ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Roddy, πώς είναι η ζωή μετά «Τα Πιατάκια»;

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Δύο και κάτι χρόνια μετά που το δημοφιλέστατο λεμεσιανό εστιατόριο κατέβασε ρολά (λόγω covid) και ένα χρόνο μετά που ξεκίνησε το νέο του πρότζεκτ, το οποίο παρεμπιπτόντως πηγαίνει περίφημα, ο Roddy Damalis μάς περιγράφει πώς είναι η ζωή μετά «Τα Πιατάκια».

Τα Πιατάκια σίγουρα έγραψαν ιστορία, με μια πορεία 20 χρόνων στον χώρο της εστίασης, κερδίζοντας πολλά βραβεία αλλά κυρίως την εκτίμηση του κόσμου, με επαναλαμβανόμενους πελάτες που πήγαιναν τόσο για το φαγητό και για τη συνολική εμπειρία, όσο και για τη συναναστροφή με τον ίδιο τον Roddy που όλα αυτά τα χρόνια ήταν η ψυχή του εστιατορίου!

«Όταν έρχονταν στο εστιατόριο τους έδινα μια φιλοξενία λες και βρίσκονταν στο σπίτι», αναφέρει ο ίδιος στο WiZ, συμπληρώνοντας ότι, τώρα, με το νέο πρότζεκτ τούς δίνει την ευκαιρία να βρεθούν κυριολεκτικά στο σπίτι του. «Είναι ένας τρόπος να τιμήσω τους πελάτες μου, για την εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει για δύο ολόκληρες δεκαετίες.

‘Τα Πιατάκια’ είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην πορεία μου και η εμπειρία που είχα μέσω του εστιατορίου όλα αυτά τα χρόνια ήταν απίστευτη. Είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, μέσω του οποίου με γνώρισε ο κόσμος στη Λεμεσό, στην Κύπρο γενικότερα, αλλά και στο εξωτερικό, αν αναλογιστούμε ότι πολλοί τουρίστες έκλειναν τραπέζι πριν καν έρθουν στο νησί. Είναι σίγουρα ένα εστιατόριο που άφησε εποχή, προσφέροντας πολύ ζεστές και δυνατές αναμνήσεις σε αρκετό κόσμο στην Κύπρο.

Ένα χρόνο μετά που έκλεισε το εστιατόριο, αποφάσισα να ξεκινήσω ένα νέο πρότζεκτ, για το οποίο επίσης είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος. Χαίρομαι που ο κόσμος το αγάπησε εξίσου με ‘Τα Πιατάκια’».

Συγκεκριμένα, στον δικό του χώρο, στο σπίτι του που βρίσκεται στο Μοναγρούλι της επαρχίας Λεμεσού, σε ένα σημείο του οποίου η θέα εκτείνεται από το Ζύγι ως το νέο λιμάνι Λεμεσού, έφτιαξε το «My View» - Private dining and events venue, προσφέροντας στην ουσία αυτό που λέει το όνομα. Τη δυνατότητα για ιδιωτικά δείπνα και για events, με φαγητό που φτιάχνει ο ίδιος μέσα από τις πάντα πρωτότυπες και νόστιμες συνταγές του.

Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει από 10 μέχρι 100 άτομα, ενώ το μενού έστω κι αν αναπόφευκτα έχει κάτι από Τα Πιατάκια, εντούτοις προτείνει πολλές καινούργιες γεύσεις, με τις εμπειρίες από τα ταξίδια του να είναι εμφανείς. Μπορεί, για παράδειγμα, να παντρέψει γεύσεις από ένα ταξίδι του στην Ταϊλάνδη, με ντόπια υλικά, χρησιμοποιώντας μάλιστα προϊόντα (λαχανικά και βότανα) από τον κήπο του.

Αν και ο ίδιος λέει ότι αρχικά του είχε λείψει κάπως η συναναστροφή και η επαφή με τον κόσμο στο εστιατόριο, εντούτοις με το που υλοποίησε το νέο αυτό πρότζεκτ και είδε να υπάρχει τόσο μεγάλη ανταπόκριση, τα πάντα μπήκαν στη θέση τους. Εξάλλου, εκτός από τα δείπνα και τα events, επίσης στον χώρο του διοργανώνει και workshops μαγειρικής. «Το νέο μου πρότζεκτ μού έδωσε την ευκαιρία να γίνω ακόμα πιο δημιουργικός. Για να καταλάβετε, εκτός από το φαγητό, σε κάθε event απολαμβάνω να παίζω με τη διακόσμηση, το κομμάτι της ψυχαγωγίας (μουσική κλπ) και γενικά με όλο το κομμάτι που αφορά στη διοργάνωση, δημιουργώντας κάθε φορά και ένα διαφορετικό περιβάλλον μέσα στο σπίτι ή στη βεράντα μου με την υπέροχη θέα».

Μάθε περισσότερα με ένα κλικ στο www.roddydamalis.com