ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε folk-country ύφος, οι Kontovourkis & Co. κυκλοφορούν το σινγκλ «Long Way to Nirvana»

WIZ TEAM

Κανείς δεν θα περίμενε ότι πίσω από τις country μελωδίες με ένα άρωμα skiffle, όπως αυτές περασμένων εποχών που κατέκτησαν το Ηνωμένο Βασίλειο, κρύβεται το κυπριακό συγκρότημα Kontovourkis & Co.

Κι όμως το ντεμπούτο τους σινγκλ 'Long Way to Nirvana' είναι μια ιστορία αγάπης που αναπολεί εκείνη την εποχή και φέρει μία τόσο έντονα θετική διάθεση που θα ήταν σχεδόν αδύνατο να μην λιώσεις τα παπούτσια σου χορεύοντας. Κυκλοφορώντας από τις 29 Μαρτίου 2024, το "Long Way to Nirvana" είναι ένα απλό bluegrass κομμάτι με δυνατό παλμό που συνοδεύεται από ένα βίντεο που απεικονίζει τη μπάντα να διασκεδάζει μέσα από την χαρά της μουσικής.

«Το τραγούδι εκφράζει το καθολικό αλλά αστείο δίλημμα που προκύπτει όταν ένας απλοϊκός άντρας ερωτεύεται μια μορφωμένη και εκλεπτυσμένη γυναίκα. Είναι πανικόβλητος, αλλά έτοιμος να θυσιάσει τον κόσμο του για να φτάσει στον δικό της. Αυτός είναι αξιαγάπητα ευάλωτος και ταυτόχρονα αυτή έχει μια ελκυστική, χαρισματική γοητεία», εξηγούν οι Kontovourkis & Co.


Οι Kontovourkis & Co. δημιουργήθηκαν το 2016 στη Λάρνακα, στη νοτιοανατολική ακτή της Κύπρου από τον Μιχάλη Κοντοβούρκη, ένα σημαντικό πρόσωπο στη μουσική σκηνή της Λάρνακας, και διαμορφώσαν τον ήχο τους μέσα από τις ζωντανές εμφανίσεις τους, παίρνοντας έμπνευση από ροκ και indie καλλιτέχνες, αλλά και τραγουδοποιούς. Αφού είχε τραβήξει τα βλέμματα στο νησί με το άλμπουμ του "Απ' την αρχή" (2018), ο Μιχάλης μετέτρεψε την μπάντα του στο συγκρότημα Kontovourkis & Co., καθώς τα μέλη της μπάντας έδιναν περισσότερη δημιουργική κατεύθυνση στα τραγούδια. Σηματοδοτώντας το ντεμπούτο των Kontovourkis & Co., το συγκρότημα κυκλοφορεί μια σειρά από τρία σινγκλ που γράφτηκαν από τον τρομπετίστα και παίκτη φυσαρμόνικας Duncan McCowan, ο οποίος φέρνει μαζί του το μουσικό του παρελθόν στη roots σκηνή του Λονδίνου της δεκαετίας του 1980. Με το πρώτο από αυτά να είναι το 'Long Way to Nirvana', το συγκρότημα στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει αυτή την άνοιξη  το σινγκλ 'Αύριο Μεσημέρι' - ένα κομμάτι που περιγράφει την ιστορία δύο καταδικασμένων εραστών να είναι χώρια , καθώς επίσης και το 'Last Farewell'.

Buy / Stream debut single ‘Long Way to Nirvana’: found.ee/KontovourkisCo