της Λάρνακας λειτουργεί στο μαχαΛart ως η πρώτη ύλη της καλλιτεχνικής δημιουργίας, κάνοντας πράξη την έννοια του co-creating, όπου η τέχνη συν-δημιουργείται με τους ανθρώπους για του ανθρώπους, όχι μόνο στον πυρήνα τις κοινωνικής ζωής αλλά και στην περιφέρεια.