ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σούβλα του Δεκαπενταύγουστου σε 15+1 χώρους

WIZ TEAM

Οι εκδρομές και οι εξορμήσεις τις Κυριακές ή τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου είθισται να συνδυάζονται με στάση σε κάποια ταβέρνα για φαγητό. Εάν είστε λάτρεις της χοιρινής ή της αρνίσιας σούβλας, εμείς σας παρουσιάζουμε όμορφες ταβέρνες σε χωριά, όπου μπορείτε να περάσετε τη μέρα σας, έχοντας παρέα ποιοτικό φαγητό και καλή εξυπηρέτηση.

Περνιά


Γρηγόρη Αυξεντίου 85, Ασκάς, Λευκωσία
ΤΗΛ.99414016
Ένα φιλόξενο οικογενειακό εστιατόριο στο χωριό Ασκάς όπου μπορείτε να απολαύσετε μαγειρευτά παραδοσιακά φαγητά και σούβλα με θέα το όμορφο φυσικό περιβάλλον του χωριού. Ο χώρος μεγάλος με απλή διακόσμηση και παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Μικρό πάρκο μπροστά από το εστιατόριο και δωμάτια ενοικιάσεως.
26 991088

Καμασιάς


Δαιδάλου 23, Παραλίμνι
ΤΗΛ.23825144
Φροντισμένη οικογενειακή ταβέρνα με ιστορία δεκαετιών, θυμίζει κάτι από τις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες. Με βάση την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα, δίνει έμφαση στα εποχικά υλικά. Για την Κυριακή το μεσημέρι θα προσφέρει σούβλα και οφτό κλέφτικο. Εξυπηρέτηση με χαμόγελο και καλές τιμές.

Τα Φανάρια της Μαρουλλούς


Λεωφόρος Κύκκου Νικηφόρου, Αγία Κορώνη, Παλαιχώρι, Λευκωσία
ΤΗΛ.22642349
Μια από τις πιο αγαπημένες ταβέρνες στα περίχωρα της Λευκωσίας. Η ταβέρνα "Tα φανάρια της Μαρουλλούς" εδώ και 46 χρόνια παραμένει σταθερή στις προτιμήσεις των καλοφαγάδων. Εδώ θα απολαύσεις πλούσιους κυπριακούς μεζέδες, νόστιμο οφτό κλέφτικο, τταβά, σούβλα και κουνέλι. Η εξυπηρέτηση είναι γρήγορη, το περιβάλλον λιτό και η ποιότητα αδιαπραγμάτευτη.

Καληδόνια Ρωτής


Ολύμπου 31, Πλάτρες, Λεμεσός
ΤΗΛ.25421019
Μια πολύ καλή επιλογή για φαγητό στο βουνό. Όμορφος, λιτός χώρος στο κέντρο των Πλατρών προσφέρει νόστιμες κυπριακές γεύσεις όπως σουβλάκια, αφέλια, οφτό κλέφτικο, γευστικούς μεζέδες αλλά και φρέσκια πέστροφα. Στα συν η υπέροχη σπιτική μηλόπιτά τους

Νεράιδα


Δήμου Ηροδότου, Φοινί, Λεμεσός
ΤΗΛ.99442110
Από τις αγαπημένες και παλαιότερες ταβέρνες στο χωριό Φοινί, δίπλα από τον ποταμό Διαρίζο θα απολαύσετε πλούσια κυπριακή κουζίνα και μεζέδες. Ένα οικογενειακό εστιατόριο με λιτή λαϊκή διακόσμηση, με το ξύλο και την πέτρα του βουνού να κυριαρχούν παντού, προσφέρει από φοινιώτικο τταβά, μαγειρεμένο στο χαρακτηριστικό πήλινο σκεύος, κουπέπια, πέστροφα στη σχάρα με λαδολέμονο και σκόρδο μέχρι φρέσκα όσπρια, όπως φασόλια, λουβιά και κουκκιά, από τον λαχανόκηπο του ιδιοκτήτη.

Σταυρός της Ασίνου


Έναντι Εκκλησίας, Παναγία της Ασίνου, Χωριό Ασίνου, Επαρχία Λευκωσίας
ΤΗΛ.99352500
Η Ταβέρνα Σταυρός της Ασίνου, βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας της Ασίνου, και χαρίζει απλόχερα μοναδικές ομορφιές στο όλο τοπίο. Ο χώρος διαθέτει τζάκι για τον χειμώνα και δροσερή βεράντα που είναι περιτριγυρισμένη κυριολεκτικά από τα δέντρα και την φύση θα σας δροσίσει τις καλοκαιρινές μέρες. Εδώ θα απολαύσετε παραδοσιακές σούβλες, κλέφτικο, τταβά, μακαρόνια του φούρνου, κουπέπια, σπιτίσια χωριάτικα λουκάνικα διάφορα και άλλα παραδοσιακά πιάτα άλλα και a la carte επιλογές.

Εστιατόριο Σταυρός


Μιχάλη Στιβαρού 4, Πεδουλάς
ΤΗΛ.99844091
Μοντέρνο και προσεγμένο, βρίσκεται μερικά βήματα πριν τον λόφο με την εκκλησία Προόδου Τιμίου Σταυρού στον Πεδουλά και λειτουργεί σαν ένας όμορφος σταθμός πριν ή μετά την εκδρομή, για φαγητό ή κάτι δροσιστικό. Ο χώρος περιλαμβάνει κατάστημα με αναμνηστικά και εικόνες. Κάθε Κυριακή με μπουφέ ενώ στο μενού εκτός από διάφορα πιάτα, θα βρείτε καλούς καφέδες, εύγευστους χυμούς, αλκοολούχα και παγωτά. Συχνά με live μουσική.

Το Εστιατόριο της Ελένης


Κόμβος Τρόοδους Τρόοδος
ΤΗΛ.99349782
Ένα όμορφο παραδοσιακό απάχικο ταβερνάκι περιτριγυρισμένο από δέντρα και λουλούδια που σερβίρει μαμαδίστικα σπιτικά φαγητά. Τις Κυριακές και τις γιορτές η σούβλα έχει την τιμιτική της, ενω ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι οι κολοκυθανθοί, τα κουπέπια και οι κεφτέδες. Η κυρία Ελένη από την Κυπερούντα εδώ και 30 χρόνια προτείνει τα πιάτα της ημέρας και τα σερβίρει μαγειρεμένα πάντα με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη.

Two Flowers


Φιλοξενίας 26, Πεδουλάς, Λευκωσία
ΤΗΛ.22952372
Εστιατόριο στο ομώνυμο ξενοδοχείο στο χωριό Πεδουλάς. Εδώ θα βρεθείς και θα απολαύσεις νόστιμη κυπριακή κουζίνα. Πιάτα όπως σούβλα, κλέφτικο, ντόπια πέστροφα, χωριάτικα λουκάκινα φτιαγμένα με μεράκι και μαστοριά.

Η Κοιλάδα


Αγρός, Λεμεσός
ΤΗΛ.25521303
Παραδοσιακή κυπριακή ταβέρνα στην είσοδο του χωριού Αγρός που σερβίρει νόστιμους μεζέδες, οφτό και σούβλα.

Δροσερή Ποταμιά


Ονουφρίου Κληρίδη 25 Κακοπετριά Κύπρος
ΤΗΛ.22922439
Παραδοσιακό οικογενιακό εστιατόριο κρυμμένο στην σκιά του δάσους πλάι στον ποταμό. Σερβίρει φαγητά σχάρας, μεζέδες και πεντανόστιμα κουπέπια, μακαρόνια φούρνου όλα συνοδευμένα με ολόφρεσκες σαλάτες. Φημίζεται για την γρήγορη εξυπηρέτηση.

Amiandos Garden


Ευαγόρα Παπαχριστοφόρου 1, Αμίαντος, Λεμεσός
ΤΗΛ.99657509
Οικογενειακή cult ταβέρνα στο χωριό Αμίαντος προσφέρει πλούσια εδέσματα της κυπριακής κουζίνας όπως μακαρόνια του φούρνου, κουπέπια και σούβλα. Κυριακές και αργίες με μπουφέ, φιλική εξυπηρέτηση.

Maramenos


Εκδρομικός χώρος Αγίας Παρασκευής, κοντά στο Καλό Χωριό, Λεμεσού
ΤΗΛ.25542424
Σε ένα μαγευτικό καταπράσινο τοπίο στο δάσος της Λεμεσού, λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο της πόλης. Οικογενειακή ταβέρνα με σπιτικές μαμαδίστικες συνταγές και φροντίδα, όπου θα βρείτε εποχικά κυπριακά εδέσματα με φρέσκα υλικά που καλλιεργούνται από την ίδια την οικογένεια. Σαλάτα χωριάτικη, κολοκούθκια με τα αβγά, ανθούς, λουκάνικα, μακαρόνια του φούρνου, στιφάδο, σουβλάκια και διαφορα ειδη σχάρας.

Μιλάρι Μπιστρό


Πλατεία, Κρήτου Τέρρα
ΤΗΛ.99650114
Στο χωριό των Δραγομάνων. Ίσως με την καλύτερη θέα στην περιοχή, η ταβέρνα λειτουργεί πάνω στη νέα πλατεία του χωριού κοντά στην μεγάλη εκκλησία. Ο κύριος Xρήστος ο καινούργιος ιδιοκτήτης έδωσε στην ταβέρνα πνόη αναβαθμίζοντας την με κλασσικά μεζεδάκια with a twist, όπως το χαλούμι σαγανάκι με μαρμελάδα. Κυριακή extra σούβλα κατσίκι για τους επισκέπτες του καταρράκτη. Ιδανικό σποτ για κρασάκι το δειλινό με θέα τον κόλπο της Πόλης.

Κυπάρισσος


Κάθηκας, Επαρχία Πάφου
ΤΗΛ.99557545
Λειτουργεί από το 1960 και είναι μια από τις πρώτες ταβέρνες της Πάφου. Σερβίρει αυθεντικά κυπριακά πιάτα και μεζέδες που φτιάχνονται με σεβασμό στην κυπριακή παραδοσιακή κουζίνα. Σπεσιαλιτέ του είναι η μερακλίδικη Σούβλα του Κυπάρισσου, φτιαγμένη με μυστική συνταγή που έρχεται στο τραπέζι ζουμερή και μυρωδάτη.

Βικλάρι


Φαράγγι του Άβακα, Πέγεια
ΤΗΛ.26991088
Χάρμα ιδέστε με εκπληκτική θέα, γνωστό και ως το τελευταίο κάστρο στον Ακάμα, στον δρόμο προς το φαράγγι του Άβακα. Εξοχική ταβέρνα με κληματαριά να την σκεπάζει και απίστευτο κήπο. Σερβίρει μόνο σούβλα χοιρινό και κοτόπουλο, σαλάτα και πατάτες. Διαθέτει και παγωμένη μπίρα. Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου τη φωτογραφική μηχανή.