ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προβολή Cult ταινιών στο Dromo Bar

WIZ TEAM

Η Brave New Culture σε συνεργασία με το μπαράκι Στο Δρόμο διοργανώνουν προβολές ταινιών Cult στις 15 και 16 Φεβρουαρίου. Η νεοσύστατη αυτή πρωτοβουλία στόχο έχει να αναδείξει πρωτοποριακές τάσεις στον σύγχρονο κινηματογράφο και να προσκαλέσει το κινηματογραφόφιλο κοινό της Λεμεσού να έρθει σε επαφή με μιαν άλλη οπτική και αφηγηματική δομή που έχει επινοήσει η τέχνη του κινηματογράφου.

Το προτεινόμενο πρόγραμμα αποτελείται από έργα δημιουργών οι οποίοι έχουν ως κοινό παρανομαστή την εξερεύνηση των αισθητικών και φορμαλιστικών δυνατοτήτων της οπτικοακουστικής τέχνης, τον πειραματισμό, τον κοινωνικό και υπαρξιακό προβληματισμό, και την ανατροπή της ακαδημαϊκής κινηματογραφικής γραφής. Μέσα από τις συγκεκριμένες επιλογές, η εκδήλωση επιχειρεί να φέρει τον θεατή αντιμέτωπο με τις δυνατότητες και τα όρια του κινηματογραφικού μέσου στην πιο πολυδιάστατη μορφή του.

Πρόγραμμα Προβολών

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου

19:00
Henry Fool
Hal Hartley
137' / 1997

Επίδοξος συγγραφέας και πρώην κατάδικος, ο Χένρι Φουλ ενθαρρύνει έναν απλοϊκό
σκουπιδιάρη, τον Σάιμον Γκριμ, να γράψει ποίηση. Όσο ο Σάιμον αποσπά βραβεία
και γίνεται φαινόμενο της λογοτεχνίας, βλέποντας την επιτυχία του να ανθίζει
διαρκώς, ο Χένρι βλέπει τα λογοτεχνικά του μαργαριτάρια να βουλιάζουν σε αυτή
την αλληγορική σάτιρα.

21:00
The Great Rock 'n' Roll Swindle
Julien Temple
103' / 1980

Το εκλεκτικό ντοκιμαντέρ του Julien Temple συνδυάζει γεγονότα και μυθοπλασία για να καταγράψει την άνοδο και την πτώση των «φάρων» της πανκ, των Sex Pistols. Ενώ το κυρίαρχο ρεύμα της
βρετανικής κοινωνίας προετοιμάζεται για τους εορτασμούς του Jubilee, οι Sex Pistols επικεντρώνονται στο να προκαλούν με το έργο τους όπου είναι δυνατόν, οργανωμένοι από τον μάνατζέρ τους,
Malcolm McLaren. Στην ταινία εμφανίζονται επίσης στιγμιότυπα από τους Ronnie Biggs και Mary Millington, καθώς και 19 μουσικά κομμάτια από τους Pistols.

Παρασκεύη, 16 Φεβρουαρίου

19:00
The Forbidden Room
Guy Maddin
114’ / 2015

Το έργο του Καναδού σκηνοθέτη Guy Maddin διακρίνεται για την ονειρική του ατμόσφαιρα και τις έντονες επιρροές από το φανταστικό σινεμά, τον βουβό κινηματογράφο, το φιλμ νουάρ και τα έγχρωμα μελοδράματα της δεκαετίας του ΄40 και ΄50. Η ταινία The Forbidden Room αποτελείται από μια σειρά εν πολλοίς αυτόνομα επεισόδια που περιστρέφονται γύρω από τα συμβάντα σε ένα υποβρύχιο. Κάθε επεισόδιο αναφέρεται σε μια παλιά ταινία του βωβού / πειραματικού κινηματογράφου που προ πολλού έχει χαθεί.

21:00
Το Σπιρτόκουτο
Γιάννης Οικονομίδης
80' / 2002

Το οικογενειακό μακελειό με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη, ιδιοκτήτη καφετέριας, δεν αργεί να ξεσπάσει, και μέσα σε μία μέρα, όλα τινάζονται στον αέρα. Το διαμέρισμα στον Κορυδαλλό μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, η βία χτυπάει κόκκινο, τα πρόσωπα μπαινοβγαίνουν στο «Σπιρτόκουτο» με την υψηλή θερμοκρασία της απόγνωσής τους. Η σύζυγος, Μαρία, τα παιδιά-λουλούδια, το υπόλοιπο συγγενολόι, όλοι εναντίον όλων, και στη μέση ο φωνακλάς πάτερ φαμίλιας. Καθώς έρχεται η νύχτα, η «αγία ελληνική οικογένεια» καταρρέει. Ο δεύτερος γύρος αρχίζει, η κτηνωδία σερβίρεται σε ακόμα μεγαλύτερες δόσεις και η πτώση του Δημήτρη μοιάζει να μην έχει τέλος.

22:00

Jazz in the Box
Ζωντανή Τζάζ Μουσική με τους:
Ερμής Μιχαήλ – Κιθάρα
Ειρηναίος Κουλουράς- Μπάσο
Στέλιος Ξυδιάς - Κρουστά

Παράλλη Προβολή σε Λούπα @ Playroom
12·800
Αντρέας Παπακυριακού
7 ' / 2021

Γενικές Πληροφορίες

Η είσοδος είναι δωρέαν την Πέμπτη 15/2 ενώ θα υπάρχει γενική είσοδος €5 την Παρασκευή 16/2.

Όλες οι προβολές είναι για άτομα άνω των 18 ετών.

Οι ταινίες θα προβληθούν στους αυθεντικούς τους διάλογους με αγγλικούς υπότιτλους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να αποτείνεστε στο τηλέφωνο 99 442877 ή στη σελίδα StoDromoBar στο facebook.