ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σήκωσε αυλαία το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος

WIZ TEAM

Η επίσημη έναρξη της φετινής διοργάνωσης του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 19 Ιουλίου στο σχεδόν κατάμεστο Αρχαίο Ωδείο Πάφου, με την παραγωγή του Θεάτρου Tony Bulandra της Ρουμανίας, Ορέστης του Ευριπίδη.

Σε μια μαγευτική ατμόσφαιρα, παρουσιάστηκε η ευριπίδεια τραγωδία, Ορέστης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, σε μια παραγωγή με βασικό πυρήνα το στοιχείο του μετέωρου, στο οποίο οι ήρωες διαρκώς βρίσκονται μεταξύ δύο συνθηκών, δύο καταστάσεων, δύο αποφάσεων.

Την έναρξη της 27ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ κήρυξε, εκ μέρους της Υφυπουργού Πολιτισμού δρος Βασιλικής Κασσιανίδου, η Πολιτιστική Λειτουργός Α’ του Τμήματος Σύγχρονου Πολιτισμού κα Γεωργία Χόπλαρου, η οποία τόνισε ότι «το Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος έχει καταφέρει να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί με τρόπο, ώστε να θεωρείται πλέον βασικός πυλώνας και αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής ζωής της Κύπρου». Υπογράμμισε τη σημαντικότητα του Φεστιβάλ ως ένας από τους πιο επιτυχημένους πολιτιστικούς θεσμούς του τόπου μας, και την ιδιαίτερη θέρμη που λαμβάνει από το κοινό κάθε χρόνο.

«Με βασική προτεραιότητα, τη σύνδεση της κληρονομιάς του αρχαίου δράματος με τη σύγχρονη παραστατική δημιουργία, το Φεστιβάλ κατάφερε στην πορεία να γίνει σημείο συνάντησης και διαλόγου, χώρος φιλοξενίας και υποδοχής διεθνών δημιουργών, πλατφόρμα ανακάλυψης και δημιουργίας» τόνισε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Κέντρου Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, κ. Βαρνάβας Κυριαζής.

Η φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ, αφιερώνεται στη μνήμη του Νίκου Χαραλάμπους, ως ελάχιστος φόρος τιμής σε έναν ξεχωριστό άνθρωπο, σπουδαίο ηθοποιό και εμπνευσμένο σκηνοθέτη, του οποίου το όραμα και η καλλιτεχνική προσφορά συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία του κυπριακού θεάτρου.

Το «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος», το οποίο διοργανώνουν το Υφυπουργείο Πολιτισμού, το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και το Υφυπουργείο Πολιτισμού, συνεχίζει μέχρι τις 10 Αυγούστου με υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου παραγωγές, σύγχρονης αισθητικής και καλλιτεχνικής προσέγγισης, προσφέροντας στους θεατές μια συναρπαστική, θεατρική περίοδο, γεμάτη με σπουδαίες παραστάσεις και μοναδικές εμπειρίες.

Πώληση εισιτηρίων:
▫ Ηλεκτρονική αγορά: SOLDOUT TICKETS
▫ Σημεία πώλησης εισιτηρίων: Καταστήματα STEPHANIS παγκύπρια

Τιμές εισιτηρίων: €12 κανονικό │ €8 μειωμένο (μαθητές, φοιτητές, εθνοφρουροί, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι, άνεργοι)

Έναρξη παραστάσεων στις 21:00 │ Προσέλευση θεατών στο θέατρο πριν από τις 20:00

Πληροφορίες: 7000 2414 │ www.greekdramafest.com 

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΠΛΟΥΤΟΣ του Αριστοφάνη - ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
▪ Παρασκευή, 26 Ιουλίου & Σάββατο, 27 Ιουλίου │ Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

ΟΡΕΣΤΕΙΑ του Αισχύλου - ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
▪ Παρασκευή, 2 Αυγούστου & Σάββατο, 3 Αυγούστου │ Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

ΒΑΚΧΕΣ του Ευριπίδη - ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
▪ Παρασκευή, 9 Αυγούστου & Σάββατο, 10 Αυγούστου │ Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους