ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ρεσιτάλ Σακουχάτσι με το Διάσημο Καλλιτέχνη Κ. Yosuke Irie στο ARTos

WIZ TEAM

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Κύπρο ανακοινώνει ότι ο διάσημος παίκτης Σακουχάτσι, κ. Yosuke Irie, επισκέπτεται τη Λευκωσία για ένα μοναδικό ρεσιτάλ την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στο ARTos House στους Αγίους Ομολογητές.

Το Σακουχάτσι είναι ένα σαγυνευτικό ιαπωνικό μουσικό όργανο που συνδυάζει αβίαστα την απλότητα και το βάθος ήχου. Φτιαγμένο από μπαμπού, φαίνεται σαν ένα ακόσμητο, μακρύ και λεπτό φλάουτο, αλλά ο ήχος του φέρει μια βαθιά πνευματική απήχηση. Γνωστό για τις απίστευτα όμορφες μελωδίες και τις διαλογιστικές του ιδιότητες, το σακουχάτσι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιαπωνικής κουλτούρας εδώ και αιώνες.

Παραδοσιακά συνδέεται με τον Βουδισμό Ζεν, που χρησιμοποιείται συχνά από τους μοναχούς ως εργαλείο διαλογισμού και αυτοστοχασμού. Το σακουχάτσι απαιτεί δεξιοτεχνία και υπομονή, καθώς οι νότες του παράγονται ελέγχοντας την αναπνοή μέσω ενός μικρού ανοίγματος, με αποτέλεσμα μια μεγάλη γκάμα τόνων, από αιθέριους ψίθυρους έως τολμηρούς, αντηχητικούς ήχους.

Ο κ. Yosuke Irie, ένας διάσημος ερμηνευτής σακουχάτσι με καταγωγή από την Ιαπωνία, είναι γνωστός για τις μαγευτικές ερμηνείες του. Με παραστάσεις σε περισσότερες από 50 χώρες, έχει γίνει πραγματικός
πρεσβευτής της παράδοσης του σακουχάτσι. Οι συναυλίες του κ. Irie είναι καθηλωτικές και μεταφέρουν το
κοινό σε έναν κόσμο αρχαίας ιαπωνικής πνευματικότητας και καλλιτεχνίας. Οι ερμηνείες του
χαρακτηρίζονται από στιγμές διαλογιστικής γαλήνης, όπου οι στοιχειωτικές μελωδίες του σακουχάτσι φαίνονται να παραμονεύουν στον αέρα και στιγμές έντονης ενέργειας που αντηχούν στο κοινό. Ο κ. Irie έχει μαγέψει πολλές προσωπικότητες, όπως αρχηγούς κρατών, πολιτικούς, βασιλείς και αξιωματούχους με τη μουσική του.

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας προσκαλεί το κοινό να εξερευνήσει την πλούσια γκάμα της ιαπωνικής μουσικής και πνευματικότητας και τη μαγευτική ερμηνεία του κ. Irie.

Ιnfo
Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023
ARTos House, 19.00
Λεωφ. Ομολογητών, 164 Λευκωσία
Διάρκεια: 1 ώρα περίπου
Ελεύθερη είσοδος
Απαραίτητες κρατήσεις στο 22394800