ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε ισχύ τα νέα μέτρα από σήμερα-Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση

WIZ TEAM

Το Υπουργικό Συμβούλιο σε έκτακτη σύσκεψη του αποφάσισε αυστηροποίηση μέτρων ελέγχου στις πύλες εισόδου της Δημοκρατίας, κατάργηση του safe pass σε αυτούς που δεν έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα και επιπλέον μέτρα περιορισμού της μετάδοσης σε χώρους συναθροίσεων.

Όσον αφορά τον τομέα της εστίασης το υπουργικό αποφάσισε:

Από τις 30 Δεκεμβρίου 2021, η είσοδος σε κέντρα διασκέδασης, μουσικοχορευτικά κέντρα, χώρους δεξιώσεων, γάμους, βαπτίσεις θα επιτρέπεται μόνο με την επιπλέον προσκόμιση αρνητικής εξέτασης Rapid test 24 ωρών. Υπενθυμίζεται πως η είσοδος επιτρέπεται μόνο στα εμβολιασμένα άτομα. Εξαιρούνται οι πολίτες που έλαβαν την ενισχυτική/3η δόση εμβολίου.

Από τις 30 Δεκεμβρίου 2021, τον καθορισμό ανώτατου ορίου 300 ατόμων για χώρους εστίασης, κέντρα διασκέδασης και μουσικοχορευτικά κέντρα τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και του μέγιστου αριθμού ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο που είναι σε ισχύ. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι καθήμενοι ενώ απαγορεύεται ο χορός. Διευκρινίζεται πως το μέτρο για γάμους και βαπτίσεις θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 3 Ιανουαρίου 2022.

Επιπλέον συστήνονται τα ακόλουθα:

- Όπως οι πολίτες χρησιμοποιούν διπλή χειρουργική μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας. (πχ τύπου ΚN95 ή τύπου FFP2).

- Να αποφεύγεται η χρήση υφασμάτινης προστατευτικής μάσκας προσώπου.
Υπενθυμίζεται πως η χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς είναι υποχρεωτική.

- Η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και οι διαδικτυακές εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.