ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σαρλότες στα καλύτερα τους σε πέντε αγαπημένα ζαχαροπλαστεία

WIZ TEAM

Ένα από τα πιο διάσημα γαλλικά γλυκά είναι η Charlotte ή όπως την λέμε στην Κύπρο Σαρλότα.

Το εν λόγω γλυκό θεωρείται ότι το εμπνεύστηκε ο γάλλος σεφ Μarie-Antoine Carême (1784–1833) και όταν το έφτιαξε για πρώτη φορά το ονόμασε Charlotte Russe από το όνομα της Charlotte Due, κόρης του πρώην εργοδότη του, βασιλιά Γεωργίου του IV. Πρόκειται για μια τούρτα η οποία στήνεται μέσα σε τσέρκι και αποτελείται από μπισκότα σαβαγιάρ ή παντεσπάνι εμποτισμένα σε ποτό ή γάλα, κρέμα Βαυαρίας (bavaroise) και φρούτα. Έκτοτε η σαρλότ έχει γνωρίσει πολλές παραλλαγές. Μάλιστα μια παραλλαγή της ήταν πολύ διάσημη στο Βαρώσι και την συνταγή της μπορούμε πλέον να την βρούμε σε ορισμένα αγαπημένα ζαχαροπλαστεία.

Το Wiz σας προτείνει 5 ζαχαροπλαστεία για να δοκιμάσετε το ιδιαίτερο αυτό γλυκό το οποίο παρεμπιπτόντως φτιάχνεται ή κατόπιν παραγγελίας ή συγκεκριμένες μέρες

Μέλισσα

Τα καλύτερα γλυκά από ένα από τα παλαιότερα καφενεία- ζαχαροπλαστεία στο κέντρο της παλαιάς πόλης. Το ζαχαροπλαστείο Μέλισσα έχει μετατραπεί κάτι σαν «boulangerie café» που πουλά παραδοσιακά γλυκά, λουκούμια μέχρι και επικές γευστικά τυρόπιτες. Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, θεωρούνται η σαρλότα, τα μπισκότα βουτύρου, τα μελομακάρονα και οι φλαούνες.

Ζαχαροπλαστεία Λιοτατή

Τα ζαχαροπλαστία Λιοτάτης βρίσκονται σε Λάρνακα, Φρέναρο και Παραλίμνι, διαθέτουν μεγάλη ποικιλία από γλυκά με αγνά υλικά. Φημίζονται για το λουκούμι του γάμου και το μαμούλι. Θα βρείτε, ωστόσο, στα ράφια του και πεντανόστιμες σαρλότες.

Οriental

Ζαχαροπλαστείο από το 1970, χρησιμοποιεί βελγική σοκολάτα και εξωτικά συστατικά για τις γλυκές δημιουργίες του, που δένουν σε ένα χάρμα αρωμάτων και γεύσεων. Διαθέτει 15 είδη κεραστικών και ποικιλία από σοκολατάκια σε διάφορες γεύσεις. Στα ράφια του θα βρείτε φυσικά και Σαρλότα. Διάσημο το Snickerino Cake του με έντονη γεύση της καραμέλας, ξεχωρίσει όμως και η γκανάζ και η πραλίνα.

Φούρνος Χρυσοβαλάντου

Στον διάσημο φούρνο για τις πίτσες και για τις φρέσκες πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί, θα βρείτε και σαρλότες κατόπιν παραγγελίας.

Ariston

Σταθερή επιλογή για γλυκά από το 1967, παραμένει αφοσιωμένο στην ποιότητα, τις παραδοσιακές συνταγές και τα αγνά υλικά. Πέρα από τα λουκούμια γάμου, η φήμη των οποίων έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Κύπρου, θα βρειτε σαρλότες, εντυπωσιακές τρισδιάστατες τούρτες, γλυκά και κεραστικά που βάζουν σε πειρασμό, ολόφρεσκα αλμυρά και σπιτική λεμονάδα