ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ρετσίνα και λακέρδα σε ένα αυθεντικό λευκωσιάτικο στέκι

WIZ TEAM

Ειδικά για τις 25 του Μάρτη, το παραδοσιακό Καφενείο 7 Κλειδιά, στην καρδιά της Λευκωσίας, γιορτάζει την εθνική ελληνική επέτειο με ένα εκ των πιο αυθεντικών και δημοφιλών ελληνικών ποτών, αλλά και με έναν μεζέ ως την τέλεια συνοδεία.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 25 Μαρτίου, θα σερβίρονται ρετσίνες και λακέρδα σε όσους αποφασίσουν να κατηφορίσουν στην παλιά Λευκωσία, στο πανέμορφο στενό που φιλοξενεί τα 7 Κλειδιά.

«Τούτο το Σάββατο είπαμε να το αλλάξουμε λίγο και λίγο η εορταστική ατμόσφαιρα της ημέρας λίγο η εμμονή μας με το καλό κρασί, σας καλούμε να δοκιμάσετε κάτι τις διαφορετικό (μεταξύ των κλασικών και αγαπημένων).

Έτσι, από το μεσημέρι και εξής (νωρίς το μεσημέρι) κοπιάστε στην όμορφη αυλή μας για να δοκιμάσετε σε ποτήρι ή φιάλη πέντε (5) ρετσίνες, επαναστατικές και ανατρεπτικές∙ όπως τη μέρα, αλλά και τον ‘σοβαρό’ μεζέ ψαριού α λα λακέρδα, μόνο για τη μέρα».

Η σχετική ανάρτηση από τα 7 Κλειδιά αναφέρει πως οι ετικέτες για τη ρετσίνα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Να αναφέρουμε τέλος πως η Λακέρδα είναι ένα έδεσμα που τρώγεται ως μεζές κυρίως στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή και πως παρασκευάζεται από παστωμένο φιλέτο παλαμίδας ενός έτους. Η ονομασία λακέρδα προέρχεται από την βυζαντινή ελληνική λέξη λακέρτα ή «σκουμπρί», το οποίο με τη σειρά του προέρχεται από τη λατινική λέξη «λακέρτα».